Anonim

Black Butler podcast 131 efter kapitel

Med tanke på det mycket positiva svaret på min sista fråga: Vem stal mitt godis? Det verkar finnas en hel del spekulationer kring denna "Twin Ciel" -teori eller tanken på att det ska finnas 2 Ciels.

Så med det i åtanke lägger jag upp en uppföljningsfråga till den för att be om fullständig förklaring av teorin och vad detta betyder för serien.

Kan någon kasta lite ljus, länkar osv?

Så tvilling-Ciel-teorin har svävat runt fandomen i några år men har nyligen fått mycket mer bevis i de senaste kapitlen.

"The Double-Ciel Theory: A Kuroshitsuji Mystery" på Blogspot är den mest djupgående förklaring jag kunde hitta, även om den inte innehåller några nya bevis. För att sammanfatta teorin tror vissa att Ciel

är inte den egentliga Ciel Phantomhive, men den yngre mer sjukliga tvillingen av den verkliga Ciel som offrades.

Förutom det som visas i det blogginlägget visar de senaste kapitlen

Agni tittar på bilder av Ciels familj och säger "Det kan inte vara", och flydde sedan för att skydda Soma. Han hittar Soma med en pistol vid huvudet, och personen skjuter men missar och skjuter Somas hand. Soma säger då "Varför?" Nu blinkar framåt och "tvilling" Ciel och Sebastian kommer hem för att hitta scenen framför dem. Soma ser "tvillingen" Ciel och träffar honom. Ciel ser också lite av bilden som Agni tittade på och säger "det kan inte vara", och frågar sedan Sebastian "skulle du inte ljuga för mig, skulle du?" Vilket tar upp det faktum att Sebastian aldrig har kallat "tvilling" Ciel, "Ciel"; bara "ung mästare".

Dessa är överlägset mest övertygande bevis hittills författaren har drivit mot att stödja tvillingteorin.

Okej, så jag kommer att hänvisa till pojkarna som följande: Lord Ciel (LC) och Young Master (YM, vår Ciel).

Så låt mig börja från början med allt detta tills när elden inträffade. Efter att ha upptäckt sina föräldrars döda kropp rusar YM för att hitta hjälp. Han finner Tanaka och Tanaka verkar ganska chockad. Så i scenen där Tanaka säger till YM att fly, är översättningen från japanska till engelska "Please escape, Ciel sir it's too risky for you." Men på japanska står det "Snälla fly ung mästare! Något har hänt med herre Ciel."

Så det finns det, efter att YM och LC har tagits bort auktioneras de ut. Medan han betalar för YM och LC säger mannen "Det här är värt mer än två personer" Detta kan antyda att antingen YM är sällsynt eftersom han är en ädel, eller att både YM och LC är ädla så att de är värda mer än två personer tillsammans!

Om vi ​​går vidare till nästa bild hade vi fängelset som skulle vara när de var i Tyskland och YM var förbannad och förgiftad. Om jag minns rätt, föreställer han mig en scen där han befinner sig i buren, håller sin brors (LC) hand och talar i förflutet och säger "Jag hade dig fortfarande." Så småningom ser vi att LC dras till altaret för att offras, eftersom YM ropar "Ciel" som bevisar att pojken som dödades är den verkliga Ciel Phantomhive. YM är fortfarande i buren och ser nödställda! Efter att ha bevittnat sin brors död vet YM att han inte har något kvar. Detta slutför de två villkoren för att kalla en demon; en person som är villig att ge upp sin själ för en önskan (YM) och priset att korsa floden (LC), så Sebastian dyker upp.

Den enda anledningen till att detta lyckades var att kultisterna inte var beredda att offra sina egna själar; bara barnens själar. Som Sebastian säger, kan du inte kalla en demon om du inte kan offra din själ. Sebastian tar LCs själ som fick honom så att han kunde dyka upp. Det är därför Sebastian gav YM valet av kontraktet eftersom Sebastian redan hade betalats. Som förväntat offrar YM sin egen själ för kraft. Efter allt mordet på barnen (klassisk Kuroshitsuji scen) frågar Sebastian YM vad han heter. YM pausar en sekund och tittar på LC: s döda kropp, med vilken han svarar; Ciel phantomhive.

Nästa är inte lätt att förklara, men jag ska försöka eftersom det verkligen bevisar min poäng.

Så kom ihåg den pojken som tilltalades som Ciel. Lägg märke till blåmärken under hans öga. Om du tittar igenom återblickarna kommer du att märka att detta är en konstant detalj för altarpojken, men pojken som gjorde kontraktet har ingen blåmärken under ögat och har aldrig gjort det. Det är den enda anledningen till att vi vet att YM inte är Ciel. När YM berättar för Sebastian att han är Ciel, skrattar Sebastian ett litet skratt medan han säger "mycket bra" och bevisar därför att han visste att YM ljög. Tiden hoppar till lite senare, Sebastian ringer YM och säger: "Du sa att jag inte skulle ljuga, men du verkar vara ganska lögnaren själv." YM stirrar på Sebastian och säger "Håll käften, du har ingen rätt att ta upp det", så flashbacken slutar här

Så avslutningsvis,

  1. LC dödas, används som pris för att kalla en demon
  2. Med YM också villig att offra sin egen själ, dyker det upp en demon.
  3. YM erbjuds ett val eftersom demonen redan var betald.

Men det lämnar en fråga, varför skulle YM ta namnet "Ciel Phantomhive"? Det är viktigt att notera att YM var den yngsta tvillingen, inte arvingen till Phantomhive-namnet, LC var. YM var också sjuk som barn medan LC var utåtriktad och frisk, men det är inte bara anledningen. LC verkade få mer uppmärksamhet än YM, Lizzy säger till och med "Madam Red älskade Ciel mest av oss alla" (onlineversionen översätts inte korrekt), vilket är ett stort slag för någons förtroende, så idéerna om varför YM tog namnet "Ciel" är:

  1. YM var sonen som aldrig skulle få någonting
  2. Ingen verkar gilla honom lika mycket som hans utåtriktade friska bror. Madam Red, Lizzy, Baron Kelvin
  3. Så kanske han tar sin brors namn så att folk inte ser honom som svag och respekterar honom mer.
  4. Eller den skuld han känner att hans bror förtjänade att leva, inte han. YM tycker att det hade varit bättre om LC kom tillbaka istället för honom.

Det finns för många anledningar att spika ner en just nu, vi har inte tillräckligt med information, men YM verkar ha överlevandes skuld:

Frustrerande avbryts YM innan vi vet vem han pratar om, men det är troligtvis LC. I kapitel 25, i YM: s dröm, säger han att han inte vill att de döda (LC) ska förlåta honom. Det visar han tror LC: s död ligger på hans händer.

Det är allt jag har just nu.