Anonim

Min fråga handlar om busoshoku haki eller vapensköld som folk vill kalla det. Fram till sista avsnittet trodde jag att haki var något som krävde intensiv träning för att bemästra. Men i det sista avsnittet

För dem som inte har sett spoilers:

Sabo visades använda busoshoku mot en liten armé vid 17.

Nu började jag bara läsa mangan i zou-bågen så jag är inte säker på om det här är fyllmedel eller kanon men är det säkert att anta att vissa människor bara har en förmåga att snabbt bemästra buso? Jag menar att endast en liten andel människor kan använda haoshoku så det verkar som det är vettigt.

Men det tog Luffy två år att göra det perfekt och jag är inte ens säker på om Ace någonsin lärde sig det. Har någon feedback om detta?

3
  • Tekniskt sett har sabo tränat med människor som använder haki sedan han var 10, och till och med då sparkade han redan och tog namn. Luffy visste inte ens vad haki var förrän han var 18. Låt oss säga att det tog sabo samma tid som luffy tog för att lära sig att använda haki, då skulle han fortfarande vara 12. Det är inte förvånande för mig att han Jag vet hur man använder den senast 17. Jag är inte säker på om mangan har mer detaljer eftersom jag bara tittar på anime.
  • Okej, men jag har en uppföljningsfråga att följa med det. Betyder det att du kan använda busoshoku automatiskt att du kan använda kenbunshoku? Det verkar som hittills att alla karaktärer som har buso har kenbun. Men jag är inte 100% säker. Enligt vad jag har läst är de två helt olika saker, men bara buso kräver massor av träning.
  • uppföljningsfrågor bör ställas i en ny fråga istället för kommentarer. Min bästa gissning är också att haki i allmänhet är något som är medfött men kan läras. Därför, om du ska lära dig beväpning, är det vettigt att du också kommer att spendera lite tid på sensorisk. Användare med medfödd sensorisk haki verkar dock vara ett snitt ovanför, och conquerers haki är något du bara kan träna (som i kan du använda det bättre om du redan har det, men du kan inte lära dig om det inte är medfödd). Återigen, det här är bara från anime.

Haki kräver intensiv träning för att bemästra, men efter att ha räddats av Dragon vid tio års ålder började han förmodligen träna med den revolutionära armén strax efter att hans skador hade läkt.

Vid denna tidpunkt var Sabo inte bara din genomsnittliga tioåring, efter att ha kämpat med Luffy och Ace många gånger varje dag, han var redan starkare än en genomsnittlig pirat eller soldat. Det verkar troligt att Dragon eller Ivankov eller en annan högt rankad revolutionär såg hans potential och tränade honom speciellt, eftersom han vid 22 års ålder redan hade stigit till rang av stabschef, nummer två i den revolutionära armén.

Till skillnad från Luffy var han i en position där han var omgiven av starka allierade som kunde träna honom och lära honom användbara färdigheter som Haki och kampsport, så att ha lärt sig att använda busoshoku haki effektivt av sjutton är inte svårt att tro. Förutom i den nya världen är haki en mycket sällsynt färdighet, och med tanke på att det tog Rayleigh arton månader att lära Luffy grunderna. Luffy hade aldrig någon att lära honom växa upp i Fusha Village och sedan segla själv, eftersom du skulle behöva någon som känner till haki själva, vilket är sällsynt, och är också villig att spendera tid att träna dig.

3
  • Uppenbarligen kunde Garp ha lärt Luffy haki om han hade velat, men han var sällan närvarande som en aktiv marin, hade mycket tvivelaktiga metoder för att träna sina barnbarn och ägde mer av sin energi när han träffade Luffy och Ace för att övertyga dem att gå med i marinorna och visste att om de anslöt sig till marinorna som han förväntade sig, skulle de så småningom bli lärda haki.
  • 2 bör du redigera ditt svar och lägga till din kommentar till det
  • För det första håller jag med Qiri. För det andra är det sant, jag slår vad om att han skulle ha om Luffy sa att han var bra med att bli marin. Jag antar att allt kommer till tid och plats. Kan du ta en titt på kommentaren som jag skrev under min fråga. Det är en uppföljning som frågar om mer detaljer.

Denna fråga nämns inte heller specifikt i mangan, men vi kan göra några antaganden om den.

För det första, som ton.yeung nämnde i en kommentar, av 17 har Sabo funnits runt människor som har behärskat Haki länge (Dragon, Ivankov och många fler kanske vi ännu inte känner till). Därför hade han tid att träna och lärde sig att behärska det 17.

En annan sak är att vi vet från Rayleigh att varje person är bättre på en typ av Haki än i de andra två. Luffy är bättre på att bemästra kejsarens Haki. Sabo, som har visat otrolig styrka i sina fingrar, kanske är bättre på Busoshoku än i de andra två och därför kan det förklara varför han lyckades behärska det så ung.

Sist men inte minst har Ace Luffy och Sabo visat exceptionella fysiska och mentala förmågor från en mycket ung ålder. Sunt förnuft kanske inte tillämpas på dessa tre.

1
  • I mangan har Ace någonsin visat sig ha haki? Jag har läst sedan zou arc och jag har inte haft en chans att gå tillbaka så långt. Jag såg honom aldrig använda den i anime. Till och med på Marineford och den första personen som använde den i anime tror jag var sentomaru.