Anonim

[AMV - Knights of Sidonia] Nomura

I avsnitt fem eller sex av Sidonia räddades ingen Kishi, Tanikaze och Shizuka av sina andra riddare mot kaptenens order. Räddarna antog en 256 Gardes-formation som reser till och från huvudpersonens plats. Förklaras den vetenskapliga orsaken bakom denna märkliga formation någonstans i serien (för jag kan inte minnas)?

Deras bildande var en perfekt cirkel när de reste till Tanikazes plats men var ojämn när de bar hans ram, varför balans kan vara ute av svaret. Denna formation användes också senare i serien när de skulle attackera den massiva Gauna (som bilden visar). De använde alla 256 för bildandet men ändå var uppdragsgrupperingen i 128 bilder per mål.

Jag tror inte att den här frågan är en duplikat av denna fråga eftersom jag ber om den vetenskapliga förklaringen av formationen. Jag är också medveten om att den här frågan kan sättas i vänteläge eller stängas som för spekulativ, men det är en intressant sak att fråga om förklaringen finns i serien ändå.

Jag tror att Krazers förklaring till frågan ovan (som ton.yeung kommenterar nedan) är på plats efter lite forskning. Men vad jag verkligen vill veta är fördelarna med att ha alla i en gigantisk ring när de kunde skapa två 128-ramringar som skulle ha varit lämpliga vid den senare händelsen jag nämnde. De kan till och med ha 64 fyrramsringar som kan täcka ett större område på lång sikt (eller inte). Sparar det energi, minimerar risken eller garanterar det kanske en mindre chans att gå vilse i rymden?

1
  • Korrigering: i uppdraget att attackera den massiva Gauna använde de 48 ramformationer och uppdragsgruppering var i 24 ramar per mål.

Efter att ha studerat omloppsdynamik och flygteknik kan jag förenkla ditt svar åt dig.

Låt oss bara säga att 1 mech uppvisar en massa på cirka 5 enheter. Emellertid kan motorn lyfta upp till 10 enheter, så i en 2-mech låsformation:

(2x10)-(2x5)=10 enheter

Detta innebär att de effektivt fördubblar motorns effekt. Så, dragkraften i en 256-enhet låsformation, och låt oss också inkludera vikten av en trasig mech:

(256x10)-(257x5)=1275 enheter

Detta skulle ge dem en extremt lång räckvidd jämfört med avståndet som endast 2 eller 4 mechs kunde flyga.

För att svara på din fråga om hur de skulle balansera det, skär helt enkelt motorn på 1 eller 2 andra mechs på strategiska platser

Det här kan bara låta som om jag säger att de kan lyfta mer, men poängen är att den genererade kraften överstiger den dragkraft som behövs för att lyfta hela enhetens massa och därmed översätta till mer hastighet och räckvidd

Hoppas att det rensar det för dig!

1
  • Man kan också kommentera stabilitet. Att ha 256 mänskliga och garde (automatiserade) system som hanterar 1/256: e till övergripande stabilitet kan vara bättre än att ha 2 människor + trädgårdar som vardera har att göra med hälften.

Det verkar finnas en hel del förvirring i svaren som hittills har tillhandahållits ...

Vad vi bryr oss om här är accelerationshastigheten.

Acceleration = kraft / massa (AKA dragkraft till massförhållande)

Förhållandet dragkraft till massa för 1 enhet är identiskt med n antal kombinerade enheter (256 eller på annat sätt).

Därför finns det ingen accelerationsfördel för att kombinera enheter.

Exempel: Förutsatt att en enda vakt har en dragkraft på 10 och en massa på 1 då:

10 dragkraftenheter dividerat med 1 massenhet ger ett förhållande på 10/1 dragkraft / massa. 2560 dragkraftenheter dividerat med 256 massenheter ger samma 10/1 drag / massförhållande.

Det finns helt enkelt ingen fördel när det gäller rå accelerationsprestanda eller maximal hastighet (förutsatt naturligtvis rymdens vakuum).

Det finns inte heller några speciella relativistiska överväganden eftersom enheterna aldrig accelererar till någonstans nära ljusets hastighet.

På baksidan skulle kombinera flera enheter tillsammans ha stora strukturella nackdelar med avseende på höghastighetsmanövrering utanför den axiella kraftlinjen - det vill säga cirkeln vill riva sig i varv ...

Dessutom är det ur ett taktiskt perspektiv inte meningsfullt att upprätthålla en tät formation om potentialen för en överraskningsattack är en möjlighet.

Med avseende på att bära en sårad eller skadad mech hem, skulle det vara fördelaktigt eftersom den trasiga mech bara skulle vara extra massa för att formationen skulle kunna bära - vilket skulle begränsa accelerationen för gruppen som helhet men kan få den trasiga enheten hem. ..

