Anonim

Naruto Sasuke rap

Fram till fjärde ninjakriget hade en Mangekyou Sharingan-användare visats upp som en formidabel fiende, med Genjutsu som en av deras många kraftfulla tekniker. Itachi var skicklig med Tsukuyomi. Sasuke undertryckte Nine Tails 'makt med sin Sharingan när Naruto mötte honom i Orochimarus gömställe.

Det vore rättvist att överväga att både Tobi och Madara är lika skickliga, om inte bättre, med Genjutsu-förmågorna i Mangekyou Sharingan. Men i fjärde Ninja-kriget använder de inte Genjutsu mycket.

Det kan hävdas att en Sharingan-användare kanske kan avbryta Sharingans Genjutsu, men Genjutsu kan fortfarande vara effektiv mot en icke-Sharingan-användare, som Naruto eller Bee.

Tobi kunde lätt sätta dem under Genjutsu och ta över deras tailed djur, men han har inte gjort det. Han använde den inte heller på Guy när de kämpade.

Finns det en anledning till att Sharigan-användarna inte använde Genjutsu i fjärde Ninja-kriget?

7
  • Ganska bra fråga! Jag kan inte tänka mig något svar. Jag antar att den här frågan borde nå kishimoto
  • Din fråga är lite förvirrande. Du använder genjutsu och sharingan omväxlande. Så är inte fallet. Obito och Madara har använt delning ganska bra, det är bara genjutsu de inte har använt mycket.
  • Jag håller med Happy. Detta kan vara opinionsbaserat och saknar substansiella bevis.
  • Bör inte en spoilervarning läggas upp i denna fråga, eftersom de enligt anime fortfarande inte har avslöjat att den maskerade mannen är Obito Uchiha.
  • @ R.J inte säker på hur man gör det, snälla kan någon göra det .. :)

Att använda genjutsu på en fiende är meningslöst, om de har allierade i närheten, som kan införa chakra för att ta dem ur det. Genjutsu skulle inte fungera på Bee, eftersom hans bijuu Gyuki lätt skulle ta honom ur den, som han gjorde när Bee tillfälligt var fångad i Sasukes genjutsu.

Om Tobi skulle använda den på Naruto skulle Bee lätt ta honom ur den. Dessutom visade Naruto redan under Kazekage Rescue-bågen att han vet hur man avbryter genjutsu (även om det inte fungerade). Nu var han mycket starkare efter att ha lärt sig Sage Mode och Bijuu Mode. Kort sagt, chansen att en Genjutsu på Naruto lyckas är mycket liten.

Dessutom hade Tobi nu en Rinnegan, som han ansåg vara mycket kraftfullare, och ville prova den i strid, vilket han gjorde med den så kallade "Jinchuriki of Six Paths" -tekniken.

När det gäller Madara gick hans reinkarnation inte enligt hans plan. Han var inte tänkt att fånga de svansade djuren, men även om han gjorde det hade han inte Gedo Mazo för att försegla dem i.

Ända sedan han hade blivit reinkarnerad har Madara spenderat mer tid på att visa upp sina krafter och klagat på att den nuvarande generationen av ninja är så svag jämfört med Hashirama och honom än att verkligen slåss. Att kasta en Genjutsu på "svag" ninja är förmodligen inte lika tillfredsställande för hans stolthet som att släppa meteorer med Mokuton-tekniker, Susanoo och liknande. :)

Om du tittar på wiki om hur man bekämpar en genjutsu kan du se den allra första metoden som förklarar den:

Ninjaen måste stoppa flödet av chakra i sin kropp och sedan använda en ännu starkare kraft för att störa flödet av casterns chakra; detta kallas Genjutsu Dissipation ( , Genjutsu Kai). Detta kan också göras av en opåverkad ninja genom att applicera en plötslig böljning av chakra i den drabbade personen. Dessutom kan svansdjur bryta sin jinch riki ur genjutsu på ett liknande sätt om de har tillräckligt bra samarbete, vilket framgår av Killer B: s fall.

Om du tittar på den djärva delen av det får du ditt svar. Bi: s förhållande till de åtta svansarna är mycket bra och därmed kommer åtta svansar att hjälpa honom när som helst. När det gäller Naruto har vi sett de senaste episoderna, att han har bildat ett band med Naruto och även annars skulle Kurama ha hjälpt honom (som så många gånger tidigare, som alltid).

När det gäller Kakashi är han en mycket skicklig shinobi, med en Sharingan (och han har till och med aktiverat Mangekyo Sharingan), som, som du nämnde i din fråga, kan avbryta varandra. När det gäller Guy berörs, eftersom en annan person kan injicera ett chakraflöde i din kropp för att bryta genjutsu, kunde Kakashi ha hjälpt Guy i så fall.

6
  • lade till delen om kakashi och kille som jag tidigare hade missat. Den delen förblir oförklarlig
  • Redigerade svaret därefter.
  • Det hindrade Itachi inte från att använda Izanagni på honom, och kakashi påverkades till och med av jutsu. När Itachi träffade Naruto (när han var på väg att rädda Gara) lade itachi också naruto i en genjutsu, och naruto hade kyubii och medarbetare för att hjälpa honom. Vad jag försöker säga är utan att pröva hur de kan bestämma att det inte kommer att fungera ...
  • 2 Um, när använde Itachi Izanagi på Kakashi? Jag tror inte att jag förstod ditt uttalande.
  • srry, det skulle vara Tsukuyomi och inte izanagi ... :)

Att kasta en genjutsu beror verkligen på fiendens förmåga, om du minns att Raikage var under en genjutsu när han kämpade mot Madara. Men genjutsu mot Madara och andra Kages skulle vara meningslöst. De är bara för starka för att någon ska kunna kasta en genjutsu på dem. Striderna var höga, det var därför även Itachi aldrig använde sin Genjutsu men han var tvungen att använda Izanagi. Man kan få idén varför Genjutsu inte var ett alternativ i denna kungliga strid.

Argumentet för varför Genjutsu inte användes på Guy är lätt att prata om. Kort sagt var killen den perfekta kämpen mot Genjutsu. Han såg inte på sina fienders ögon eller händer medan han kämpade, de två sätten att aktivera Genjutsu. Han var förmodligen den mest perfekta kämpen mot Uchiha. Naruto försöker aldrig undgå Genjutsu och när han går framåt och bygger ett starkare förhållande med sitt svansdjur behöver han inte. Dessutom var han betydande chakranivåer som möjligen överträffade alla shinobi så att avbryta det blir lättare för honom. Att Kakashi är en sådan formidabel användare av sharigan har visat sig vara det värsta att stoppa det med att ta det på. Uppenbarligen avbryter de varandra men ett öga avbryter inte två. Denna del är helt min åsikt, men jag tror att en Genjutsu tar mycket ansträngning. Det är nästan som en ceremoni där hjulet måste vara extremt fokuserat. Det är förmodligen omöjligt att slåss en strid samtidigt som man håller en person under din besvärjelse. Genjutsu är en bra en mot en taktik, möjligen en mot två. Men det är nog inte bäst för mer.