Anonim

Kattvatten lik och ansiktsben ätit av rovdjur 野 良 猫 の 水 死 体 DSCN8548 DSCN8549

Enligt MyAnimeList (se avsnittet Producenter), AnimeNewsNetwork, CrunchyRoll och ett antal mindre ansedda webbplatser, deltog en organisation som heter "Kiyosumi High School Mahjong Club" i produktionen av Saki-anime. För alla som inte känner till Saki följer det Mahjong-klubben från Kiyosumi high school, eftersom de tävlar om att bli bäst i landet. Webbplatserna listade alla "Kiyosumi High School Mahjong Club" under produktion, vilket är ovanligt för organisationer i universum.

För det första, kan någon bekräfta att detta är legitimt och inte bara ett detaljerat trollingförsök (t.ex. genom att skärmdumpa krediterna)? Och i så fall vad gör organisationen? Är det en riktig mahjongklubb i gymnasiet som användes som inspiration för Saki, eller var de involverade i någon aspekt av produktionsprocessen, eller kastades de bara in som ett slags utrop eller något annat?

Det är inte ovanligt att anime-produktionskommittéer heter efter något i showen. I Sakis fall är det uppkallat efter gymnasiet där showen äger rum. Detta betyder inte att en verklig grupp från skolan (om det ens är en riktig skola eller klubb på skolan) har något att göra med skapandet av showen.

I grund och botten är produktionskommittén rättighetsinnehavaren till serien snarare än en person eller grupp som hade en hand i att skapa serien (Källa: en JETRO pdf om animeindustrin, särskilt sida 4). Den kan bestå av alla företag som är involverade i en anime - animationsstudion, TV-kanalen, merchandise-skapare - som vill se showen lyckas eftersom det kommer att gynna dem (Källa: en ANN-funktion om animeindustrin).

I stället för att lista alla dessa företag är det lättare att ge dem ett namn, och utan tvekan mer underhållande för tittarna om det hänvisar till något i serien. När produktionskommittén inte är uppkallad efter något i serien kallas det vanligtvis bara "Series Name Production Committee" - i ditt fall skulle det ha kallats "Saki Production Committee".

Här är exempel från några andra föreställningar:

Seitokai Yakuindomo: Ousai Academy Student Council Room
(showen handlar om Ousai Academys studentråd)

Steins; Gate: Future Gadget Lab
(showen handlar om några excentriker och forskare som ingår i en grupp som heter Future Gadget Lab)

Tamako Market: Usagiyama Shopping District
(showen handlar om människorna som arbetar och bor i Usagiyama Shopping District)

"Kiyosumi High School Mahjong Club" är namnet på produktionskommittén ( , seisaku) för serien: