Anonim

Äger en Enstromhelikopter

Jag började nyligen titta på One Piece och märkte när jag nådde avsnitt 590 att animationskvaliteten verkar ha förändrats ganska sedan avsnitt 1.

Nu undrade jag, finns det några andra stora förändringar som de gjort sedan avsnitt 1 förutom kvalitetsförändringar? Och hur gjorde de dessa kvalitetsförändringar? Jag märkte inga förändringar förrän ganska lite in. Finns det någon speciell teknik som de använde?

Så sammanfattat är det här min fråga.

  • Vilka är de stora förändringarna i kvalitet / animering som de har gjort sedan starten?
  • Finns det några andra stora förändringar förutom kvalitet?
  • Hur gjorde de kvalitetsförändringarna?
3
  • Såvitt jag minns fram till Skypiea Arc använde de 4: 3-duken och därefter började de använda hela widescreen-duken.
  • 12 Namis bröst har vuxit kraftigt när showen fortsatte.
  • Haki bröt logia. Innan de var praktiskt taget oslagbara

Anime flyttade till Bandai Entertainment sedan avsnitt 205, och sedan började den springa i widescreen och inte 4: 3. Kvalitetsförändringar beror bara på att denna anime finns i cirka 15 år, så det är naturligt att själva videokvaliteten förbättras över tiden. Redigera: I anime är förändringen mellan gamla One Piece och new One Piece mycket tydligare än i mangan. Kvaliteten på animationen började bli mycket bättre efter att One Piece flyttade till Bandai Entertainment.

Ja det är stora förändringar. Avsnitt 517+ händer i en tid som kallas "post-timeskip" och i "den nya världen". Avsnitt 1-516 kallas "pre-timeskip", för efter avsnitt 400 händer många stora saker, och de förändrar hela One Piece-världen, men jag kommer inte att förstöra din upplevelse, jag kan bara berätta detta : njut av East Blue sagan, förvänta dig stora saker och överraskningar, och ha kul.

4
  • 2 Åh du kommer inte skämma bort mig: p Jag är uppdaterad med mangan. När det gäller de stora förändringarna pratade jag mer på ett animerande sätt. Ändrade de total stil och hur lyckades de göra kvalitetsförändringen. Kvaliteten steg säkert, men du märker knappt överföringen från gammal till ny kvalitet om du inte ser tillbaka.
  • 1 I Anime är det mycket lättare att märka kvalitetsförändringen, för efter avsnitt 205 är skillnaden mellan Bandais One Piece och Not Bandai's One Piece ganska tydlig. Jag saknar fortfarande Not Bandai's One Piece.
  • Tja, jag märkte inte kvalitetsomkopplaren när de bytte till bandai. naturligtvis 4: 3 till widescreen jag gjorde. kanske du bör ta med några av dessa ändringar i ditt svar. Då tror jag att det kommer att vara acceptabelt svar;)
  • Okej, jag har lagt till det.

En stor förändring är relaterad till öppningar och slut. Det finns inga fler avslut, bara stora öppningar med cirka 2 minuter. Animationsduken är också större: innan den var i 4: 3, nu dess widescreen

1
  • 2 Fina poäng, men det svarar inte helt på min fråga än. Tänker du utöka ditt svar lite mer? på annat sätt bör du överväga att lägga upp det som en kommentar när du når 20 rykte :)

The One Piece anime startade 2002. För avsnitt 1 204 var skärmstorleksförhållandet = 4: 3. Från avsnitt 205 och framåt är det widescreen 16: 9. Dessa punkter har redan nämnts i andra svar. Jag lägger dock till följande som kan ha påverkat kvaliteten (min spekulation):

  1. Förbättrad teknik.
  2. HD-kvalitet kom mycket senare, kanske runt 2005.
  3. Även om avsnittets längd är densamma (23 minuter) har storleken ökat (60 MB och mer), men det beror på HD-kvalitet.
  4. Förbättrad kodning av ljud och video, återigen relaterad till HD.
  5. Mer bearbetningskapacitet på skärmar.

För det mesta förbättrades kvaliteten på grund av den tekniska utvecklingen. För mer information, fråga kanske Bandai-teamet. ;)