Anonim

FTX Podcast # 4 - Mike van Rossum Coder, Quant och grundare av Folkvang

Efter att Moriah har tagit sjömanskuggor sätter han dem på en båt och skickar dem ut till havet. Men han säger att om personen som skuggan kom från dör zombien som de gav skuggan till kommer att dö. Så varför skickar Moriah originalen tillbaka till havet? Skulle det inte vara vettigare att bara låsa in dem så att de inte dör? Annars skulle deras zombier bara fortsätta att dö.

1
  • Om han låser in dem måste han mata dem alla så att de inte dör. Men om han släpper ut dem är chansen att de kommer att överleva på egen hand. Även om de dör kan Moria bara använda en annan sjömans skugga. När allt kommer omkring om de dör så lätt betyder det bara att de är svaga. Hans zombie är inte heller obegränsad, så det finns ingen nytta för honom att behålla dem alla.

För att förstå denna situation behöver vi lite sammanhang i Gecko Moriah. En av Shichibukai, den främsta antagonisten för Thriller Barque och användaren av Kage Kage no Mi. Hans djävulskraft gav honom möjlighet att manipulera skuggor i en fysisk och påtaglig form.

Moriah upprätthåller en mycket avslappnad och avslappnad hållning hela tiden. Han kämpar sällan mot sina motståndare direkt och föredrar att använda sin dubbelman för att övermanövrera dem och sedan stjäla deras skugga. (Luffy och Robin förlorade båda på det här sättet). Eller så kan han beordra sitt besättning att ta hand om det. I allmänhet kommer han att undvika en konflikt tillsammans

Hans tendens att undvika konflikter visar hur han samlar skuggor för sin Zombie Crew. Han bakhåller pirater i Florian Triangle, stjäl deras skuggor och lämnar dem på drift. Hans besättning på Abasolom och Perona har också befogenheter av det slag som kan besegra en motståndare utan att slåss mot huvudet.

Att hålla piraterna vars skuggor han har stulit skulle dock vara kontraproduktivt. En av anledningarna till att Moriah besegrades var på grund av piraterna vars skuggor han stal.

  • Zombie's svaghet - Brook kunde upptäcka Moriahs Zombies svaghet eftersom han lämnades kvar på Thriller Bark
  • Rebell Alliance - De överlevande på Thriller Bark slog sig ihop och planerade att få ner Moriah. De förstod hans krafter och stal över hundra skuggor. De använde skuggorna för att sätta igång Luffy.
  • Handikapp - På grund av en svaghet mot solen skulle en skugglös person ha ett stort handikapp och en gång satt drift skulle inte kunna söka efter Thriller Bark ordentligt. Men på grund av extrem dimma i Florian Triangle, negeras denna svaghet något.

Tl; Dr. Det finns större chans att pirater gör uppror och stjäl sina skuggor om de stannar kvar i Thriller Bark, snarare än om de skickas bort på grund av sin instinkt av självbevarande. Det är också i linje med Gecko Moriahs natur att undvika konflikter tills det behövs.

3
  • Men jag säger inte att de bara ska få springa fritt på ön. Jag säger varför skulle han inte låsa dem sant, han måste mata dem men om de hade varit låsta i första hand då de som samlade skuggorna skulle inte ha kunnat samla dem i första hand.
  • @ user30104 Då är det lättare att se ... Kostnaden för fångar är hög. Jag läste för 5-6 år sedan att USA spenderar något runt 30 000 USD per fånge på ett år. Associerad risk och kostnad med Moriahs tendens att undvika konflikter kommer att ge samma punkter som ovan.
  • men en del av anledningen till att USA spenderar så mycket är för rymden och levnadsförhållandena som ingen av moriah skulle bry sig om och det verkar som om det skulle ha varit en bättre idé eftersom även om personen är riktigt stark om de av misstag hamnar i solen eller bara ge upp förlorar han en kraftfull zombie plus om han låste dem upp betyder det mer kraftfulla kurper när de dör

Luffy är stark, förmodligen den starkaste skuggan Moria fångade, men vi kan alla vara överens om att om han åkte till havs ensam och skugglös skulle han dö omedelbart. Jag tror att det bästa för Moria är att hålla originalfångarna i ett Seastone-fängelse, men att hålla dem alla är kontraproduktiva som du sa och foderskuggor kan lätt bytas ut men allmänna zombier är det inte.

Sanji hade 77 miljoner bounty och han gjordes till den där pingvinen men Zoro var 120 miljoner och gjordes till allmän zombie, så jag tror att allmänna zombies är alla 100+ skuggbounties eller bara specialkroppar som Ryuma och kanske kapten John, etc, så det är bättre att fånga dessa skuggor i ett Seastone-fängelse och skicka de andra. Att ha 20-50 fångar är inte så illa.

1
  • Sanji gjordes bara till en pingvin eftersom de inte insåg att han var personen i hans affisch.