Anonim

Yu-Gi-Oh! Förbjudna minnen 100% VANILLA Speedrun! [Del 1]

Om jag skulle börja titta på alla serier av Yu-Gi-Oh! (den ursprungliga), vad ska jag börja med först?

Böckerna eller filmerna? Och kan du också lista dem i ordning?

1
  • 5 Relaterat: anime.stackexchange.com/questions/11248/…

Om du vill börja titta på serien borde du börja med den första anime-anpassningen av mangan med samma namn som släpptes 1998.

se Yu-Gi-Oh! (TV-serie 1998) Den är baserad på kapitel 1-59 i Yu-Gi-Oh! manga-serien. här är en lista över de första 59 avsnitten i anime.

Du bör kontrollera detta inlägg. Vad är rätt ordning för att titta på Yu-Gi-Oh! årstider / avsnitt?

Här finns 5 titlar för filmerna. källa: yugioh.wikia.com

Ärligt talat är jag ett fan av Anime och dess kortspel. Jag deltog även i konferenser här i vårt land där dubbla matcher hölls och deltog av handelskortsentusiaster.

0

Jag skulle säga att detta är en ganska opinionsbaserad fråga, eftersom vissa människor säger att anime är överlägsen manga, medan många andra säger vice versa. Jag skulle säga att mangan är ett bättre ställe att börja; det är dess mest trogna form, utan fyllmedel och utan kortspel som är skurna till alla tillgängliga möjligheter.

Det bör noteras att till skillnad från anime tar mangan ett tag innan man fokuserar på kortspel. När det gäller anime finns det också två separata, den första gjord av Toei och den andra gjord av Studio Gallop, även om den andra fortsätter där den första vänster. Dessa följer mangans plot (även om Toei är ganska löst om det.) Men med märkbara skillnader (t.ex. fyllmedel).

När det gäller filmerna, den första, helt enkelt med titeln "Yu-Gi-Oh!" Baseras på Toei-anpassningen. Pyramid of Light-filmen är bara möjligen kanon till Gallop-anime, och även då tvetydigt. Det äger rum strax efter Battle City-bågen. "Obligationer mellan tiden" är ett slags minnesmärke, och det passerar över med GX och 5Ds; Jag rekommenderar inte att du tittar på den innan du tittar på GX och 5D.

När det gäller mangan finns det också en kort serie som heter "Yu-Gi-Oh! R" som också äger rum efter Battle City-bågen, och är också omtvistad i sin kanonitet.

De andra verken, som GX, 5Ds, Zexal och Arc-V, är, till skillnad från originalet, Anime först före manga, istället för tvärtom. Dessa omfattar verkligen inte den "ursprungliga" som du nämnde i din fråga.