Anonim

I en av episoderna av Kuroko no Basket sa Midorima att hans skott beror på hans naglar. Varför beror hans skott på hans naglar?

3
  • Förklaras det inte de närmaste minuterna som det brukar vara?
  • @Hakase jag tror inte att det förklarades.
  • @blakeharrisonakerz Jag har hört talas om den serien men jag håller inte med på det alls. Har du kollat ​​mangan? Sådana detaljer finns vanligtvis.

Förutom att vara en perfektionist använder Midorima fingertoppen för att rikta all sin styrka mot bollen. Det är inte lätt att skjuta basket på det avståndet.

Generationerna av Mirakler har otrolig talang, men deras kroppar kan inte hålla jämna steg med dem. Precis som Aomine och Kise som har extra belastning på anklarna med de snabba rörelserna. På samma sätt belastar hans fingertoppar att skjuta bollen i en sådan hög båge, och vi vet alla hur irriterande det är att vänta på att en nagelskada ska läka.

Något liknande händer i en annan sportshounen, Diamond no Ace, där en snabbbollkanna gör ont på nageln medan han slår för att han lägger all sin styrka på fingertopparna.

TL; DR Midorima lägger all sin styrka i fingertopparna som spänner på naglarna. Således upprätthåller han dem ständigt för att alltid vara på toppen av sitt spel.

Midorima visas som en korrekt skytt som känner till alla faktorer som påverkar hans skjutåtgärd. Han är också en snygg freak. De två faktorerna måste få honom att klippa naglarna.

Midorima är, som vi alla vet, en mycket vidskeplig karaktär. Han behåller sin vänstra hand, särskilt för att Oha-Asa sa det. Han försöker göra allt som Oha-Asa säger som hans motto "Man föreslår, Gud disponerar" så han har högsta möjliga chans att lyckas.