Anonim

4 vanliga misstag som gratisspelare vanligtvis gör vid kallelse (Brave Frontier Global)

Varför vill Zeref döda Acnologia så illa? Finns det något jag saknat helt? Eller har det bara inte sagts än?

Jag är inte säker på om detta förklaras i mangan för jag har bara sett anime.

2
  • Om du vill ha svar måste du förvänta dig spoilers.
  • Tja, jag har sett hela anime två gånger, men jag undrade bara om det finns något jag saknade som antyddes. Min fråga var har något sagts om det i anime? Om det inte är behöver jag bara ett enkelt "nej men det har sagts i mangan"

Hittills finns det ingen information om Acnologias motiv hittills även i mangan. Jag har inte sett Anime lägga upp Grand Magic-spelen så att allt läggs i spoilers. Läs på egen risk. Men jag antar att Anime har täckt allt till den andra spoilern, men inte säker på den tredje.

Följande är den information som vi har om honom. Acnologia (kapitel 301).

Född för över 400 år sedan var Acnologia en av de första Dragon Slayers som uppstod och gick in i Dragon Civil War på sidan som stödde samexistens. Acnologia och en grupp andra Dragon Slayers ignorerade emellertid den sak deras kamrater kämpade för och dödade varje Dragon de kunde och badade i blodet. På grund av överanvändningen av hans magi förvandlades Acnologias kroppsbyggnad så småningom till en drakes, och han utropade sig vara drakungen. Denna händelse för evigt etsades in i historien som Dragon King Festival.

Vi ser följande i Tartarosbågen (kapitel 412-415),

Acnologia dyker upp igen vid ruinerna av Cube där striden mellan Fairy Tail Mages och Tartaros äger rum. [..] Acnologia bekämpar Dragon King Igneel och förlorar sin vänstra arm, men i gengäld förstör Acnologia nästan hela vänstra halvan av Igneels torso och dödar honom sedan med sitt Dragon's Roar. Med sin arm borta och hans mål dödat lämnar Acnologia sedan Magnolia.

Ett år senare ser vi Zeref och Acnologia träffas.

Ett år efter att ha förlorat armen mot Igneel accepterar Acnologia Zerefs förslag att träffas och gör det i en oupptäckt stenig terräng, om än i hans mänskliga form istället för som en drake. Acnologia frågar vad Zeref vill ha; emellertid möts han med nyfikenhet, som Zeref påpekar att Acnologia kunde styra världen med sin makt om han ville, och kallade hans motiv ofattbara. Acnologia säger dock samma om Zerefs motiv. Han lyssnar sedan när Zeref säger till honom att han inte kommer att gå med eller slåss mot Acnologia; snarare kommer han att döda Acnologia tillsammans med alla andra i världen. Han antyder vidare att Acnologia har väntat på att någon ska ge honom en riktig utmaning och Zeref hävdar att han gärna kommer att ta rollen som utmanare för Acnologia. Acnologia ger sedan ett lurigt flin när Zeref ber honom att vänta på att den ultimata konflikten mellan människa, drake och odödlig ska närma sig.

Detta får mig att tro att Zeref vill döda Acnologia bara för att han vill döda allt i världen. Acnologia är kanske lika kraftfull som Zeref och förtjänar därför ett särskilt omnämnande.

1
  • Tack Arcane! Hela saken beror inte på viss rivalitet, bara för att Acnologia är kraftfullt och är på Zerefs träfflista.Jag öppnade inte den sista så jag hoppas att den inte innehöll för mycket information om den! Men tack så mycket för att du klargjorde det.

Han vill eftersom Acnologias mål är att döda alla människor, och det är Zerefs också. Men Acnologia är mycket starkare än Zeref, och eftersom han inte kan dö är Zeref rädd för att han kommer att tillbringa en evighet som en lekleksak för Acnologia.

1
  • Nästan korrekt. Tekniskt sett är Zerefs mål att avsluta sitt eget liv. Han vill vara dödlig och för att uppnå det bryr han sig inte hur många liv som skulle offras. Han sätter inte dödandet av alla som sitt mål.