Anonim

[Världspremiär] 2021 Kia Optima Recension personligen! Vad är nytt jämfört med Kia Optima 2019?

På Steam-anime-försäljningen för en liten stund tillbaka märkte jag att Steam har lagt till stöd för ångande anime. Ett exempel är Gintama. När den här försäljningen påbörjades fanns det en stor banderoll som sa att dessa strömmar har något att göra med Crunchyroll, även om det inte är lika uppenbart längre, kan du fortfarande se den här anslutningen i Steam genom att besöka knappen 'Besök webbplatsen' i butiken. Vilket för Gintama tar oss till den här Crunchyroll-sidan.

För en fullständig lista över dessa kan du besöka sidan Anime Streaming Videos Steam Store. Där Crunchyroll strömmar, för mig, börjar vid Gintama och slutar vid Izetta: The Last Witch.

Strömmas dessa via Crunchyroll?
I så fall vilka fördelar och nackdelar har jag för att betala och streama dem via Steam snarare än Crunchyroll?

2
  • Verkar Crunchyroll samarbetat med Steam, men jag är inte säker på skillnaden. Åtminstone på Steams diskussionsforum nämns att den har låg bithastighet (jag vet dock inte Crunchyrolls bithastighet).
  • Måste erkänna att jag också är förbryllad över denna utveckling. Steam tar betalt för saker som är tillgängliga gratis (med annonser) på Crunchyroll. Jag antar att det kan vara värt det om du bara vill se en show utan annonser, men de tar ut cirka $ 8 per serie, vilket är mer än du skulle betala för att bara prenumerera på Crunchyroll för månaden. Verkar inte värt det för mig, såvida inte Steam erbjuder nedladdning på någon plattform, vilket det inte verkar som om de gör det.

I tekniska termer är det lite annorlunda mellan anime på de två källplattformarna. Det finns några mindre kodningsförbättringar med ångutgivningen, men detta är förmodligen inte ett strikt attribut för innehållet

Jag antar att det är mer troligt att Crunchyroll har en äldre version av sin kodare på Steam-videor i den interna brådskan för att få ut partnerskapet (Rent en aning, men som mjukvaruutvecklare själv arbetar många företag i en MVP "Minimal Viable Product" släpp miljön och gör städning senare).

Därför skulle jag anta att deras kodning sannolikt kommer att ändras, även om de inte uppdaterar till sin webbplats kodare, har de ett team av utvecklare som arbetar med sina kodare för att försöka få ut maximal prestanda från sina servrar (detta orsakade en viss motreaktion när Crunchyroll försämrade kvaliteten substansiellt tidigare.

För jämförelser av bildkodning, se den här Reddit-tråden.


Det finns några licensskillnader mellan streaming via en Crunchyroll-prenumeration och att köpa en titel för att strömma på Steam.

Den viktigaste är att en köpt titel inte går ut. Ofta kommer Crunchyroll att löpa ut titlar som underpresterar i utbyte mot nyare titlar. När du köper en titel på Steam behöver du inte oroa dig för att detta händer.

Naturligtvis behöver du inte betala återkommande betalningar för att behålla tillgång till dina titlar.


Tack till @Peilonrayz för att påpeka att Stream-utgåvor också censureras.


Jag tror att partnerskapet med Steam mestadels är ett strategiskt steg från Crunchyroll för att utveckla en dubbel prissättningsmodell för deras tjänster. Detta kan också ses med introduktionen av deras Manga Store, för manga som inte är tillgängliga med deras prenumeration.

Partnerskap med Steam ger också Crunchyroll tillgång till en betydande målmarknad. Anime och spel överlappar betydligt.

Jag föreställer mig att detta främst drivs av tillväxtmål som sätts av investerare och efterfrågan från utgivare - I likhet med Spotify- eller Youtube-modellen ger streaming inte mycket pengar för en serie per visning (Crunchyroll hävdar motsatsen till detta, men har inte lämnat siffror till datum) - om titlar säljs individuellt kan de dock tjäna mycket mer. I synnerhet för större serier är detta ett mycket mer lukrativt alternativ.

Jag föreställer mig att vi i framtiden kommer att se denna prissättningsmodell utvecklas ytterligare.

--

TLDR: Det är inte mycket skillnad än hur du vill betala för innehållet. Detta steg motiveras mer av investerare och producenter

0