Anonim

Med Joe Biden är Kina ansvarig

Före 2017-serien av Little Witch Academia det fanns två filmer: en ~ 30 minuter släpptes 2013, som bara heter Little Witch Academia, och en ~ 60 minuter en släppt 2015 ringde Little Witch Academia: The Enchanted Parade.

Jag undrar om man behöver titta på endera eller båda filmerna innan man tittar på 2017-serien?

[Det här verkar som ett tillräckligt svar för att skriva som sådant, men jag har fortfarande inte sett filmerna, så jag har inte hela sammanhanget.]

Jag tittade på Little Witch Academia utan att ha sett filmerna. Jag hade inga problem med att förstå handlingen, och jag kunde upptäcka en stor plotvridning som kommer även utan filmens sammanhang. Men från Wikipedia-sammanfattningarna är händelserna i de två filmerna inte sådana som visas i anime, och åtminstone en plotpunkt hanteras direkt annorlunda:

Enligt Wikipedia och fanwiki, hur Akko finner den blanka staven är annorlunda. I anime snubblar hon in i den blanka stången medan hon är i trubbel, medan hon i filmen hittar det på en klassuppgift att leta efter skatt.

Såvitt jag kan säga är karaktäriseringarna i filmerna och i anime förenliga med varandra. I synnerhet är Akkos inkompetens och hennes klasskamrats förlöjligande av henne för hennes kärlek till Shiny Chariot ett tema i båda anpassningarna. Anekdotiskt har jag också hört att den ovannämnda plottvridningen var förutsägbar också i filmerna, även om den inte verkar uttryckligen avslöjas:

Ursula är Shiny Chariot.

Du behöver inte eftersom händelserna i filmerna faktiskt inte är "kanon" inom ramen för anime. I den första filmen upptäcker Akko till exempel den lysande staven, men i anime upptäcker hon den också men på ett helt annat sätt och en annan plats. Hoppa gärna över filmerna om du vill, de är helt oberoende av anime.