Anonim

Far Cry Primal - Beast Master Trailer [NL]

Som visas på bilderna (från Fri! och Noragami, respektive), killar i anime saknar ofta bröstvårtor. Detta kan förklaras av vaga japanska lagar om upphovsrätt, men andra anime visar ibland killar med bröstvårtor. Varför saknar killar så ofta bröstvårtor?

4
  • I originalet av Neon Genesis Evangelion, i slutet av ett avsnitt efter att Misato och Kaji har sex ser du inte Misatos bröstvårtor och nära slutet av serien med Ritsuko visar alla hur Dummy Plugs är gjorda ser vi inte Rei's bröstvårtor men i regissörerna skär versioner av båda scenerna vi gör.
  • @ Memor-X OP frågar om mäns bröstvårtor. Det är inte förvånande att kvinnans bröstvårtor sällan visas, men den frekventa frånvaron av herrbröstvårtor är verkligen konstigt.
  • Jag undrar om den här typen av tropes bara händer i anime eller också händer i någon annan typ av animation.
  • Om de hade bröstvårtor, när de blev kalla, kunde de sticka ett hål på din skärm ...: x

Animerade manliga bröstvårtor är inte en fråga om laglig japansk censur (eller upphovsrättslag). Det går bra att sända dem på TV i bästa sändningstid. Som Ray noterade i ett borttaget svar, Drak boll, betraktad som en mest typisk shounen-anime riktad mot barn, har manliga karaktärer vars bröstvårtor är lätt synliga. Även om serien fick många vuxna och kvinnliga fans, är karaktärerna inte särskilt avsedda att se snyggt eller provocerande ut för målgruppen. De ofarlig bröstvårtor i Drak boll kan vara där eftersom de inte är avsedda att ses som attraktiva.

Däremot mainstream karaktärsdesigner som syftar till att fängsla tittaren på ett romantiskt eller sensuellt sätt är mer benägna att vara bröstvårtfri, för en välkänd aspekt av att skapa fantasi är att måla en rosig bild och subtilt ta bort irriterande detaljer som kan knäppa en tittare ur den härliga reverien tillbaka till stark verklighet (det gamla ordspråket mindre är mer"). Bröstvårtor anses inte bidra till detta ändamål, på samma sätt som japanerna inte generellt rakar eller vaxar (eftersom den här webbplatsen är 13+ kommer jag inte att tillhandahålla citatlänkar men du kan Google det) men vi visas aldrig kroppshår i vanlig manga och anime: i verkligheten vet vi att dessa anatomiskt existerar, men att rita dem hjälper inte publiken att fly in i dagdrömmen. (Hentai titlar och hentai doujinshi har ett annat mål, så det är därför du är mer benägna att se manliga bröstvårtor där än i vanliga titlar.)

Fri! är en bishounen (söt pojke) titel, så karaktärerna är avsiktligt dras för att vara ögongodis. Ännu mer än det tidigare bishounen anime-serien, Fri! och andra nyare titlar som Binan Koukou Chikyuu Bouei Bu Love !, Uta no Prince-sama, Harukanaru Toki no Naka de, Kiniro no Corda, Dance with Devils, Diabolik Lovers, Brothers Conflict, K, Kamigami no Asobi, Starry Sky, Shounen Hollywood: Holly Stage for 49etc. fokuserar starkt på ögongodisaspekten, till exempel att ta av sig kläder, karaktärer som slår sensuella poser, ”kameravinklar” och kvardröjande bilder som accentuerar deras figurer etc. Karaktärsdesignen är avsedd att samla fans som krossar karaktärerna och köp alla slags handelsvaror sportar dessa karaktärer.

Bishounen karaktärer är inte lika vanliga i shounen-titlar som i shoujo, men de är nu utbredda (om du tittar på huvuddelen av shounen-serierna från 80-, 70- och 60-talet kommer du att hitta mycket färre bishounen karaktärer där, särskilt som primära huvudpersoner), delvis baserade på förändrade kulturella preferenser (något i linje med metroseksuell) och delvis på att expandera otaku demografi (att dra in den potentiella kvinnliga publiken kan vara mer ekonomiskt lönsam än tidigare). Noragami marknadsförs inte mot kvinnor, men det följer i den nuvarande trenden inom shounen-serier av dem som försöker tilltala läsare / tittare bortom demografiska mål.

