Anonim

Beastie Boys Story - Officiell trailer Apple TV

Jag läste några trådar relaterade till Shu-fallet, till exempel att han tog alla folks tomrum och sjukdomar för att rädda dem, men sedan tog Inori på något sätt dem och dog istället för Shu. Och efter det blir Shu blind för att Inori var så innan hon dör?

Jag är inte säker..

1
  • Det här är extremt sent men jag tror att det fortfarande behövs att ge det här svaret eftersom det andra svaret innebar att Inori är död, vilket det finns spekulationer om att hon inte är. För mer info, läs det här inlägget, jag vet att det är riktigt långt, men lita på mig, det förändrar dina känslor angående slutet. myanimelist.net/forum/?topicid=1408286

Under avsnitt 22 efter att Shu besegrat Gai och både han och Mana kristalliserat, använder Shu sedan både sin ursprungliga kungskraft och Gais kraft för att absorbera varje enskilt tomrum och Apocalypse Virus som finns kvar på planeten. Efter denna åtgärd blir Shu helt kristalliserad och har en vision om att Inori erbjuder honom den Skyldiga Kronan och Shu accepterar. Genom detta godkännande av kronan byter plats mellan Shu och Inori. En handel inträffar och Inori tar emot hela Shus sjukdom och han tar emot hennes. ref (Guilty Crown Wiki)

0

Till slut gav Inori Shu sin själ, Shu och Inori blev en. Inori ville att Shu skulle leva på, varför hon gav sin själ till honom även om de aldrig kan träffas igen. Inori var blind innan hon gav sin själ till Shu vilket förklarar varför Shu är blind i den sista delen av ep 22.

0

Ok. Bara såg denna anime och slutet, som alla andra hade mig förvirrad och störd. Verkar vagt men efter att ha läst flera diskussioner på forum tror jag att jag kan bryta ner det och förklara verkligheten jag inte har sett någon annan komma till:

För att förstå vad som hände måste du tänka som författaren och vilken tematisk poäng de gör. Examensarbete är berättelsens huvudsakliga budskap, anti-avhandling är det berättande verktyget för att lyfta fram avhandlingen genom att använda protagonister och antagonister för att representera dessa idéer. Shu och Inori är avhandling och Gai och Mana är antites.

Shus strid är mot det själviska överlevandet av det starkaste "naturliga urvalet" av mänsklig natur som representeras av Gai och Mana - som bara försöker reproducera sig själva, även Doth som representerar den naturliga reproduktionsdriften. Shus osjälviska natur och Inoris oskuld representerar motståndet mot detta.

Till slut ville Gai rädda Mana, Shus syster, eftersom han inte kunde bry sig mindre om någon annan och var villig att offra hela mänskligheten för att vara med henne. Kommer du ihåg när Mana pratade med Shu om att Triton tittade på henne? Triton gillade henne och gjorde ändå till slutet. Till slut gick Gai till Manas traumatiserade kropp före den förlorade julhändelsen för att vara med henne för att rädda Shus syster, men de dog båda. Men eftersom Shu absorberade alla tomrum tog han Gais ogiltiga makt, hans kungsmakt. Eve representerar potentialen att skapa en ny värld. Shu kunde ha skapat en ny värld men med Manas kropp borta fanns det ingen person att hysa EVE-skaparkraften, men Inori skapades hela tiden enbart för att hysa EVE-makten. Inori bevarades genetiskt med sin sista tår som föll och kristalliserade när blomman Shu tog tag i. Att ha den Shu hade i princip Inoris själ.

Det är här människor saknar poängen, Shu hade kungens makt och kunde skapa den nya mänskligheten men EVE var borta. Inori fanns dock fortfarande och kom till Shu. Shu använde sin Gai-tomrum för att få EVE ut ur Inori, eftersom det var det enda sättet han kunde vara med henne --- han tog platsen som kung och gjorde Inori till EVE - kom ihåg att Inori var en kopia av Mona och hade EVE-makt för att göra om världen inom sig - Shu behövde bara Gais kraft för att få ut den ur henne.

