Anonim

Bleach Manga Chapter 586 Review - Juha Bach vs The Soul King

På mangaomslagssidor för tankoubonversionen tycker jag att det är roligt att försättssidan alltid / ofta inte är relaterad till bokens innehåll. Vanligtvis finns det ett stort slags evenemang som ritas på omslaget, men ingenting i boken berättar för läsaren om den händelsen eller till och med beskriver den.

I vissa serier, som One Piece, Maruto, Magi, Toriko, etc., skulle omslaget till mangan vara närvarande i det aktuella kapitlet eller åtminstone handla om händelserna i den aktuella bågen eller plotlinjen. Men i andra serier, som Hayate, Zettai Karen Children, Kurosagi, är irrelevansmönstret konsekvent, med de flesta omslagsbilder som visar händelser som aldrig händer i serie.

Finns det någon form av marknadsföringsskäl för denna trend?

4
  • Även om jag känner att jag kommer ihåg några mangakaraktärer i någon anime och / eller manga som pratade om att behöva rita tankobon-omslag såg jag mig omkring och kunde inte hitta något definitivt på engelska och jag kan ingen japanska. Från raden ovan skulle jag dra slutsatsen att tankobon-omslag är upp till mangaka (förmodligen måste accepteras av redaktören, marknadsföring, etc.), men det här är bara min personliga spekulation.
  • @Gorzius ett stycke är ett bra exempel för detta ämne. Jag har den fysiska utgåvan av ett stycke och vad jag skulle kunna berätta, ett stycke omslag är alltid / ofta inte relaterat till bokens innehåll (ja bara en del av det) förr. Men nu är omslaget alltid relaterat till det aktuella kapitlet. Varför ändrade de det?
  • @Gagantous Vad jag menade med min kommentar var att utformningen av tankobons omslag troligen är upp till mangakorna (med lite redaktionellt engagemang). Så när det gäller One Piece var förändringen sannolikt Eiichiro Odas beslut, och en viss press från hans redaktör eller förlagsföretaget kan ha varit inblandad i riktning mot beslutet.
  • Jag ser det ofta också i animeöppningar.

+100

Finns det någon form av marknadsföringsskäl för denna trend?

Svaret är baserat på allmän bokpublikation, inte på mangabok (tankobon) specifikt, men jag tror att detta också gäller tankobon.

Huvudsyftet med en omslagskonst är för att marknadsföra produkten.

Konsten har en främst kommersiell funktion, dvs. för att marknadsföra den produkt den visas på, men kan också ha en estetisk funktion och kan vara konstnärligt kopplad till produkten, till exempel med konst av skaparen av produkten. - Wikipedia

(Min betoning)

Seth Godin skrev en bloggartikel om detta med fokus på den fysiska formen,

Är syftet med omslaget att sälja böcker, att exakt beskriva vad som finns i boken, eller att lägga upp läsaren så att boken får maximal effekt?

Den tredje.

Det är det tredje, för om boken har maximal inverkan skapas mun till mun, och mun till mun är det som säljer din produkt, inte omslaget.

Taktiskt säljer omslaget bakomslaget, omslaget säljer klaffen och då har du sålt boken. [...]

Å andra sidan är detta vad Guido Henkel tänkte på sin blogg och fokuserade mer på den digitala formen,

Så, låt mig ställa dig den här frågan ... vad är syftet med omslaget?

Syftet med en bokomslag är inte att perfekt illustrera historien ner till minsta detalj eller att visa upp varje aspekt och aspekt av handlingen. [...]

Det enda syftet med en bokomslag är för att hjälpa till att sälja boken. Ett bokomslag är ett säljverktyg! Varken mer eller mindre. Det tjänar syftet att locka ögonbollar och sedan få de människorna intresserade nog att klicka på omslagsminiatyren och lära sig mer om boken, vilket förhoppningsvis kommer att resultera i en försäljning. Om besökare på Amazon inte märker ett bokomslag eftersom det lätt förbises och försvinner bland andra omslag, tjänar det absolut inget syfte och är faktiskt skadligt för författaren eftersom outräknad potentiell försäljning går förlorad just där.

[...]

Du måste alltid komma ihåg att du för det mesta försöker att sälja böcker till människor som inte känner till dig och som inte känner till boken eller berättelsen - alls. Det är omslaget som förhoppningsvis kommer att dra dem till det. Det är omslaget som förhoppningsvis kommer att ansluta till dem och fascinera dem tillräckligt för att ta reda på mer. [...]

Medan båda hade en motsägelsefull syn, varken nämnde att syftet med en bokomslag är att illustrera bokens innehåll.


En bit försättsbladet var alltid / ofta inte relaterat till bokens innehåll (ja bara en del av det) förr. Men nu är omslaget alltid relaterat till det aktuella kapitlet. Varför ändrade de det?

Jag har inte undersökt omslagskonst på serieböcker, men jag har en aning om att det i senare volymer är viktigare att behålla nuvarande läsare. Vid den här tiden har nuvarande läsare redan en idé om historien. Därför kan författaren uppmärksamma de nuvarande läsarna genom att använda berättelseplottet som omslag, medan det förhoppningsvis fortfarande lockar ny läsares nyfikenhet (att köpa tidigare volymer).

Återigen nämnde Guido Henkel detta på sin blogg,

Först då kommer du att kunna utnyttja nya läsare. Läsare som är viktiga för att öka din kundbas inte bara för den här boken, men också för din nästa.

(Min betoning)


Anekdotiskt, om jag inte redan har hört / känt till arbetet (där jag inte bryr mig om omslaget alls och bara köper tankobon), tittar jag bara på omslagskonsten (och titeln, om jag surfar online) , och om det är tillräckligt intressant, skulle jag läsa detaljerna (online) / synopsis (baksida) / om möjligt läsa några av de tidiga kapitlen. Vid den här tiden bryr jag mig inte om omslaget är relaterat till historien / innehållet eller inte, och jag förväntar mig inte heller det.

1
  • Slutligen, ett bra svar som tillfredsställer mig :) vettigt nog.