Anonim

Varför Ainz Ooal Gown är rättvisa | analyserar Overlord

Varför attackerar Ainz Ooal Gown-trupper ödlor i Overlord II (pågår för närvarande)? Vänligen förklara.

De vill underkasta dem

Ainz Ooal-kappa försöker utvidga sin makt, så att få det extra landet och föra ödelmännen under kontroll (eller utplåna dem) är en liten grad av extra säkerhet och kraft till Ainz Ooal-klänning. Visserligen är det en enorm ansträngning för i princip ingen belöning (ödelmännen är mycket märkbart underlägsna). Men det används också som ett experiment / träningsövning för Cocytus.

Jag vill utöka Jesess svar.

Det fanns verkligen anledning att attackera dem när det gäller land, makt och berömmelse bland annat som övertagande eller förstörelse av Lizardman skulle medföra, men det fanns en annan ganska stor sak Ainz ville uppnå, fast det inte har visats i Anime ännu (De viktigaste ledtrådarna borde dyka upp i de närmaste avsnitten), det var månader sedan i mangan och för år sedan i ljus / webb-romaner.

Alla anhängare i Nazarick följer Ainz's order nästan till punkt och pricka. Utanför dem som Demiurge och Albedo som också är ganska intelligenta och i Albedos-fall, något upproriska på grund av hennes kärlek till honom, tar de hans ord som absolut sanning, och order ska följas absolut. Deras lojalitet mot honom är för perfekt, så det är begränsande och kräver många beställningar. Den enda gången de skulle gå emot hans ord är om det skulle få honom att verka mer som den fantastiska och oslagbara ledaren som de ser på honom som.

Cocytus fick order att underkasta Lizardmen, samtidigt som han fick många begränsningar som gjorde det extremt svårt för honom att lyckas. Cocytus erkände att det var osannolikt att han vann, men fortsatte ändå och försökte innan han misslyckades. Målet var att hjälpa Cocytus att inse sina brister med att helt följa Ainz-order varje gång och att hjälpa honom att växa som befälhavare genom att inse varför denna situation var så svår och hur han kunde ha löst det.

Så vad hans verkliga mål var var att både hjälpa Cocytus att lära sig att vinna en svår kamp, ​​och för det andra att hjälpa vårdnadshavarna att bättre tolka och ifrågasätta hans order så att de skulle följa avsikterna snarare än orden själva. Cocytus lär sig något av detta genom sitt förslag till (ännu inte sett i anime, men finns i mangakapitel 22/23)

Att inte utrota Lizardmen utan istället att underkasta dem.

Ainz vet att han inte är perfekt, men vårdnadshavarna tror att han är, till en farlig nivå. Även om det kan vara ett knep, föreslår Demiurge ständigt bra idéer som Ainz inte verkar tänka på, och säger sedan att Ainz antydde det eller väntade på att någon annan skulle komma till den slutsatsen som ett test. Oavsett verkar alla andra vara överens om att Ainz tänkte på dessa idéer först, inte Demiurge på grund av hans beröm. Han vill minska det till en viss grad så att Guardians slutar säga att hans beslut är allt som har betydelse, och så att de bidrar med sina egna tankar till diskussioner.

Som ett lysande exempel, i kapitel 27, har Ainz två alternativ för hur man hanterar ett specifikt problem med Lizardman (se nästa spoiler), och med bara två alternativ frågar han alla vårdnadshavare som är närvarande och vad alla ska göra säger att de kommer överens med vad Ainz beslutar att göra.

Situationen var på väder för att testa uppståndelsestaven på någon av de döda ledarna för Lizardman-stammen, eftersom Cocytus dödade dem alla utom den vita kvinnliga Cruche i en duell för att avgöra om de skulle vara under Ainzs styrelse eller inte.

1
  • Jag har inte läst mangan. Det framgår av vad du säger att mangan kanske gav mer uppmärksamhet åt dessa detaljer än anime. Dagen efter att du publicerade detta sände Cruchyroll avsnitt 4 som visade mycket av det du sa här. +1 Trevligt inlägg.

Bara att lägga till det fantastiska svaret från @Jesse eftersom jag inte har rykte här ännu att kommentera.

Ainz sa att hans största makt är hans förmåga att kontrollera de döda, jag tror det var i avsnitt 1 av denna säsong. Så genom att utplåna ödelmännen kommer han att kunna höja dem från de döda för att lägga till sina trupper, dvs. total underkastelse.

Allt detta är en del av planen att öka krafterna för att hantera den pågående konflikten med den dödade teokratin, detta antyddes också i avsnitt 1. Det är i slutändan därför han går efter ödlorna. Det finns andra faktorer som att sprida namnet och anseendet för Ainz Ooal Gown och ödlorna byarna är relativt nära och deras antal och styrka förväntas vara tillräckligt låg för att lätt överväldiga. Det gick inte riktigt som Lord Ainz hade planerat sa han i avsnitt tre.

2
  • Jag har bara synd på ödlorna stammar, ledsen.
  • Ja utan tvekan. De kom verkligen bra över det här sista avsnittet till - gör verkligen Ainz Ooal Gown till de dåliga killarna som plockar på de stackars ödlorna och "växtmonstret".