Anonim

I Dragon Ball tappade Super Vegito snabbt för att han använde för mycket kraft som super saiyanblått. IIRC potara-fusion var tänkt att ta 1 timme, men för den använda strömmen gjorde den inte. IIRC-metamorfusion skulle vara en halvtimme, men när Gogeta använde den som super saiyanblå verkade den inte ha för mycket kraft, vilket skulle avfärda problemet som Vegitos fusion hade. I Dragon Ball GT avskräckt Gogeta för att ha använt för mycket kraft, men eftersom denna serie inte är kanon, tror jag inte att den räknas. Dessutom, hur var allt detta för Gotenks, jag kommer inte ihåg om Gotenks någonsin avskräckt för att ha använt för mycket kraft. Håller Gogeta metamorfusion längre än Vegito potara-fusion?

3
  • Vänta, jag trodde att Potara-fusionen var permanent? (Jag har inte tittat på Dragon Ball Super btw) Var inte den enda anledningen till att Goku och Vegeta blev "unfused" igen i DBZ orsakade av att Vegito förvandlades och konsumeras av Buu?
  • @Gravinco i Dragon Ball Super, de uppgav att Potara-fusionen bara är permanent om du är en Kai. Annars varar det i en timme.
  • @Chrygore Tack för att ni klargjorde, det är ganska halt att de förändrade hur örhängen fungerar .. nu är skillnaden mellan potara fusion och fusion dance minimal.

Detta ger faktiskt upp en intressant punkt. Traditionellt är en Potara-fusion tänkt att hålla i 1 timme och fusionsdansen ska hålla i 30 minuter. Men precis som du sa, avbryter SSJB Vegito i Future Trunks Arc på grund av att vara alldeles för kraftfull.

  • Vi vet att potara-fusionen är starkare än fusionsdansen. Vi vet inte i vilken utsträckning det är. Men Gogeta Blue är Broly-bågen är en kombination av en betydligt starkare Super Saiyan Blue Goku och Vegeta, och jag personligen tror att potara-fusionen inte är så starkare jämfört med fusionsdansen (Obs: Fusionsdansen kräver också båda deltagarna att ha samma kraft och Goku och Vegeta i sina SSJB-former är lika med full kraft, till skillnad från Goten och Trunks).
  • För det andra är potara-fusionen något som endast är tillgänglig för Guds och det påstod att fusionen skulle pågå i en timme till skillnad från fusionsdansen som har en tidsbegränsning på 30 minuter. Efter att ha omprövat avsnittet med striden mellan Merged Zamasu och Vegito, när Goku och Vegeta avlägsnar, Shin nämner att det inte har gått en timme än. Du kan titta på ett klipp av samma här.
  • Jag förstår att kampen mellan de två striderna varade i några minuter i anime men i verkligheten kan DBS-tiden vara så långsam eller så snabb som möjligt baserat på handlingen. Maktturneringen var ingenstans nära 48 minuter i realtid och några slagsmål som verkade riktigt långa varade bokstavligen i några minuter för handlingen. Så eftersom Shin inte uttryckligen nämner hur länge fusionen av Vegito varade, det skulle inte vara fel att säga, kanske fusionen varade till och med 55 minuter. Faktor i det chockade uttrycket på Gowasus och Shins ansikte, kanske fusionen varar bara 50% av tiden dvs. (30 minuter) eller förmodligen 40 minuter? Vi vet inte säkert.
  • ja! Dragon Ball GT fick Gogeta att avlägsna tidigare än 30-minutersgränsen. Men som du sa är serien inte kanon till huvudserien och även om det finns bevis i Xenoverse 2, DBH etc med avseende på att Super Saiyan Blue är starkare än Super Saiyan 4, kan du fortfarande inte jämföra de två serierna med avseende på till detta.
  • Slutligen är berättelsen skriven av Toriyama och han älskar att införliva humor i berättelsen. Det finns en möjlighet att han höll de 30 minuterna helt enkelt för att inkludera den misslyckade versionen av Gogetas fusion för att hålla länge medan Frieza blir misshandlad eller något liknande som vi inte vet säkert förrän vi tittar på filmen.

Sammanfattningsvis tycker jag personligen att Gogeta Blue som vi ser i filmen borde vara betydligt kraftfull jämfört med Vegito Blue från Future Trunks-bågen. Den enda anledningen till att Vegito Blue defuserade var uppenbarligen för plottets skull och att Future Trunks-nederlaget slogs samman Zamasu. Så tekniskt, om serien fortskrider och de har Goku och Vegeta smälter igen. Det är verkligen möjligt för dem att få Vegito att använda något som Ultra Instinct Fused eller Super Saiyan Blue + Kaioken * 20 smält och hålla tillräckligt länge för att kampen ska vara intressant även om MUI i verkligheten är betydligt starkare än SSJB. I alla fall, Det viktigaste faktum här är att det aldrig angavs hur länge Vegito stannade smält eftersom Shin bara kommenterar att de gjorde i mindre än en timme. Så vi har inget sätt att veta säkert.

Du missförstår punkten ja vegetto medan super saiyanblå varade mycket mindre än gogeta vid super saiyanblå måste du inse vad de gjorde i sina slagsmål när goku och vegeta hade smält med potaraörhängen vegetto hade förvandlats rakt till super saiyanblått och varje och varje träff syftade till att döda sammanslagna zamasu och han hade använt resten av sin energi i sin sista kamehameha men å andra sidan hade gogeta kämpat broly i sin basform, hans super saiyan form sedan hans super saiyan blå form och därmed sparat energi plus super saiyan blue behövdes inte eftersom broly överklassificerades även super saiyan gud skulle ha varit överdriven men han blev blå så att gapet var så stort att broly inte kunde anpassa sig och bli tillräckligt stark för att skada honom att han förmodligen kunde ha besegrat broly medan super saiyan tre och ganska enkelt det enda sättet för broly att ta på sig super saiyan blue gogeta var om han hade förvandlats till en fulldriven super saiyan 4 aka en legendarisk super saiyan 4 vi gör n ot vet hur mycket gogeta höll tillbaka eftersom varje form han var i gogeta hade kämpat broly utan någon ansträngning av kamp plus Gogeta sparar sin energi utan att vegeta vet hur man använder kaioken eller goku vet hur man använder super saiyanblå evolution varken Gogeta eller vegetto kunde använda dem än mindre kombinerade de två och vegetas natur är inte kompatibel med ultrainstinkt så Gogeta och vegetto kunde aldrig aktivera ultrainstinkt även om de uppfyllde samma villkor som goku hade mot jiren

1
  • Välkommen till Anime.SE! Använd skiljetecken och stycken eftersom detta är ytterst svårt att läsa just nu.