Jag är inte 100% säker på avsikten med den ursprungliga frågan. Jag vet vad mitt var och vad som fick mig att leta efter ett svar, är "inom ramen för K.o.S., vad är fördelarna med de stora låsformationerna?". Det är uppenbart att det inte finns någon särskild anledning till att använda klassisk fysik varför en 256-spänningsformation skulle ha någon fördel för hastighet eller räckvidd än några av de mindre föremål som berörs i denna tråd (dvs. kommunisering av resurser, fördelning av bogseringslast, eventuellt kontroll, distribution svagheter etc.). Så om den ursprungliga frågan handlade om hur realistisk fysik gäller situationen finns det ditt svar. För den som svarade att balansen inte spelar någon roll i rymden, så är det inte alls. Varje obalanserad belastning skulle snabbt orsaka rotation på alla obalanserade axlar, vilket omedelbart skulle orsaka antingen ett behov av en kurskorrigering eller ett extremt fel i kursen. Det som uppenbarligen skulle krävas skulle vara en kurskorrigering och det kräver dragkraft, vilket avsevärt skulle minska deras räckvidd. En obalanserad dragkraft (belastning) i rymden är extremt ineffektiv och mycket arbete görs för att säkerställa symmetri av tryck i realistiska fysiska situationer. När det gäller min ursprungliga fråga verkar det som om inom K.o.S.-fysiken finns dessa fiktiva partiklar som kallas Heigus-partiklar som har andra egenskaper än vad som beskrivs för någon partikel i normal fysik. Enligt beskrivningen ovan från wiki fungerar Heigus-motorerna mycket bättre när de används tillsammans, tydligt är balans fortfarande av största vikt, men lika tydligt är att K.o.S.s fysik. Kan inte beskrivas på lämpligt sätt med hjälp av vår rudimentära kunskap om Heigus-fysik :-) Nästa fråga för mig är, "beskrivs den mer detaljerat i ytterligare eller andra K.o.S.-episoder eller manga?" Skulle vara väldigt intresserad av att veta svaret på det om någon har input eftersom jag inte har läst mangan.

Det enda jag kunde tänka mig för att motivera det var om de enskilda enheterna brände mycket energi genom att stabilisera flygmönstret. Med placeringen av framdrivningsenheten högt på baksidan och lite bakåt är den främsta källan till framdrivning långt bakom massacentret, vilket ger ett ganska oregelbundet flygmönster utan att ha mycket stabiliseringskraft. Om vi ​​antar att mycket energi förbränns för att stabilisera via andra drivkrafter, så sprids källor till framdrivning och även stabilisering, när masscentrum skulle stanna i formationens centrum (beroende på hur tätt de håller hand, vilket jag antar är tänkt att vara låst)

Om så är fallet, så praktiskt taget allt om den energi som tidigare använts för att stabilisera flygningen nu används rent för tryck.

Även om, om så är fallet, jag inte ser hur en 256-enhetsformation skulle ha mycket fördel över en 48-enhetsformation, skulle någon skillnad vara liten.

Det första du behöver inse är att det inte finns någon tyngdkraft i rymden, så formationen gör ingen skillnad när det gäller balans. Vad formationen gör är att alla vaktfartyg kan se varandra och använda minimal energi för att nå en mycket högre framdrift. När du tar ut tyngdkraften och luftmotståndet från ekvationen är en sådan bildning som är mest meningsfullt i serien. Plus, enligt min egen åsikt, även om det aldrig nämns i manga eller anime, tror jag att när låsformationen är klar, kontrollerar en eller två primära piloter thrusterutgången från alla anslutna fartyg. Det är inte för långt hämtat att tro det med sin teknik, eftersom de förmodligen har en datorautopilot.

Citat från Sidonia - Sidonia no Kishi Wiki:

Guardians är oerhört snabba och kan multiplicera sin hastighet genom att samlas i en låsformation. Genom att koppla ihop sina Heigus-motorer kan de nå betydande fraktioner av ljusets hastighet, vilket visas när Sidonia engagerar Gauna runt Lem-systemet.

5
  • 1 Lägg till referenser för att stödja ditt anspråk. För närvarande tycker jag att ditt svar inte är så övertygande.
  • 1 @nhahtdh Jag är också lite skeptisk. Ju större objektets massa, desto mer energi behöver du driva det, även i öppet utrymme utan tyngdkraft och luftmotstånd. Så effektivt skulle formationen fortfarande behöva samma eller mer energi per enhet för att driva hela enheten till den nödvändiga hastigheten de skjuter för.
  • Min gissning är att formationen är snarare för destinationens noggrannhet. På avstånd kan till och med att vara en bråkdel i någon riktning skjuta dem av kurs för sin destination om de reser i höga hastigheter.
  • 1 Det är dock inte ett problem, eftersom de lätt skulle kunna korrigera sin kurs. På något sätt är det bara en enkel redo för stridsbildning för enheterna eftersom det verkar inte ha någon praktisk fördel.
  • 1 Nitpick: Det är en vanlig missuppfattning att det inte finns någon tyngdkraft i rymden. Gravitation finns överallt i universum och allt orsakar en gravitationskraft. I djupet av rymden utan stora himmelska föremål i närheten är tyngdkraften väldigt svag och kan lätt övervinnas (speciellt med stora motorer). Det kan verka pedantiskt, men "ingen tyngdkraft i rymden" är helt enkelt inte sant.