Anonim

Vad i helvete hände den här veckan? Veckan 20/20/2020 | The Daily Social Distancing Show

Jag har precis slutat titta igen Death Note och filmen där vi får reda på att Light blir en shinigami, och insåg att Ray Penber också använde Death Note för att skriva ner namn på sina FBI-kollegor i avsnitt 5 medan han var på tåget.

Så min fråga är, blir Penber också en shinigami som Light? Och om inte, går han till himlen eller helvetet, eftersom Ryuk uppgav att en människa som använder Death Note inte kan gå till någon av dem. Så är han som i något slags tomrum?

1
  • 7 om av "Ljus blir en shinigami" du hänvisar till den Namnlösa Shinigami jag bör påpeka att detta är en fanteori och inte avslöjas som kanon

Denna idé (inte till Raye utan till Light) var faktiskt en stor dramatisk anordning som användes i berättelsen, eftersom användningen av DN hindrar människor från himlen eller helvetet antyds i början av berättelsen och kommer senare att avslöjas att döden är densamma för alla, DN-användare eller nej. Som nämnts tidigare antyds Shinigami som vi ser i filmen att vara ljus, men det här är sannolikt ett påskägg snarare än kanon. Som sådan kan vi dra slutsatsen att Raye förmodligen också gick till Mu och skulle ha om han använde lappen eller inte.

Ohba har dock uttalat flera gånger att hans verk verkligen är upp till läsarens tolkning, så jag skulle säga gå med det som låter coolast för dig.

Nej, Ray Penber går till intet när han dör, som alla andra människor. Han kommer inte att existera längre. Detta är relaterat till de (mestadels) buddhistiska begreppen Mu och Nirvana.

Så småningom kommer den ursprungliga shinigami-ägaren att skriva Rays namn i sin dödsnot och han kommer att dö. Ryuk säger detta i början av serien (Ryuks första framträdande, engelsk dub).

3
  • Jag tror inte att du förstår vad Mu är. Du kanske läser det okorrigerade och till synes fläkteoretiska avsnittet i det wikipostet som obekvämt försöker likställa det med ett kristet koncept. Det är specifikt ett buddhistiskt koncept, vilket bekräftades av seriens skapare i föregående avsnitt.
  • Jag förstår vad mu eller är och betyder. "Go" var ett dåligt val eller ord där. En mer exakt beskrivning skulle vara mer som att snusa ut ett ljus, antar jag. Raye, som alla andra människor, kommer inte att finnas eller inte vara.
  • Det tenderar också att vara mycket viktigare för Zen än andra sekter av buddhismen.