Eftersom han kunde få Inoris latenta EVE-kraft ut, erbjuder Inori Shu sin vagga, som är en röd sträng som representerar hennes själ, och han tog den och slutförde i grunden skapandeprocessen, dock förstörde Shu inte världen och gjorde om den som motsatsen Gai och Mana) planerade. Istället tog han Inoris själ som Gai ville göra med Mana, att vara en och med henne för evigt, och han gav världen liv genom att inte förstöra det och befria det från den ogiltiga pesten.

Shu levde fortfarande men i slutet var han och Inori "i himlen" (eller kristallplanet som de sa) för evigt, deras själar och hjärtan varandra, precis som Gai och Mana planerade. När det gäller Shu att förlora synen - han avskaffade tomrumskrafterna från världen, och hans tomkraft var kopplad till hans ögon, eftersom hans ögon var det som drog ut andras tomrum, så när han blev av med krafterna gick hans syn också. Jag tror att det är en slump att Inori inte kunde inte se på grund av kristallpesten som nästan hade förtär hennes kropp.

Så för att avsluta var Inoris kropp borta, men hon blev EVE (en ny "Eve") i processen och tog över rollen som den kraft som ger makten att återskapa världen, och sedan Shu tog vaggan, vilket betyder hans enhet med henne som kung bodde de båda i himlen tillsammans för evigheten därefter. Han tappade henne inte alls, deras själar var förenade (och hon är inte bara något avlägset minne. Han är verkligen med henne där i den andra världen och hon lever väldigt mycket). Om Shu botade Inori skulle han ha dött efter att ha tagit all den ogiltiga pesten och hon skulle ha levt utan honom, hon valde att ge honom sin makt som Eva och erbjuda som ett alternativ att vara Eva och låta dem gå i anda, som lät de är tillsammans och fortfarande (även om hon bara är en själ i "himmel / kristallvärlden") rädda världen från den ogiltiga pesten. Alternativet var att Shu räddar sig själv men den ogiltiga pesten dödar Inori. Om någon av dem var självisk skulle den ena ha förlorat den andra. Det är en sådan hjärtskärande varm historia och träffar dig i känslan att veta att de överträffade någon nivå av kärlek om de båda levde fysiskt. Deras kärlek styr verkligen alla och skulle vara evigt.

Jag antar att Inori ger sin själ till Shu innan hon dog när de röda strängarna i anime representerar en persons själ.

Det är inte heller korrekt att Shu och Inori aldrig kommer att kunna träffas igen. De kan fortfarande träffas på den plats som kallas "andelobby", den plats där Shu pratar med juni.

1
  • Välkommen till Anime & Manga, en Q & A-webbplats om anime och manga. Jag tog bort uttalandet om "författaren & säsong 2" eftersom den här webbplatsen inte är ett diskussionsforum där vem som helst kan ange sin egen personliga åsikt fritt utan anknytning till frågan. Svaren bör svara på frågan, utan distraktion. Överväg också att ta en snabb rundtur för att förstå hur den här webbplatsen fungerar.

Den röda tråden i "Ödet / livet" (samma sak som Yahiros tomrum kan klippa) som ansluter dem avbröts oväntat genom att Inori flyttade "bort" från Shu. I början av serien vet vi att Inori erbjuder samma trådar till shu, men innebörden av den är ännu inte helt förstådd vid den tiden. Nu vet vi att den här tråden symboliserar hennes öde, och att hon ber Shu att "ta det" är hennes inbjudan till Shu i hennes öde. I slutet av serien ser vi Inori göra samma sak, och Shu accepterar det helt och bestämmer sig för att vila i evigheten med Inori inuti kristallen och ta alla resterna av Void / Apocalypse från världen och till evig vila. Inori ville dock inte att Shu skulle dö, så innan "slutet av allt" släpper hon Shu och flyttar "bort". Hon väljer att dö ensam och låta Shu leva, lämna hela världen 'utan alla håligheter, all apokalyps och utan att Inori vet' att hon inte kan räddas i alla fall (Det finns inget sätt att rädda henne utan genom att Shu tar all apokalyps från henne, naturligtvis skulle det resultera i att Shu dör och hon ville inte ha det).