Anonim

Team RPCS Celebrity Speaker Series 2020: Lorenzo Alexander

Vilka är fallet att det inte finns någon manga (som Naruto, Bleach och One Peace)? Finns det vissa händelser som hindrar dem från att släppa? Vad är dessa händelser (förutom att ta en paus)? Finns det någon form av evenemangskalender för detta ?.

8
  • Det fanns ingen blekmedel heller - eller en bit. Men du bryr dig inte om de ...;)
  • Egentligen ja. :) Jag läste bara naruto. Men det skulle vara en wiki eller en allmän / bredare fråga.
  • Ok. låt mig redigera min fråga. :)
  • men vi släppte ut leror och älvsvans den här veckan. Är utgivarna olika för dessa?
  • Finns det någon form av evenemangskalender för detta? .. :)

Du måste förstå att mangaindustrin faktiskt är en bransch och normala branschsituationer händer.

Anledningarna till att en manga inte kommer ut kan vara samma anledningar till att vissa butiker eller företag inte arbetar under vissa tidsperioder, men mer specifikt har jag sett följande:

  • Det finns en allmän helgdag för den perioden i publiceringslandet (t.ex. Golden Week).
  • Författaren till mangan tar en paus efter en släpp i två kapitel. (Vilket innebär i grunden att författaren redan gjorde veckans jobb förra veckan)
  • Författaren är på semester.
  • Författaren är på obetald ledighet på grund av sin oro.
  • Författaren är sjuk och kan inte arbeta på grund av det. (Ganska mycket kallar in sjuk, i lekmän termer).

Alla andra orsaker till att en normal person kanske inte kan arbeta på ett jobb gäller också här. Om det av en slump är en allmän helgdag men ett kapitel fortfarande kommer ut, är chansen att författaren förberett kapitlet i förväg och njuter av semestern som alla andra, även om det verkar som att han "arbetade" den veckan.

REDIGERA:

Som påpekades av Miharu i kommentarerna nedan kan det också finnas en sällsynt situation där en manga som är baserad på en för närvarande sändande anime har kommit ikapp anime och därför kan ta en paus för att låta anime gå lite längre. (Personligen har jag dock inte sett detta fenomen.)

3
  • Rättvis men du bör antagligen nämna ett scenario där kanske t.ex. animes har redan fångat upp mangorna?
  • 1 @MiharuDante Eftersom frågan verkade handla om manga specifikt tog jag upp problemet ur mangaindustrins synvinkel. Det du beskrev är förmodligen mer relevant för animeindustrin eftersom det kan vara anime som har fångat upp mangan och därför måste antingen göra fyllnadsepisoder eller sluta sända tills mangan fortskrider längre. Jag har personligen inte sett den här frågan i omvända situationer (där mangan baseras på anime) men jag lägger inte desto mindre till mitt svar. Tack.
  • Jag tror att den senare delen är tvärtom. Anime ger mangaversionen tid att klara det aktuella avsnittet. Ett tecken på detta är en episodfiller.

Den mest typiska anledningen är en planerad semester. Av fyra veckor året firar Japan stora helgdagar och festligheter. Många skolor tar veckan som semester.

Vid din tid är frågan semestern "Golden Week." Det här är de enda tillfällen som mangaka kan ta en schemalagd paus utan att ta en paus (t.ex. ta nästa nummer). De kallade föregående utgåva (före pausen) är en "dubbel fråga". Nu kanske du tror att ett dubbelt nummer betyder att eftersom tidningen är avsedd för en tvåveckorsperiod är innehållet dubbelt. Så är inte fallet här. Det som antyds är att det inte kommer att finnas någon Weekly Shonen Jump-fråga nästa vecka.

Det finns ingen veckovis Shonen Jump den sista veckan i december (slutet av året; jul), den andra veckan i januari (nyårsferien), den första veckan i maj ("Golden Week", en serie helgdagar), den andra veckan i augusti (Obon).

Här är vad jag fick reda på, något som kallades en "Golden week".

2
  • 7 medan din länk svarar på frågan, när en länk är "död" kommer svaret att bli värdelöst. Vänligen inkludera en offert från länken i ditt svar och ange länken som referens.
  • Egentligen är detta bara en. Jag frågar om att manga inte släpps.