Anonim

NUNNAR 2 - 4 december 10 B

När Naruto först använde Rasenshuriken mot Kakuzu var effekten massiv. Han förstörde två av Kakuzus hjärtan, men det var en enorm efterverkan för honom. Om jag inte tar fel, rådde Tsunade Kakashi att be Naruto att aldrig använda tekniken igen på grund av den enorma risken. Så varför kan Naruto fortfarande använda tekniken och har inga biverkningar efter den striden? Jag kanske har missat något.

Naruto använde bara denna jutsu en gång i normal form (mot Kakuzu, och fick många biverkningar, som du sa), de andra gångerna var han i Sage-läge, i detta tillstånd skadade han sig inte.

Enligt Naruto Wiki:

Naruto förbättrade senare Rasenshuriken med Sage Mode. Detta gör att han kan kasta den mot sina motståndare och tar bort hotet att skada sig själv med tekniken.

5
  • 9 Så naruto kan inte använda rasen shuriken utan att kasta den annars skulle det skada honom?
  • 1 @Sarenya Just det. Rasen Shuriken exploderar vid påverkan och skapar ett enormt område med skador. Om Naruto var i området skulle han skadas lika mycket som skurken.
  • @Thebluefish håller med dig, men vi vet alla att naruto kan använda flygande åskgudsteknik. Dessutom kan naruto också bara använda en skuggklon, en kamikaze-attack skulle inte skada tufft.
  • @ 3.1415926535897932384626433832 Naruto lärde sig aldrig tekniken Flying Thunder God.
  • Egentligen tror jag att i sage mode ökar hans helande förmåga betydligt, han återhämtar sig snabbare. Således är skadan som han gjort är minimal eftersom läkning sker i följd.

För att utöka Rikkins svar görs skadan bara vid kollision.

När Naruto först försökte använda den på Kakuzu, var hans arm i mitten av skadaradien när den påverkade, vilket orsakade skadan.

Under träningen för Sage Mode lärde sig Naruto att kasta Rasenshuriken, vilket gjorde att han bara kunde skada sin motståndare och inte sig själv genom att hålla sig utanför skadan.

När Naruto först skapade Rasen-Shuriken var tekniken bara halvfärdig. Det var inte tillräckligt stabilt för att kastas, så Naruto måste använda det som en melee-attack som den vanliga Rasengan. Emellertid är bakslag av jutsu extremt farligt.

När Rasen-Shuriken slår till, löser den sig upp i en verklig armada av mikroskopiska vindblad som attackerar varje cell i motståndarens kropp och bryter offrets Chakra-nätverk. Men på grund av sin närhet till kollisionspunkten upplever Naruto liknande eftereffekter i armen som använde tekniken. Medan skadorna på hans Chakra-nätverk inte var lika allvarliga, om de användes för mycket, skulle det göra Naruto permanent oförmögen att forma Chakra.

Men efter att Naruto har lärt sig att gå in i Sage Mode kan han använda Sage Chakra för att stabilisera Jutsus form, så att den kan kastas som en riktig shuriken. Detta gäller också när Naruto får kontroll över Nine Tails Chakra.

Som en långsträckt teknik utgör Rasen-Shuriken inte längre någon fara för Naruto.

Naruto kan använda Rasenshuriken fritt i grund och botten för att han går in i salvia-läge vilket gör att han kan kasta Rasenshuriken på grund av naturenergin och hans egen Charkra kombinerat vilket ger honom förmågan att kasta den, i sin basform kunde han inte han var tvungen att attackera Kakuzu på nära håll som en vanlig rasengan, vilket skadar både användaren eftersom han var tvungen att komma på nära håll och offret.

1
  • Detta är sant, men redan angivet i ovanstående svar.