Anonim

Paul Ash and His Orchestra - \ "Always \" (1926)

I slutet av Orange League-säsongen (avsnitt 118 "The Rivalry Revival"), när Ash pratar med professor Oak och bestämmer sig för att fortsätta resa till Johto-regionen, ger Prof. Oak honom en ny Pokédex. I varje ny region som Ash går till får han en ny Pokédex för att katalogisera den nya Pokémon som bor där.

Konstigt nog men i avsnitt 50 "Who Gets To Keep Togepi" berättar Oak för Ash att det finns en ny uppgradering till Pokédex och säger "Nå, nu kan du få detaljer om alla de senaste Pokémon-upptäckterna" och uppgraderar Ashs Pokédex.

Först var det verkligen inte klart varför Ash skulle få den uppgraderingen, men senare i samma avsnitt rensas denna fråga upp, eftersom Ash får se Togepi och säger "Hej, nu när Dexter har uppgraderats kommer han att veta svaret ". Även om Togepi är från nästa generation, har Pok dex nu informationen om Togepi (även om den säger att mer information om dess art fortfarande inte är tillgänglig) snarare än att säga "det finns fortfarande Pok mon som ännu inte identifierats" som i det första avsnittet med Ho-Oh.

Hur som helst, den här uppgraderingen verkar få Pokédex att känna till arten i andra generationen, vilket får mig att undra varför Ash behöver en ny Pokédex för Johto-regionen eftersom Pokédex redan hade uppgraderats för att känna till Johto Pok mon-arter, och vi ser ingen stor skillnad i den nya Pok dexen förutom dess design.

(Även om det kan behöva bevis, eftersom Pok dex tydligt säger att det inte finns mycket data om Togepi, eftersom det inte är nytt kan Pok dex säga att som i Ep.23 "The Tower of Terror" Pok dex sa samma sak om Gastly, Haunter och Gengar.)

2
  • Min misstanke är att uppgraderingen inte innehöll information om Allt Johto Pokémon, bara några av dem. Den andra uppgraderingen lade till resten. Jag måste undersöka innan jag är tillräckligt säker på att göra det till ett svar, men det verkar som det intuitiva svaret för mig.
  • @ F1Krazy - Om det är sant (och jag säger inte att det inte är det) finns det nästan inget sätt att bevisa det eftersom Ash inte träffade andra generationens Pokémon tills han fick den nya Pokedex utom Togepi.

I säsong ett går ep66 "The Evolution Solution" Ash och hans gäng till Prof. Westwood, som programmerade Pokedex, när han en gång ser Togepi säger han "Nu är det intressant Pokémon" efter att Misty frågat "Du menar Togepi" säger han "Jag har aldrig sett en annan Pokémon som ". även om detta kan leda till ett plot-hole som med Ashs Pokedex hade uppgraderats för att känna Togepi, som i frågan, kanske det inte är så mycket ett problem eftersom Pokedex själv sa "det finns inte mycket data" för att antyda att Prof. Westwood även om han inte hade mycket data men kanske har hört talas om arter som Togepi och infogar den lilla informationen han hörde och Pokedex Associate informationen till Togepi.

Hur som helst, till frågan säger Prof. Westwood snart till Misty "Ja, och jag uppdaterar allt mitt forskningsmaterial om den sällsynta legendariska Pokémon!", Så det är säkert att säga att det är precis den nya Pokedex Ash som fick innan han åkte till Johto sedan Westwood sa sig själv att han just nu håller på att uppdatera sitt material eftersom Ash får inte innehålla dyra data på Gen2 Pokémon och först efter den uppdateringen arbetade Westwood på nästa Pokedex Generation. (support @ f1Krazy kommentar)

Och bevisen för det (även om det är i Advance-serien är det fortfarande bevis för att Westwood upptäckte ny information) finns i Advanced Challenge ep4 "The Princess And The Togepi" Pokedex har mycket större information om Togepi än den första Pokedex.