Anonim

Itachi går med i Akatsuki (With Pein)

Potentiella spoilers för evenemangen Säsong 6-8 av Naruto Shippuden

I Jiraiya vs Pain-kampen får vi följande information.

Konan är en tidigare elev av Jiraiya, som också är Amegkure Angel och Pain som har Rinnegan är ledaren som besegrade Hanzo. Under kampen lär vi oss om de sex smärtbanorna, var och en som använder olika unika förmågor medan de delar sitt synfält. Jiraiya var förvirrad hur kunde sex personer ha Rinnegan när endast Nagato hade det.

Detta är inställningen för sekvensen av händelser som leder till nästa säsong.

Jiraiya känner igen Yahiko och sedan smärtan som han drar in i paddan. Han bestämmer sig sedan för att gå tillbaka och inser det ALLA smärtspår är Ninjas som han sett / träffat tidigare. Och sedan insikten "Den verkliga är inte bland dem." Detta förvirrar mig eftersom vi vet att Nagato kan göra alla döda till en smärtväg (den nya djurvägen). Varför skulle han välja de specifika individer som Jiraiya känner till? Fakta hur visste han att Jiraiya känner dem?

Och därmed frågan, Hur / varför valde Nagato smärtvägarna?

Ytterligare info: Han väljer följande smärtvägar

de 5 shinobi som Jiraiya stötte på under sin resa: The Puppeteer, The Waterfall shinobi, Fuma clan shinobi, The Grass Shinobi, The Priest. Den sjätte vägen, dvs. Yahiko, verkar uppenbar på grund av deras anslutning. Men återigen att använda de andra 5 verkar väldigt tillfälligt.

Det är bara en teori, för till och med wiki (eller någon SBS) gav ingen förklaring till varför han valde dessa specifika människor, förutom att Jiraiya kände dem. Så jag kommer att försöka skapa några kopplingar mellan vad vi vet för dessa karaktärer (väldigt få) och deras vägs betydelse.

Så, förutom från Yahiko, här är vad jag tycker för de andra 5 vägarna:

  • Nakara Path: Mannen som använder den var en präst, så det är bara vettigt på grund av det att han skulle föra människor tillbaka till livet eller ta sitt liv. Detta kommer också från religionens uppfattning:

    Yama är rättvisans herre, helvetens kung, han sätter levande varelser efter döden för lämpligt straff, till exempel i kokande olja, om du ljuger för honom kommer han att riva ut tungan. Efter att straffperioden är klar återföds de på jorden i människokroppar eller djur.

  • Preta Path: Denna person hade misslyckats med att odla marken för sin familj på grund av sitt deltagande i krig. Och som det nämns nedan i wiki:

    I buddhismen är Preta-riket (även känt som Hungry Ghost-riket) en reinkarnation baserad på stark besittningsförmåga och lust som odlades i ett tidigare liv eller liv.

    Så det är bara vettigt för honom att vara den vägen.

  • Mänsklig väg: Denna shinobi trodde att allt han kunde göra för att försöka uppnå fred var att lära nästa generation att överleva striderna med andra ninja tills den kom.

    I buddhismen, det mänskliga riket, anses det allmänt att det är den form av återfödelse som mest sannolikt kommer att uppnå upplysning, på grund av både tillgången på information och lärare, och förmågan att resonera utan att bli offer för den tvångsmässiga aggressionen eller den köttliga glädjen som ärvts av högre plan.

    Så det är så vettigt, för han ville undervisa.

  • Animal Path: Den första, tror jag, var en av de sex smärtvägarna för att han kämpade mot Jiraiya någon gång. Det finns bara en anslutning till den här sökvägen:

    Buddhister tror att djur bor i en annan dimension som är skild från människor inte rumsligt utan mentalt. ett olyckligt återfödelseplan som kretsar kring rädsla, instinkt och den starkaste överleverdrabbats av de djur som arbetar för människor och framför allt av de okunniga om vad som händer med dem.

    Men jag vet inte om det räknas. Den andra djurvägen var efter Jiraiyas död och hon mötte honom inte.

  • Asura Path: Sist men inte minst, den här mannen är den enda som jag inte kan göra ens en anslutning. Han visade sig vara en vandrande marionett med insikt i världen och

    I buddhismen är Asura-riket planet för halvgudliga stridande demoner som människor reinkarneras i på grund av handlingar baserade på svartsjuka, kamp, ​​strid eller rationalisering i ett tidigare liv, och även om de är mäktiga, lever de i konstant våld och konflikt som är ingen upplösning eller fred. Efter en gemensam skildring av Asura tillåter denna förmåga användaren att ha sex armar och tre ansikten, som var och en uppvisar olika känslor. De presenteras i hinduismen som den lägsta nivån av gudomliga varelser, och de är kända för att leva ett liv som strävar efter makt, samtidigt som de är eftergivna och representerar materialistiska och köttsliga nöjen.

    Kanske finns det en koppling genom rationalisering.

Hoppas det hjälper!

Obs! Om någon vill redigera och lägga till mer, gör gärna det!

Det är möjligt att Jiraya delade berättelser om sina tidigare resor / strider med sina tre elever medan han tränade dem.

Jiraya lämnade också en kopia av sin första roman "tales of gutsy ninja" för Nagato.

Minato nämnde att Jirayas första roman läste som en självbiografi av Jirayas liv som ninja. Så det är möjligt som inspirerade Nagato att plocka ut tidigare ninjor från Jirayas förflutna som hans kroppar.

Detta är spekulation eftersom det aldrig riktigt tas upp. Jiraya hade kort upptäckt sambandet med kropparna till hans förflutna, men dödades ögonblick senare och det utvidgades aldrig av tomten. Så det är fortfarande ett mysterium.

Nagato hade lite av ett gudkomplex. De sex smärtvägar som finns

Animal Path Human Path Naraka Path Asura Path Preta Path Deva Path är faktiskt de sex vägarna för reinkarnationer från buddhismen. I buddhismen tros det att varje varelse reinkarnerar 5 gånger så olika stigar tills han äntligen stiger upp till Deva Path och blir en gud eller åtminstone går till himlen och stiger ordentligt.

Att bara ha en eller två av dessa vägar skulle inte vara ett riktigt nick på hans gudskomplex. Vissa Jutsu s är också komplexa och behöver en korrekt inställning. Ingen av banorna kunde använda de andra banornas förmågor trots att de alla var Nagatos förmågor.Kanske var det därför han var tvungen att göra ett minimum av vägar för att få sina förmågor att fungera. Även Tobi var tvungen att göra 6 vägar.