Anonim

Gallery Concept Store Statue pertama di Indonesia! Live4toys! Distributör Prime1, Sideshow, dll!

Jag gillade verkligen Gantz-anime. Det var galet, en sinnesresa och totalt sett en trevlig (om något grafisk) show. Men jag har fått höra att mangan är bättre och går i en väldigt annan riktning. Vilka avsnitt i Gantz är baserade på mangaplottet, och var börjar handlingen förgrena sig?

Obs, jag letar inte efter mindre skillnader, men bonuspoäng för att notera dem. Jag letar verkligen efter när den stora förgreningen i tomten sker.

1
  • Ive Heard its btter to readead the manga but if you really wanta go go start from (Ch 8 volume 90 alone) thats just after the staty fight the allvs kuruno fight doesnt happen in the manga

Manga och anime skiljer sig åt under anime sista strid. Den sista striden i anime inträffade aldrig i mangan. Gonzo behövde ett sätt att avsluta serien och skapade en konstig introspektiv kamp mot dig själv. Manga fortsatte med fler strider och fler karaktärer, pågår länge, och jag antar att Gonzo inte ville att serien plötsligt skulle sluta.

Jag kommer inte ihåg alla mindre skillnader, det var några under striderna, särskilt den under statyerna, men de följde fortfarande mangan mer eller mindre troget.

2
  • Visste du att Gonzo behövde döda anime innan manga slutade?
  • @TheLQ Jag har inga referenser för att säkerhetskopiera detta men jag antar att det är typiskt att "affären / kontraktet var för X (26) antal avsnitt som spänner över N (2) säsonger så det är så många som planerades". I vissa fall kanske sändaren eller sponsorerna vill ha fler avsnitt för en TV-körning, men Gantz var inte ett nätverksprogram på dagtid så de 26 totala avsnitten var förmodligen allt som någonsin skulle göras.