Anonim

Starkaste Dragonball Power Ups

De flesta Saiyan (Goku, Vegeta, Gohan, etc.) som utvecklades till Super Saiyan hade problem med att uppfylla ett av kraven för att utvecklas: Deras ilska eller andra känslor måste vara extrema.

Det finns dock två undantag: Goten och Trunks (inte Trunks från framtiden). Hur uppnådde de det? De hade inte sett eller gjort någonting som kunde driva dem till en sådan nivå av ilska / intensiv känsla för att låta dem förvandlas till Super Saiyan.

2
  • Goten och Trunks har starkare gener men om det är sant varför är Pan inte en ss-2 skulle hon behöva få gamla kais mystiska kraftförstärkningar så hon skulle inte ha det men hon borde vara ss-2 definitivt, så vad betyder det? att mer erfarenhet än deras faders sak låter rätt.
  • i saiyan saga vegeta sa, saiyan halvraser har kraft större än renblod eftersom saiyaner är utbildade för att innehålla känslor

Enligt detta Yahoo-svar:

För när de föddes hade Goku och Vegeta redan varit Super Saiyan och med högre effektnivå sålunda när stammar och kom där de föddes var deras nivåer också högre.

Tänk på det här sättet Vegeta (Fut Trunks-tidslinjen) var svagare på SSj-nivå så Future Trunks tog längre tid att bli ssj (jag tror att han var 13) medan Vegeta (vanlig DBz-tidslinje) hade tränat hårdare genom att känna till androids ankomst 3 år före chibi-stammar föds därmed kraftfullare ssj1 vegeta. Och Goten föddes någon gång nära slutet av Cell Games-sagan Goku hade redan blivit full power ssj.

Så som barn var deras maktnivåer redan exponentiellt högre än den senare av gohan som föddes tillbaka när goku var svagare i maktnivå.

I grund och botten födde Chi-Chi en halvgud.

2
  • Detta har Akira Toriyama tagit upp i en intervju 2017, som anges i mitt svar.
  • 1 länken till @ Chrygores svar finns här anime.stackexchange.com/questions/422/how-did-goten-and-trunks...#48901

Genetiskt sett är Saiyans inte mänskliga. Så det är svårt att säga att genom att bli Super Saiyans har Goku och Vegeta förändrat DNA i deras spermier för att kunna passera dessa egenskaper. Jag tror att egenskaperna har varit deras hela tiden, eller kanske är de bara egenskaper som ligger vilande i varje Saiyan i slutändan men de flesta förstår aldrig potentialen. Även om förmodligen legenden talade om att de bara var en riktig Super Saiyan, har varje kultur sin historia.

Med detta sagt är barn definitivt mer mottagliga för att tro att allt är möjligt. Goten och Trunks tas in i ett annat universum än det deras fäder växte upp i. För dem är Super Saiyans inte längre dessa "mytiska varelser" -legender om alla trodde. Psykologiskt var att uppnå Super Sayian-status helt troligt i deras unga sinnen, och mentalitet tycktes bära mycket i att driva Sayians till den superstatusen. Även om det kan orsakas av ilska eller någon annan stark kraftfull känsla, var det bara ungdomlig passion för styrka och avsaknad av tvivel.

5
  • Egentligen talar "legenden" tydligen om Broly.
  • 1 Jag tog det i beaktande när jag skrev det här. 1. Legenden är fortfarande just det, legend. Broly ansågs bara vara den legendariska super Saiyan på grund av sin enorma styrka vid födseln. 2. Filmerna är inte kanoniska. Även om de var, uppenbarligen i den nyaste filmen "Battle of the Gods", uppnår Goku Saiyan God-status. Så det ligger i mina ögon den "legendariska" Saiyan.
  • Det är en manga ... Jag tror inte författaren tänker mycket mer på det än: deras fäder är galna kraftfulla nu, så barnen kommer också att vara
  • Som en person som skapade en serie så länge som det, skulle man hoppas att han tänker mycket på det
  • Han är verkligen glömsk, så jag tvivlar på att även han vet varför

Detta har direkt behandlats av Akira Toriyama i en intervju. Länkar till den översatta intervjun finns i denna Kotaku-artikel.

