Anonim

Aladdin - En helt ny värld [hög kvalitet]

I Trunks framtid som hade förstörts av androiderna dog Goku av ett hjärtvirus.

Även i den alternativa tidslinjen orsakad av Trunks som varnade Z Warriors om Androids, fick Goku fortfarande hjärtvirus men de hade redan botemedel mot det från Trunks. Ändå var det i båda tidslinjerna av alla Z Warriors Goku endast person att kontrakta det.

Varför är detta? Var det en riktad attack mot honom av Dr. Gero (med tanke på när det inträffade)? Var Goku diet en faktor eller fanns det något Saiyan-klokt som gjorde honom mer mottaglig som inte gäller Vegeta och halvsaiianer?

5
  • IIRC även om Goku var den enda Z-krigare som drabbades, gav många andra människor också till detta virus enligt F-Trunks. Ett botemedel utvecklades strax efteråt men det var för sent för Goku. Gero skapade androider med det enda syftet att besegra Goku, så han som ger viruset verkar inte tjäna något syfte.
  • @Arcane jag minns om de andra fallen men ingen av dem var Z Warriors och det var därför jag frågade av alla Z Warriors varför det bara var Goku, jag är ingen mikrobiolog men jag skulle tro att om Goku fick ett virus finns det lika stor chans att de andra Z Warriors skulle få det och om det var en fråga om deras tränade kroppar som motstår viruset är Goku lika träna om inte mer. jag kom inte ihåg att Androids skapades specifikt för att besegra Goku så jag trodde att de var skapade för att främja RRA: s mål i World Domination (innan 17 och 18 beslutade att inte lyda och förstöra världen)
  • Eftersom Goku är huvudpersonen. Det vore mycket mer intressant att få honom att drabbas av viruset än sidekicks som Krillin.
  • Tja, den bästa förklaringen är slumpmässig faktor i detta fall. Framtida stammar berättade också att viruset infekterade andra människor så det är tveksamt om någon gjorde det viruset för att döda goku. Varför det inte riktade sig mot andra är att de hade ett bättre immunförsvar så det lyckades stoppa viruset. Jag tror att det inte finns så mycket att säga om det förutom detta
  • I princip vad Proxy och Ayase sa. Vissa människor drabbades av viruset. Låt oss säga 1 av 100. I de namngivna DBZ-tecknen var det tyvärr MC Goku. Men Plot Armour kräver att människor byter tid för att rädda honom! Och sedan fortsatte historien.

Det är mycket troligt att virusets infektionshastighet bara var exceptionellt låg. Infektionsgraden varierar från virus till virus. Vissa kan bara överföras i mycket befolkade områden på grund av deras låga sammandragningshastighet.

Det anges inte tydligt, men det finns några saker vi kan dra slutsatser från.

När Goku ger efter för effekterna av viruset i striden med Androids 19 och 20 och Vegeta anländer för att rädda dagen kritiserar han Goku för sin hänsynslöshet och säger särskilt att hans användning av Super Saiyan-formen påskyndade hans mottaglighet. Vi får veta många gånger, särskilt under Android / Cell-sagan (och därefter), att Super Saiyan-formen är tröttsam och utmattande och kräver att mycket energi används för att aktivera. Så mycket att Goku och Gohan ägnar sin träning för att bekämpa Cell för att ta reda på hur man kan upprätthålla formen på obestämd tid, uthärda den bättre och spara på aktiveringsenergin. En träningsstrategi som Vegeta avskyr att erkänna är egentligen ganska smart.

Z-kämparna är i allmänhet i förstklassig form och skulle vara mest motståndskraftiga mot virusinfektioner (i förhållande till resten av den globala befolkningen) som standard. Men förhöjda nivåer av stress och utmattning minskar immunsystemets effektivitet.

Så vad vi kan dra slutsatsen från detta är att de andra Z-fightersna hade tillräckligt starka immunförsvar för att bekämpa det, men Goku misslyckades när viruset opportunistiskt utnyttjade nackdelarna med Super Saiyan-formen. Vegeta är den enda andra kämpen (inte exakt en Z-kämpe) vi känner till som använde en liknande, om inte ännu mer, utmattande träningsplan och stridsform. Men han tillbringade en stor del av sin träningstid i yttre rymden och stansade stenar, så han kan helt enkelt ha undvikit överföring från Goku eller andra genom att öva det ultimata i social distansering.

Det finns också det enkla faktum att Goku är en Saiyan och inte en människa, som resten av Z-fighters. Uppgifterna om hans immunsystem kan förändra hans mottaglighet (att det kan infektera två olika arter, Saiyan och Human, är lite överraskande och kan ha tagit tid att mutera för att övergå från det ena till det andra). Vegeta sparas återigen av social distansering. Och Gokus familj sparas antagligen genom att vara mänsklig eller halvmänsklig. Piccolo sparas förmodligen genom att vara Namekian och ha ärvt Eternal Youth från sin far, och bara brukar spendera det mesta av sin tid på att meditera på steniga spiror mitt i ingenstans.

Slutligen tillbringar de flesta Z-fighters inte så mycket tid tillsammans. De tränar vanligtvis på egen hand eller med en fast partner och samlas bara för att hantera nya hot eller speciella tillfällen (som att fira seger över ett sådant hot). Gokos enda riktiga träningspartner är Gohan, Piccolo och Krillin, varav de flesta görs antingen på Roshi's Island eller i en vildmark utan andra människor; Goku och hans familj själva bor i mitten av ingenstans. Tien och Chiaotzu tränar tillsammans men separat från de andra och i allmänhet isolering; Yamcha är en ensam varg som började som en ökenbandit som var rädd för ingenting annat än att prata med kvinnor; Yajirobi gömmer sig med Korin, etc. De flesta av dem utsätts inte ens så ofta för varandra eller till och med andra människor. Detta gäller särskilt i tidshoppet till anroidernas ankomst, eftersom alla gick för att träna på sina egna sätt (om alls).

Så återigen verkar social distansering sannolikt ha skyddat alla, med Goku som den enda olyckliga själen som den inte fungerade för. Antagligen av slumpmässig otur, eftersom det inte är ett 100% säkert skydd, utan också möjligen för att Chi-Chi faktiskt gör han går ut och gör saker offentligt som att få ett jobb, vilket höjer hans exponering. Medan Krillin ännu inte har någon familj eller ett känt jobb, och Vegeta tränar oftast bara och spenderar inte ens mycket tid med sin egen familj än.

En teori som jag fick höra av en vän för många år sedan var att viruset alltid fanns i Goku, det tog bara år att påverka Goku.