Anonim

Death Note - Lights Evil Laugh - Anime Vs Movie

Jag läste mangan och tittar just nu på anime.

Ryuk kommenterade en gång att användare av Death Note varken kan gå till himlen eller helvetet. (Även om en källa hävdade att detta bara var en falsk regel som Ryuk skrev / talade.)

Detta föreslår att ljus blir en shinigami. Om så är fallet, varför fortsätter inte Ljus det arbete han började på jorden? Blir L (som också rörde Death Note) också en Shinigami, vilket på något sätt hindrar ljus från att göra sina gärningar?

4
  • Vänligen ange den andra källan som hävdar motsatsen.
  • relevant: anime.stackexchange.com/questions/14/…
  • Jag är inte säker på om jag kommer ihåg det här rätt men jag är säker på att jag läste något som sa Ryuks uttalande var lite felriktning. Han sa bara att Death Note-användare inte går till himlen eller helvetet och utelämnar att detta också gäller för alla andra.
  • @ JamesO'Neill Det är faktiskt inte mycket senare när Light ropar Ryuk på hans fördunkning. I den bemärkelsen att han kommenterar "När du sa det, menade du egentligen att det varken finns himmel eller helvete till att börja med, eller hur?", Som Ryuk ger ett snyggt leende och, tror jag, komplimangerar Ljus på hans uppfattningsförmåga.

Ryuk kommenterade en gång att användare av Death Note varken kan gå till himlen eller helvetet. (Även om en källa hävdade att detta bara var en falsk regel som Ryuk skrev / talade.)

Nej, anspråket / källan är felaktig. Den som använder / skriver i Death Note kan varken gå till himlen eller helvetet. Detta kan ses som skärselden eller MU / ingenting

Detta föreslår att ljus blir en shinigami.

Fel. :) Dödsnotens regler har uttryckligen angivits i både anime och manga som anges av Braiam som var ...

Människan som använder anteckningsboken kan varken gå till himlen eller helvetet och dö ett ofyllligt och olyckligt liv.

Att äntligen röra vid Death Note gör dig inte till en Shinigami, även om du vidrör den kan du se Shinigami.

1
  • 2 Även om ljus inte blir en Shinigami, säger Ryuk att han skulle göra en bra Shinigami på grund av hur han använder Death Note, han gör denna kommentar. Jag tror att avsnittet "Deal" när Ryuk nämner ögonhandlingen efter Light säger " Jag håller fynd för Eyes and Wings, jag kommer förmodligen att bli en Shinigami ". Jag tror att det är här missförståndet kommer ifrån. Ryuk säger inte på något sätt att ljus kommer att bli ett när han dör så reglerna i Death Note gäller, och de falska reglerna var i ryggen från vad jag kommer ihåg skrivit precis innan Light blev låst.

Shinigamis är inte i himlen eller helvetet.

De är alla uttråkade och olyckliga och lever inte uppfyllande liv. Höljet stängt. Ljus är den namnlösa Shinigami. Kommer du ihåg Ljus slips eller påsen som han bar med sig i början? Tänk på alla Shinigamis som introducerades. Även om Ryuk sa att alla Shinigamis älskar äpplen, var han den enda vi såg äta något. Den icke namngivna Shinigami i 5-minuters klipp fortsättning kastade honom ett äpple som Light gjorde när han levde, och han stannade inte resten av Ryuks historia som om han redan visste hur det slutade.

1
  • Fin teori men 100% tom för kanon. Har du någon fan-diycussion eller någon annan källa till detta? Jag skulle vilja läsa mer om dessa konspirationsteorier.

Det är bara spekulationer. Det var bara två saker som Ryuk sa om människans användning av Death Note:

  1. Alla dör medan de är olyckliga, i förtvivlan.
  2. Deras själ går inte till helvetet eller himlen.

Detta sägs i båda, mangan och anime och ingen av de andra Shinigami sa om saken.

Jag har gjort massor av undersökningar och min slutsats är, hur skapas shinigami i första hand, då tänkte jag något, kanske shinigamis är mänskliga som dog i besittning av dödsanteckningen men utan shinigami att ta det från dem (de också minns inte att jag var människa). Men ljus som vi alla vet är en av de smartaste varelserna vid liv så kanske han kanske har blivit en shinigami men hittat ett loophål för att kunna komma ihåg lite av sitt tidigare liv. Kanske går han tillbaka dit för att ta reda på allt eller för att fortsätta sitt tidigare mål.

Jag tror att jag minns i slutet av mangan, Ryuk sa att ljus skulle gå till MU (ingenting). Detta var omedelbart efter att Light dog.

Jag tänkte det så att han helt enkelt slutade existera.

1
  • 1 Du kanske vill citera att det är från kapitel 107 i mangan.

Light Yagami dog till slut när Ryuk själv tog sitt liv genom att skriva sitt namn i sin Death Note strax innan Light led av ett kulsår. Ryuk hade lovat ljus att om en sådan situation någonsin skulle hända, skulle han frigöra ljus genom att skriva sitt namn i sin Death Note.

Update: Du kan läsa om det i det första avsnittet av Death Note där Ryuk talar om att döda Light med sin dödsnot 14:50 i avsnittet.

Och om vad som händer med Light efter att han dör är förmodligen Shinigami-riket där hans livslängd blir lika med antalet liv som han har tagit med hjälp av dödsanteckningen. Du kan läsa om det här http://bit.ly/1xFOBns

4
  • Det finns ingen anledning att tro att hans namn skrivet i boken skulle göra det möjligt för honom att skickas till himlen eller helvetet eller uppför sig som om han aldrig skrev i dödsanteckningen.
  • @kaine ja jag antar att du har rätt! Så efter döden går Light uppenbarligen till Shinigami-riket där hans liv är lika med antalet människor han dödade. Jag läste om det här bit.ly/1xFOBns
  • @Geniusknight din alternativa slutlänk är icke-kanonisk (dvs inte officiell).
  • @ ʞɹɐzǝɹ ja jag vet men den tidslinjen är verkligen meningsfull och jag läste den i den alternativa versionen, den i svartvitt skapades av en av de populära artisterna i ett försök att fortsätta handlingen av den ursprungliga mangan