Anonim

Donnie Darko - Sug fan!

Teiko basketklubben i Kuroko ingen korg beskrivs som ett otroligt starkt lag med över 100 medlemmar som vann mästerskapet tre gånger i rad.

Men endast 6 i huvudlistan och 2 av deras senpai (er) visas faktiskt och nämns i hela anime. De andra 92+ spelarna nämndes aldrig och är bokstavligen värdelösa. De påverkade också basket i gymnasiet, där de själva blev mer och mer uttråkade och deras fiender gav upp innan de ens spelade.

Så jag undrar varför skulle 92+ spelare ens gå med i basketklubben när de uppenbarligen inte har någon chans att spela i en riktig match?

2
  • Är det inte ganska normalt för idrottslag på stora skolor? Det kommer i allmänhet att finnas fler människor som vill spela än du kan passa på ditt 5-person-plus-ersättarlag. Detta gäller särskilt för Teiko, som var känd som en stor basketskola redan innan Generation of Miracles dök upp - jag tycker inte att det är så konstigt att de skulle ha många elever som valde att studera där i hopp om att spela basket. Jag vet att (amerikanska) fotbollslag tenderar att ha en hel jävla armé av andra och tredje strängare som kanske aldrig spelar i ett verkligt spel.
  • @senshin men i amerikansk fotboll har du mycket fler spelare som verkligen kan spela (brott och försvar) också risken för skador är högre så de behöver lite fler byten

Den andra / tredje strängen i Teiko spelar matcher mot svagare skolor. I en av OVA: erna (Tip Off) hjälper Kise (när han först gick med) och Kuroko den andra strängen i en utställningsmatch.

De första åren och till och med andra åren skulle vanligtvis inte göra första strängar direkt i en större skola, men de behöver fortfarande utbildning så att de eventuellt kan gå med senare.

De kunde bara ha gått med för att spela / träna basket. Kom ihåg att det är en klubb inte bara ett lag. Jag tvivlar på att någon ens skulle försöka gå med om de var tvungna att göra en första sträng. Det är ganska tydligt att spela i matcher är en privilge för de flesta, inte ett förväntat resultat.

Om det är något som när jag gick i skolan (som inte är för länge sedan):

  • Det kan finnas åldersbegränsade ligor.

    När jag var mitt första år fanns det ligor som bara gjorde det möjligt för första års spelare att tävla.

  • Det kan finnas ligor med flera nivåer

    Precis som fotboll kan det finnas en A-liga, B-liga, C-liga, etc. Generellt sett skulle vår skola placera ett lag i varje liga - enligt skicklighet förstås.

  • Spelare går för att ha det roligt snarare än tävlingen

    Jag hade en kort stund på att spela volleyboll och tyckte verkligen om det - jag ville dock inte spela det konkurrenskraftigt, och det är den attityden som några få andra också kan ha

  • Det finns fortfarande möjlighet att komma i ledningsgruppen med tillräckligt med tid och ansträngning.

    Om det inte finns något verklig spel som ska spelas av de andra spelarna finns det fortfarande möjlighet att komma i laget som spelar. Anime-sportlistor förändras inte så mycket, men om en tränare ser en spelare som är riktigt bra men inte spelar - kommer de antagligen att ta med dem i laget.

Jag är inte säker på hur detta fungerar i Japan, men jag kan föreställa mig att skolan har flera lag för olika åldersgrupper.

Kanske kunde de inte komma in i det viktigaste basketlaget och spela i ett lägre eller yngre lag.