Anonim

Mina topp 150 anime-filmer / OVA-öppningar och slut

Jag har ett projekt på grund där jag måste jämföra och kontrastera två magiska realisthistorier. Jag trodde att det skulle vara bättre att inkludera en manga eftersom de skiljer sig mycket från vanliga böcker, och jag valde Fullmetall alkemist.

En magisk realisthistoria är en historia där samhället liknar det verkliga livet eller liknar någonstans i det verkliga livet. I detta samhälle är ett visst magiskt element vanligt. I detta fall är vetenskapen "Alchemy" vanligt i en realistisk typ av militär diktatur.

Är Fullmetall alkemist betraktas som sådan?

1
  • Jag tror inte att du kan betrakta FMA som magisk realism. Allt om än i en tidsperiod som liknar världskriget är världens teknik betydligt mer avancerad (t.ex. automails). Steampunk med lite magitek passar bättre räkningen. Men genreidentifiering är inte riktigt min starka kostym.

Fullmetal Alchemist är en mestadels steampunk-genre, en retrofuturistisk undergenre av science fiction som innehåller teknik och estetisk design inspirerad av industriella ångdrivna maskiner från 1800-talet.

Inte riktigt magiskt, för med magi får du oftast reaktioner som "Vad i helvete hur hände det?".

Medan alkemi är mer systematisk som vetenskap. Även om saken med hans bror var en själ i en rustning hade ingen mening. Förutom saker relaterade till själar, är allt annat mest vetenskapligt / teknikbaserat.

Även om du betraktar alkemi som en form av magi är den mestadels baserad på den industriella ångdrivna eran från 1800-talet med knappt någon form av elektricitet så inte riktigt realism heller. Och det finns också bilproteser som är mer avancerade och nästan fantastiska.