Anonim

En kvinna låser upp det hemliga språket hos barn | Oprah Winfrey Show | Oprah Winfrey Network

När en Devil Fruit-användare är låst med Kairoseki, påverkas det på hans Haki-förmågor. Som i avsnitt 627, kunde inte Luffy använda Conqueror's Haki när han var i buret av Kairoseki?

Kairoseki har ingen effekt på haki. Rayleigh skulle kunna använda Haki medan han kedjats i auktionshuset (under sabaody skärgårdsbågen). Haki är också medfödd kvalitet i alla levande saker i en värld som sagt av Rayleigh. Och kairoseki påverkar bara djävulens fruktanvändare. Användare av icke-djävulsk frukt påverkas inte av kairoseki. Så de kan använda haki men de gillar att fortfarande vara kedjade.

5
  • 1 Men blev rayleigh bundet med kairoseki, så vitt jag vet har rayleigh ingen djävulsk fruktkraft så han gick antagligen för en skräck gammal man och hade inte kairoseki-bojor.
  • @Wouter så vitt jag kommer ihåg tror jag att jätten med honom sa något om kedjan. Senare förklarade Rayleigh att allt levande har en hakiförmåga så att kairoseki kanske inte påverkar. Kairoseki nämns som den svåraste substansen och egenskapen för att underkasta djävulens fruktkrafter. Dess effekt på haki nämns inte.
  • har jag rätt när jag antar att rayleigh inte hade djävulsk fruktkrafter?
  • Ja. Rayleigh har ingen djävulsk fruktkraft. Han simmade genom lugnt bälte för att nå Amazon Lily. Om han hade någon djävulsk fruktkraft kunde han inte ha simmat genom den stora linjen.
  • Kairouseki verkar förhindra att Haki används. Rayleigh kunde bara använda den för att han var vice Pirate King och har en träningsnivå utöver det tänkbara i mangahistorien hittills, en nivå som Luffy för närvarande kämpar för att uppnå. Men varje gång någon annan haki-aktiverad användare arresterades med Kairouseki försvann deras Haki-färdigheter. Hänt speciellt med Luffy, som vi kan se i kapitel 936 där han använder Haoshoku Haki direkt efter att ha befriats från Kairouseki-handbojorna. Det finns faktiskt ingen kanon som säger något om detta, men berättelserna är verifierbara genom uteslutning

Det förklarades inte riktigt. Vi vet fortfarande inte om den fulla omfattningen av Haki eller Kair seki. Plus avsnitt 627 är ett fyllmedel så jag skulle inte ta det som händer där inne på allvar, det är inte kanon. Anime är ökänd för att motsäga sig själv. Oda kan förklara Haki och Kair seki mer i mangan senare.

Som jag ser det gör Kairoseki (havsstenen en översättning jag en gång memorerat) djävulens fruktanvändare fysiskt svag, oförmögen att röra sig. Och som du vet är Luffys förmåga ganska mycket fysisk i alla aspekter, vilket betyder att när han känner sig försvagad i kroppen börjar han också känna sig hjälplös i sitt sinne (tills känslor tenderar att få honom att bli berserk). Tydligen är det bara tillräckligt för att få honom att förlora sin inre coola och inte kunna använda haki som han ville.

Bara mina 2 cent ...

Enligt Smoker arbetar Kairoseki för att inaktivera djävulens fruktätare eftersom det ger samma våglängd som havet. Dessutom använde Shanks Haoshoku no Haki på havsmonstret som tog armen när han simmade. Det betyder att Haki inte påverkas av havets våglängd och därför inte påverkas av Kairoseki.

Det finns många situationer där Luffy kan använda Haoshoku no Haki och väljer att inte göra det, särskilt på Whole Cake Island. Så jag tycker att det är rättvist att anta att han inte kan använda det i alla situationer. Eftersom vi ännu inte kan veta exakt vilka situationer han kan använda den i, bör vi titta på situationerna där han gör och jämföra. Varje gång Luffy använder sin Haoshoku no Haki, är han i en av två stater: antingen i en helt desperat situation eller i perfekt hälsa medan han är lugn och samlad. I avsnitt 627 befinner han sig dock inte i en helt desperat situation (även om Chopper slås, riskerar han inte att dö) och Luffy är inte helt lugn och samlad.

Det kan då vara rättvist att anta att Luffy inte kunde använda sin Haoshoku no Haki i just detta fall.