Anonim

Schubert - Ellens Gesang Nr 1

i Maria-sama ga Miteru (Maria vakar över oss), varje morgon ber flickorna till en staty av Maria. Det är uppenbart att Maria är någon sorts helgon relaterad till skolan, men jag undrar: är Maria någon i verkliga livet eller var hon kompenserad bara för anime?

Maria är också känd som Maria, eller den heliga jungfru Maria. Hon är en av de viktigaste punkterna i flera strömmar av religion. Maria i serien verkar baseras på detta.

Enligt Bibeln var Maria (מרים; ca 18 f.Kr. - ca 41 e.Kr.), även känd som Sankt Maria eller Jungfru Maria, en judisk kvinna från Nasaret i Galileen. Hon identifieras i Nya testamentet [Mt 1: 16,18-25] [Luk 1: 26-56] [2: 1-7] som Jesu moder genom gudomlig intervention. Mary (Maryam) har också en vördad position i islam, där ett helt kapitel i Koranen ägnas åt henne. Kristna anser att hennes son Jesus är Kristus (dvs. Messias) och Gud inkarneras. Däremot betraktar muslimer Jesus som en av Guds profeter som sänts till mänskligheten. inte som Gud själv eller Guds Son.

2
  • 3 Är du säker på att Maria i Marimite är "baserad på" Jungfru Maria? Jag trodde att hon var Jungfru Maria.
  • 1 Maria-sama ga Miteru ( , lit. Jungfru Maria tittar på eller Maria vakar över oss), ofta förkortat till Marimite. Från wiki Maria sama ga miteru.