Historiskt ansågs den nakna kroppen inte vara attraktiv i den japanska kulturen. Den klassiska romanen Heian era (11-talet) Sagan om Genji illustrerar hur människor hade lager och lager av kläder (kvinnor hade 12 lager) och hade sex medan de (nästan) var helt klädda och i mörkret (se sidorna 30-32 i Sagan om Genji av Murasaki Shikibu: A Reader's Guide av William J. Puette). Vissa anser ursprunget till bishounen hittills så långt tillbaka i japansk litteratur som huvudpersonen i Sagan om Genji (dvs. Hikaru Genji som proto-bishounen). Genji var tidens idealiska man. Han övervägde att föreställa sig sin älskare utan att se noga ut som att föredra framför att se de oattraktiva detaljerna i hennes verkliga kropp.

4
  • since this site is 13+ I'm not going to provide citation links but you could Google that Är innehållet 18+ på webbplatsen du vill citera? Om det inte är så tycker jag att det är bra att inkludera dem.
  • @nhahtdh, skulle diskussion om könshår här utgöra 18+? Webbplatserna jag stötte på som diskuterar det utan foto var anekdotiska jämfört med den som innehåller ett manligt nakenfoto av manlig front.
  • Menar du att citera detta: en.rocketnews24.com/2014/07/25/…? Det ser bra ut för mig, eftersom det är en ganska vetenskaplig artikel. (Vid andra titt handlar det om kvinnor)
  • 1 @nhahtdh, jag har sett den artikeln men den är inte en som jag skulle ha citerat eftersom den handlar om japanska kvinnor med en medelålder på 41,9 år, medan mitt svar handlade om japanska människor i allmänhet, unga män är mest relevanta demografiska för mitt svar.

Den nedre bilden visar en scen med låg definition. Skuggningen är väldigt grundläggande. Se hur få streck där ritas och bildar föremålens allmänna former? I sådana scener räknas varje rad och du vill inte rita något för komplicerat som skulle stjäla tittarens uppmärksamhet. Tvärtom, i detaljerade scener kan du se även de minsta detaljerna.

Kan inte riktigt säga vad anime-regissören tänkte när han bestämde sig för att släppa bröstvårtor från den översta bilden, men jag tror att det var något i stil med "Huh, bröstvårtor ser konstiga ut i den här scenen. Låt oss ta bort dem". Kontrasten mellan solbelyst hud och skugga är mycket hög, så bröstvårtorna skulle verkligen sticka ut i just denna belysning.

Det är värt att nämna att det finns en hel erotisk genre av manga och anime, där bröstvårtor och mycket mer uttryckligen ritas och förväntas ses. En anledning att inte rita dem är att minska sexualiseringen till ett minimum.

Jag vill också uttryckligen nämna en av de mest uppenbara orsakerna (som svar på de tre nedröstare som inte lämnat några kommentarer):

Ingen vill se mäns bröstvårtor i vanlig anime.

1
  • 4 Jag vet inte hur målgruppen för Free! (dvs. japanska kvinnor) tänker, men jag tycker inte att det är otänkbart att de kanske vill se mäns bröstvårtor. Enades om att Noragami-scenen (den nedre) bara är detaljerad.

Jag tror inte riktigt att det handlar om toning upp eller ner i sig. Sensualisering / sexualisering av båda könen i anime är en del av målet för försäljning, de kastar till och med fanservice (uppenbara lockande scener) ibland. Men kanske handlar det om bröstvårtorna själva, även av män, som ses i ett särskilt ljus som inte översätter detsamma över kulturer.

0

Kanske är det som är motsatsen till att inte visa bröstvårtor i japansk anime / manga faktiskt att ha anatomiskt korrekta bröstvårtor på Batmans kostym från och med Tim Burton-filmens tid och senare. Fråga dig själv, varför finns det bröstvårtor på Batmans kostym? Kanske är avsikten här att gå mer för den sexuella "ögongodis" tilltalande i karaktären även om inga kläder eller kostymer som jag vet har antingen har bröstvårtor eller har behov av bröstvårtor.