Han behandlar fallet Goten och Trunks här:

Det är inte som att någon kan bli en Super Saiyan genom träning och ilska. För att bli en Super Saiyan måste en kropp innehålla något som kallas "S-celler". När dessa S-celler når en viss mängd kommer en utlösare som ilska att öka S-cellerna explosivt och orsaka en förändring i kroppen: det är Super Saiyan. De flesta Saiyans har några S-celler, men inte en stor mängd. Anledningen till att Goku och Vegetas barn kan bli Super Saiyan relativt lätt beror troligen på att de till viss del ärvde många S-celler, och också på grund av att jordens miljö är mildare och lättare att leva i än Planet Vegeta.

Han fortsätter med att säga:

Att ha en mild anda är det bästa sättet att öka sina S-celler, men de flesta Saiyans har problem med detta, vilket jag tror är anledningen till att inga Super Saiyans dykt upp under så lång tid och de blev legenden. Man kan dock inte nå den kvantitet som krävs för att bli en Super Saiyan helt enkelt genom att ha en mild ande, så en viss stridskraft är verkligen nödvändig. Tittat i detta ljus är det lätt att se varför det blev lätt för Goku att bli en Super Saiyan.

Så det verkar som att ha en mild anda tillsammans med en hög effektnivå ökar "S-cellerna" i en Saiyans kropp och gör att deras barn lättare kan bli Super Saiyan. Detta förklarar också varför Goten kunde bli en Super Saiyan ännu lättare än Gohan - när Goten blev tänkt var Goku's kraftnivå mycket högre och han hade redan blivit en Super Saiyan. När det gäller Gohan var Goku mycket svagare vid tidpunkten för befruktningen.

2
  • 2 Jag antar att eftersom detta är Guds ords svar är detta nu det rätta (även om inte den bättre förklaringen till detta). Btw, när jag läste "S-cell" var min första dock "Midi-chlorians" ...
  • 1 @BrianHellekin Åh, jag är helt överens ... Jag är inte riktigt ett fan av denna förklaring själv, men det är den "korrekta" (om inte, naturligtvis, Akira Toriyama senare omprövar detta i en annan intervju ...)

Det verkar inte finnas någon officiell referens, men jag antar att det finns tre möjliga förklaringar (ja, förutom "författaren ville ha det här"):

  1. Arv: När de hade dem hade deras fäder redan lyckats nå SSJ-scenen. Så de passerade på något sätt förmågan och gjorde det lättare. Detta gäller för Goku> Gohan> Goten och även för Vegeta> Trunks. Det kan betyda att deras söners baseffekt är högre än deras.

  2. Generationer: Ju mer du fortsätter, desto starkare är de. Gohan är starkare än Goku och Vegeta. Han blir svag bara för att han inte tränar tillräckligt. Goten och Trunks är ännu starkare.

  3. Blodrenhet: Det är oklart, men det verkar som om hybrider är starkare än renblodiga Saiyaner. Uppenbarligen saknar hybrider stridsviljan som dessa har. Och faktiskt, Gohan tränar inte så mycket i fredstid.

1
  • Det är en mycket sen kommentar, men jag kommer ihåg Vegeta säger att hybrider (människa + saiya) är mycket kraftfullare än rena sajianer. Så jag tror att din teori nej. 3 är bäst: Trunks & Goten kan bli lättare till SSJ eftersom de är hybrider. Så varför förvandlade inte Gohan till SSJ under Trunks / Goten? Eftersom ChiChi inte ville att han skulle träna.

En annan uppfattning än vad som redan var upplagd: eftersom Saiyans blir starkare ju starkare deras motståndare är.

Goku, Vegeta och Gohan kämpade inte motståndare på Super Saiyan-nivå i sin barndom. Gohan blev en Super Saiyan medan han tränade med sin far i tidskammaren, och både Goten och Trunks tränade med Gohan och Vegeta, som redan var på Super Saiyan-nivån vid den tiden, så det kunde ha fått barnen att få mer erfarenhet än sina föräldrar skulle kunna.

De föddes med föräldrarnas blod och fick träna med sina föräldrar Trunks med Vegeta med tyngdkraftsfartyget och Goten med Gohan-träning tillsammans medan han också lärde sig att flyga.

1
  • Tyvärr inte bra på att stava tecken namn