Anonim

Mini Ladd Animerad! - MITT NAMN ÄR PABLO!

Jag har med flera anime märkt att det är anpassningar av manga eller romaner att det första avsnittet huvudsakligen bygger, om inte helt, på innehåll från flera kapitel i berättelsen. Sådana program hoppar vanligtvis tillbaka till den faktiska början av berättelsen i slutet av det första avsnittet eller avsnitt 2 kommer tillbaka till början och alla avsnitt fortsätter normalt.

Detta har ingen anknytning till några större eller mindre förändringar i karaktärer, plot, händelser etc., jag pratar bara om allmän användning av senare innehåll för det första avsnittet innan jag hoppar tillbaka till början efteråt.

Vanligtvis kan jag inte tänka mig några andra exempel ovanför mitt huvud, men Kuma Kuma Kuma Bear den här säsongen har gjort det, varför förvirringen och irritationen har fått mig att fråga här.

Hur de har gjort det för Kuma Kuma Kuma Bear är särskilt frustrerande eftersom de släppte flera korta "flashback" -scener under hela avsnittet utan mycket sammanhang och som inte har någon relation till det faktiska innehållet som används för avsnittet, och de antyder att kärnkonceptet för showen kan vara väldigt annorlunda än manga eller roman. Nu måste vi vänta på avsnitt 2 till förhoppningsvis klargöra det. Jag kanske bara överreagerar på den här punkten.

Jag ville också lägga till taggarna adaptation, kuma kuma kuma bearoch first episode men ingen av dem finns och jag har inte 300 rep så jag kan inte skapa dem. Jag skulle egentligen inte säga det anime production passar min fråga, från beskrivningen som följer med den i tagginmatningsenheten, men det är det närmaste jag kunde hitta eftersom jag inte får lägga upp en fråga med nollmärken \ _ ( ) _ /

0

Det kommer att bli svårt att svara på detta för alla möjligheter, och om det finns någon information om varför särskilt Kuma Kuma Kuma Bear gjorde det kommer det att vara svårt att hitta och på japanska, men som ett brett svar beror det på att någon anime-anpassning kommer att ha två publik:

  1. Människorna som är bekanta med det ursprungliga arbetet; och

  2. De människor som inte är det.

De som redan känner till det ursprungliga arbetet har vanligtvis redan en känslomässig investering i showen och kommer sannolikt att titta på det tills det visar sig vara en dålig anpassning. Naturligtvis, som du redan har hittat, kan detta hända ganska snabbt om du har vissa förväntningar på showen som inte omedelbart uppfylls, men fans tenderar att hålla sig kvar åtminstone lite.

De som inte känner till det ursprungliga arbetet behöver en anledning att vara intresserade, och den produktionsgrupp som ansvarar för att göra det kan välja att starta berättelsen i media res om de tycker att tempot i det ursprungliga verkets start är för långsamt eller besvärligt, eller annars inte kommer att dra publiken tillräckligt. Detta kan vara särskilt viktigt för en säsongsshow som kanske bara har 13 avsnitt och ingen garanti för en andra säsong, för folket som gör anime kommer att vilja (a) ha publiken tillräckligt intresserade av showen för att sticka ut den till i slutet av säsongen och (b) gör säsongsfinalen tillräckligt spännande för att generera hype för en potentiell andra säsong. Den andra delen kan betyda att de kommer att behöva hoppa ganska tungt genom källmaterialet för att komma till någon form av episk klimax, och så att arbeta bakåt kanske de inte har lyxen att spendera många episoder som täcker hela introduktionen av inställningen och karaktärerna.

Är det rätt beslut? Det är svårt att säga. Massor av shower spelar det bara direkt med källmaterialet, och andra gör sina egna saker. Det händer bara att KKKB har gått för just detta val, oavsett anledning.

1
  • Ja, jag tänker en liknande sak som "kroken"; att koppla ihop personer som inte är bekanta med serien. Kanske liknar Varför är mangaomslag inte relevanta med den aktuella bågen?