Anonim

Deidara´s Fireflies AMV - Video för ChaoticDeidara

I anime verkar karaktärer generellt presentera sig med sina fullständiga namn men hänvisar omedelbart därefter till varandra med deras förnamn. Jag har inte läst mangan men jag tittade igenom de första panelerna och Mio hänvisar till Mugi med sitt smeknamn första gången hon nämns, trots att de antagligen träffats samma dag.

Såsom jag förstår det skulle det vara ovanligt att nya bekanta hänvisar till varandra med förnamn. Finns det någon typ av omständigheter som förklarar detta eller är den omedelbara övergången till förnamn helt enkelt författaren som tar konstnärliga friheter för att etablera karaktären vänskap mer omedelbart?

2
  • de blir ganska nära när serien fortskrider men det skulle inte förklara närheten direkt. det kan tillskrivas det faktum att den ursprungliga mangan var 4koma. Jag har inte läst det själv ännu men det är möjligt att 4koma manga snabbt gick till smeknamnen med att de introducerade varandra och föredrog alla smeknamn.
  • Väl. De är alla lite "avstängda" när det gäller vanliga människor, så det var kanske bara en gång med flödes sak. Och som jag minns det klagade ingen, så det skulle inte finnas någon anledning att ändra beteendet?

Mangan är densamma på denna punkt: karaktärerna kallar varandra med förnamn ganska mycket från början. Jag tror att det finns några anledningar, i universum och utanför universum, varför det är vettigt.

Mio och Ritsu har känt varandra sedan de var unga, som vi såg i en extra berättelse i Volym 3, så det är vettigt att de redan skulle kalla varandra med förnamn. Med tanke på Ritsus personlighet är det vettigt att hon omedelbart skulle hoppa för att kalla Yui och Mugi med förnamn, och ingen av dem är den typ att invända; Yui står inte på formaliteter, och Mugi letar alltid efter sätt att komma närmare sina vänner. Azusa är en underklassman, så hon skulle få de mer bekanta adresserna ändå.

En annan sak att tänka på är att tiden går på konstiga sätt i både anime och manga (men särskilt i anime). Azusa visas i volym 2 av mangan och avsnitt 8 av anime, så ett helt år går i en volym / sju avsnitt. I anime täcker avsnitt 4 sommarträningslägret i Mugis villa; sedan det japanska läsåret börjar i början av april har tjejerna redan känt varandra i minst två månader. Avsnitt 7 är jul, så nu har de känt varandra i cirka åtta månader. Om jag var författaren i den här situationen skulle jag inte tro att det var värt det att få dem alla att kalla varandra under efternamn i fem avsnitt och sedan plötsligt låta dem byta till förnamn; det skulle vara irriterande och förvirra publiken, som kanske inte har tagit sig tid att memorera allas givna och efternamn direkt. (Till exempel har jag läst Genshiken original mangaserier ungefär femtio gånger, men jag kunde inte berätta vad Kugayamas, Tanakas eller Kuchikis förnamn är utan att leta upp dem.) Samma sak om jag skrev mangan; Jag skulle inte ha trott att det var värt att byta allas adressform halvvägs genom Volym 1 när de har känt varandra i sex månader.


Det är ganska vanligt i "söta tjejer som gör söta saker" -serier för de viktigaste tjejerna att alla kallar varandra med förnamn omedelbart efter mötet och för evigt därefter. Alla in Hidamari skiss gör det, även om Hiro och Sae är stora klasser. (Hidamari-tjejerna använder dock hedersbeteckningar, till skillnad från K-On-tjejerna.) Samma för Är ordern en kanin?, Kiniro Mosaic, Lyckliga stjärnaoch Yuru Yuri. Det enda undantaget jag kan tänka mig är G.A .: Geijutsuka konstdesignklass, där alla hänvisar till Tomokane med hennes efternamn. Min teori är att det passar den atmosfär som dessa föreställningar försöker skapa. En del av överklagandet till denna typ av serier är känslan av att vara bland en sammansatt grupp vänner, den typ av grupp där alla pratar informellt. Det gör också att karaktärerna verkar skuldlösa och barnliknande; som barn lever de i en liten bubbla där social ställning och respekt inte är så viktigt.

I mer realistisk anime, som Honung och klöver, eller arbetsplatsinriktade shower som Wagnaria !!, karaktärer kallar varandra med efternamn som de förmodligen skulle göra i verkliga livet. Men för en show som K-On, är realism mindre viktigt än att skapa en atmosfär, en som skadas om karaktärerna är för avlägsna från varandra. Och karaktärernas personligheter och tidigare förhållanden tillåter en sådan brytning från verkligheten.