Anonim

Bästa Ed Sheeran-omslag: Demi Lovato Vs. 5SOS Vs. Fågel!

Det finns någon aning om varför Battle Programmer Shirase slutade så plötsligt? Jag kunde inte hitta någon intervju eller relaterat material om det, inte ens på japanska. Det är tråkigt det vill säga redan 14 år? Utan slut eller en förklaring.

2
  • Vilken typ av arbete var det här? En manga eller anime?
  • En originalanime från Studio AIC! Den sändes mellan 2003 och 2004.

Om du tittar på den arkiverade episodguiden för serien ser du att den nämner "del ett", vilket antyder att serien ursprungligen planerades för åtminstone en annan del.

Inga specifika skäl angavs offentligt för avbokningen. Internetrykten spekulerade i att antingen något hände i produktionen, där någon störde fel person högt upp eller något liknande. En alternativ teori antyder att det kan bero på innehållet, särskilt med frågor som rör Misaos ålder och de återkommande otäcka hijinksna kring huvudpersonen (som är ungefär 28) och här. Inget av dessa rykten har underbyggts på något sätt.

Det är viktigt att notera att serien sändes sent på kvällen så det är inte något som en yngre publik av misstag kan fånga av en slump. Det flersegmenterade korta anime-sändningsformatet var experimentellt vid den tiden och gick inte så bra och har sedan dess upphört.

Det är viktigt att notera att regissörens meddelande tackar tittarna och nämner fansub-communityn togs bort från slutet av det slutliga sammanställda avsnittet, vilket gav upphov till spekulationer om möjlig personlig oenighet inom produktionskommittén.

Medan det inte längre finns några arkiverade detaljer, nämnde vissa nätanvändare i Japan att den andra delen skulle byta till ett vanligt fullständigt avsnittformat som i ett OVA-format. Men inget av det materialiserades. Vad som hände måste förbli okänt.

Intressant men inte helt relaterad tidbit. Manus och karaktärsdesign för serien delar likheter med ett ofullständigt (R18?) Doujin-spel, Tomurai.

Du ser i TV-serien krediterar variationen av namnet som jag antar är "JR Sakurajima".

Det verkar som omarbetat för att passa anime.

Du kan fortfarande hitta bitar och bitar här och där genom arkiven. Det ger lite bakgrund som inte täcks av själva serien, som Kei Shirases blogg och America Kings webbplats. De är bara roliga påskägg.

1
  • Bara en extra anteckning eftersom jag tidigare undersökte den här frågan men tappade utkastet: det fanns en NicoNama live stream 2018 med titeln BPS säsong 2, när?, men tidsskiftet har redan slutat och ändå, ingen lätt hittad sammanfattning. (Det fanns dock en lång sammanfattning på japanska om hela evenemangets genomgång)

Som de flesta tv-shorts slutade det för tidigt, och det finns ingen hemlighet om det. De flesta tv-shorts slutar så.

Du blev nog förvirrad eftersom det bara finns "5 avsnitt". Men faktiskt sändes 15 avsnitt vid den tiden (3 avsnitt per båge, vilket resulterade i 5 bågar totalt).