Anonim

Normani - Motivation (8D AUDIO)

Korrigera mig om jag har fel, men varför finns det inga populära mangaserier baserade på lätta romaner? Jag vet att det finns många anime baserade på lätta romaner som är populära, såsom Sword Art Online, Oreimo, Monogatari Series, Melancholy of Haruhi Suzumiya eller Kara no Kyoukai.Men av någon anledning finns det inga populära manga-anpassningar från ljusromaner, oavsett om den lätta romanen har anpassats till en anime - som SAO-manga eller Oreimo-manga (jag tror att dessa två manga inte är lika populära som anime eller någon annan manga ) - eller inte.

9
  • Hur definierar du populärt?
  • @kuwaly kanske som allmänt känt och många människor gillar det så mangan aldrig på paus?
  • @ student080705639 Populariteten för ett verk har inget att göra med pauser. (Överväga Jägare X jägare.)
  • IMO, det beror på att LN och Anime är "motsatta" medier. I LN använder du din fantasi fullt ut för att visualisera saker, och i anime väger du ut och får bilderna levererade på silverfat. Manga är det där emellan som ger visuella bilder, men inte lika bra som anime, och konsumenten måste fortfarande läsa.
  • @kuwaly Även om populärt kan vara subjektivt är jag ganska säker på att OP hänvisar till mangan som får kommersiell framgång

Efter en anständig mängd forskning måste jag dra tillbaka mitt tidigare svar.

Det finns faktiskt många serier som började som Light Novels och uppnådde kommersiell framgång. Vissa inkluderar Accel World, Zero no Tsukaima, Haruhi Suzumiya och Shakugan no Shana. Deras progressionsordning var LN -> Manga -> Anime.

Sedan finns det fortfarande LN idag som har en manga, men ingen anime, till exempel Kagerou Project (men planerat till våren 2014).