Anonim

a-ha - Forever Not Yours (officiell video)

I frågan Har det någonsin kommit en anime innan mangan publicerades? det blev ganska uppenbart att det verkligen finns flera animer som sänds innan deras manga har gjorts.

Men detta fick mig också att undra över följande:
Innebär detta att all anime som luftas innan en manga av den finns bör betraktas som fyllmedel?

Fyllmedel är icke-kanoniskt material, vilket vanligtvis innebär att det inte hände i mangan. Eller som Urban Dictionary uttalade det

fyllmedel

Ett avsnitt av anime, oavsett om det är ett helt avsnitt eller en del av en, som inte visas i titeln manga. Fillers, som namnet antyder, "fyller" ett avsnitt med icke-kanoniskt material som vanligtvis har skrivits av samma företag som animerar det.

Jag känner att det är lite missuppfattning här.

  • Fyllmedel == Inte kanon
  • Kanon == Originalmaterial från originalförfattaren.

Det finns till exempel avsnitt i Naruto (som Naruto avsnitt 101) som är kanon men var inte i mangan.

Så frågan om innehållet är fyllmedel eller inte har ingenting att göra med att det finns i ett eller annat medium (även om det vanligtvis finns en korrelation). Det handlar om vem skapade den.

4
  • Men avsnitt 101 till 106 anses vara fyllmedel. Det är därför det förvirrar mig.
  • 3 De är inte fyllmedel. De är kanonepisoder som inte presenterades i mangan.
  • Kommer från denna fråga. Vad sägs om filler anime, det vill säga originalmaterial från den ursprungliga författaren (t.ex.: De flesta avsnitt av dragon ball super thusfar)?
  • @PeterRaeves Läs igen, Canon == Originalmaterial från originalförfattaren.

Jag tar "fillerepisoder" som episoder som är sidoberättelser som aktivt undviker att göra några betydande förändringar i den totala berättelsen, för att förlänga serien.

Det finns anime-serier som istället valde att avsluta den övergripande berättelsen på sitt eget sätt, snarare än att använda vad jag skulle kalla fillerepisoder för att vänta på att mangaserien ska komma vidare. Även om detta inte är den kanon som den ursprungliga författaren gjorde, skulle jag inte betrakta dessa fyllnadsepisoder, utan snarare en alternativ kanon.

Två serier som jag känner till som har gjort detta är Full Metal Alchemist (inte Brotherhood) och Full Moon wo Sagashite.

Det verkar för mig en dum definition att kalla allt som inte är kanon enligt den ursprungliga mangaförfattaren "fyllmedel", eftersom de flesta pratar om fyllnadsepisoder i samband med de avsnitt som kan hoppas över, eller är mindre intressanta eftersom de uppenbarligen undviker framåt den övergripande tomten. Dessutom verkar den ursprungliga definitionen av ordet innebära för mig att fandomdefinitionen har denna betydelse.

Jag kan till och med betrakta ett avsnitt som kanon även i den ursprungliga mangan som fyllmedel, om det verkar som om det används för att förlänga längden på serien utan att verkligen åstadkomma något meningsfullt.