Anonim

Christmas Rap (text i beskrivning)

Jag har sett del ett och del två av Naruto, men när jag kom över avsnitt # 96 och senare kunde jag inte hitta längre (dub) avsnitt.

Varför slutade de ge dubbade Shipp den-avsnitt på Hulu?

1
  • Relaterad? anime.stackexchange.com/questions/3252/… Eftersom Viz äger rättigheterna till Naruto Shippuden, kanske Hulu inte har tagit med alla de dubbade episoderna. Kan inte hitta orsaken, men förmodligen rotad i intäkter

Det verkar inte finnas mycket information online om varför dubbad Naruto: Shippuden specifikt är bara delvis tillgänglig på Hulu. Det finns dock en del, liksom lite mer generisk information som kan delas ihop.

I en fråga till Hulu om just detta ämne på FB från 2015 svarade Hulu:

Det är vårt mål att tillhandahålla så mycket innehåll som möjligt och hålla allt i vår tjänst så länge vi kan. Vilket innehåll vi lägger upp och hur länge vi kan hålla det på Hulu beror dock på avtalsavtal eller streamingavslut som beviljats ​​av våra innehållspartners.

Ett tillkännagivande från 2016 om en tidigare uppsättning Shippuden-avsnitt som publicerades på Hulu nämner att Viz media hade lagt upp episoder sporadiskt.

Detta passar med vad Anime News Network sa om denna fråga mer generellt. ANN ger ett bra svar, men för att sammanfatta det var det en ursprunglig ovilja att lägga ut mer än ett begränsat antal dubbade avsnitt online eftersom tanken var att dubbade avsnitt hade en större bas och så kan säljas på DVD-skivor och sådant. Att tillhandahålla dem online skulle därmed minska vinsten från DVD-försäljning eftersom människor inte skulle behöva köpa DVD-skivorna och så skulle bara ett fåtal högst sättas online för att få människor intresserade. Nu när streaming har blivit mer lönsamt har det förändrats något, men för att Hulu och Netflix får innehållsleverantörer att hoppa genom bågar är det ofta inte värt att gå tillbaka och konfigurera om gamla dubbade avsnitt för att lägga upp.

Detta följer också med en NYT-artikel 2011, där de nämner att det kan ta minst ett år för officiella dubbar; om platser som Hulu gör det så svårt för dem att posta avsnitt, ser de det inte som värt det att skicka dubbar och gå igenom det arbetet igen när subs har varit uppe i 12+ månader redan.

Tl; dr: De vill att folk ska köpa DVD-skivor, och det är svårt att lägga upp saker på streaming.