Anonim

Mario Odyssey: Allt Mario kan omvandla till (fiender, objekt, människor, etc.) (hittills)

Det mest uppenbara svaret som alla över internet ger på denna fråga är "Eftersom anime produceras mycket snabbare jämfört med manga, måste de sätta i fyllmedel för att sakta ner anime-serien". Men det borde inte vara den enda anledningen.

Tänk till exempel på One Piece. Showen pågår i mer än 500 avsnitt och mindre än 10% är fyllare. Jämfört med Naruto har showen nästan samma antal avsnitt (original och Shippuuden kombinerat), men nästan 50% av dess avsnitt är fyllmedel. Det behöver inte sägas att mangan från Naruto är så långt framåt att anime inte kommer att kunna komma ikapp även om de producerar 100+ avsnitt utan fyllmedel.

9
  • "in animes"? Vilken typ av anime tittar du på? Det finns knappt några fyllmedel i anime jag tittar på.
  • @Euphoric vanligtvis i det långa loppet animes finns det fyllmedel, och en bit och ganska svans är undantag i den gruppen tuffa eftersom de inte har så mycket.
  • långvariga serier är en liten bråkdel av all anime. Att säga all anime eller att endast anime innehåller fyllmedel är kortsiktig.
  • Det finns inget riktigt sätt att bemyndigande svara på detta; varje serie kommer att ha olika skäl och omständigheter.
  • @fbueckert även om du kanske hävdar att det finns några specifika skäl per titel, men det finns några vanliga skäl som beskrivs väl av svar som folk redan gav.så jag anser inte att min fråga är "konstruktiv"! men jag håller med, det är på kanten ...

Det finns många möjliga förklaringar till det:

  • Som du sa, anime som kommer ikapp mangan, så de har mer tid.
  • Särskilda evenemang, som årsdagar, filmrelaterade specialerbjudanden eller så.
  • Berättelserna är också olika och det beror på produktionsteamet. I ditt exempel gör Naruto (som Bleach gjorde) ofta strider riktigt snabba, så de tenderar att komma ikapp med mangan snabbt. Medan One Piece, även om de har mycket strid också, tenderar att göra dem mindre dynamiska, så i slutändan är de längre och tar inte upp manga lika lätt.
1
  • Och One Piece använder också en hel del fyllningsanimationer och långa sammanfattningar för att blockera drifttiden för avsnitt när de börjar komma lite för nära mangan.

En anime är vanligtvis anpassad från ett annat källmaterial. Vanligtvis är det antingen en manga, en lätt roman-serie (som Haruhi) eller till och med visuell roman / dataspel (Little Busters !, när de gråter-serien).

Vissa delar kan klippas ut, ändras, ordnas om och ibland läggs nytt innehåll till alla scener helt.

Medan vissa förändringar välkomnas av fans, är de flesta inte. Ett mest ovälkomna tillskott är de så kallade fillerepisoderna. Ett fyllnadsepisod kan vara så kort som ett avsnitt eller så länge som en hel säsong av anime. Dessa avsnitt ingick inte i originalets ursprungliga berättelse och tjänar vanligtvis absolut inget syfte att främja huvudberättelsen.

En av de två främsta anledningarna till att vi ser fyllmedel eftersom de är avsedda att köpa tid för anime när innehållet kommer i takt med källmaterialet. Denna fördröjning ger författarna lite tid att anpassa mer material till anime. När allt kommer omkring kan du inte riktigt anpassa något som inte finns än.

Den andra anledningen till att fyllmedel finns är girighet. Vissa produktioner gillar att mjölka en anime för mer pengar genom att göra några avsnitt av fyllmedel på en säsong, för att lägga till skivförsäljning (så köp fan n + 1 skivor istället för n). Anime-produktioner tjänar vanligtvis större delen av sina pengar på skivförsäljning.

Generellt gillar fans inte fyllmedel av följande skäl:

  1. De är meningslösa och lägger inte till karaktären av karaktärsutveckling på något meningsfullt sätt. Ibland tar det bort från handlingen och går på bisarra tangetter bara för att hamna precis där de började (det var allt en dröm!).
  2. De lägger ibland plotholes eller andra motsägelser till storyline och anses vara icke-kanoniska.
  3. De är (vanligtvis) inte skrivna av samma författare som det ursprungliga källmaterialet, så kvaliteten och visionen i berättelsen kanske inte uppfyller normerna.

Det beror främst på att stridscentrerade anime, som Naruto eller Bleach, har många stridscener. Stridscener är mycket mycket snabbare i Anime än i Manga.

Plottcentrerade anime, som One Piece eller Death Note, har råd att inte producera så många fyllmedel, eftersom de kan lämna klyftan tillräckligt långt ifrån varandra, eftersom plothändelser utvecklas inte lika mycket snabbare i Anime.

När det gäller Naruto-specifika svar är den kommande sagan fylld med strider, för att kompensera för snabba anime måste ett tillräckligt gap öppnas. Jag har inte exakta siffror eller beräkningar, men jag skulle vilja tro att anime-producenterna har någon form av plan, och att de skulle hålla den kommande strids sagan intakt. Gissa annars vem som ska leverera meteorer till sina hus