Anonim

Cowsills - The Rain, The Park, and Other Things - 1967

I Ano Hej Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai,
(Belyst. "Vi vet fortfarande inte namnet på blomman vi såg den dagen"), det finns ett återkommande tema av blommor som kretsar kring Poppo, Menma och Seriens öppning / slut.

Bara vad är den här blomman? Är det vad Poppo fortsätter att lägga i blommakrukan där Menmas minnesmärke är? Och precis vad är "Blue Bookmark"? (Aoi Shiori)

Blomman i fråga är en Forget-me-not.

En teori är att dikten med samma namn, av McGonagall1, är berättelsen som AnoHana bygger löst på2.

McGonagalls pärla, förkortad

I dikten faller en riddare i en flod efter att ha dumt hoppat över en flod för att hämta sin förlovade en blomma som hon bad om och sedan insett att han inte kunde simma (... medan han simmade tillbaka) och slutligen ropade "Glöm mig inte" , medan han lämnade henne blomman.

Det verkar som om Jinta spelar rollen som Jungfrun och Menma rollen som Riddare.

Den andra teorin är att Menma kommer tillbaka för att påminna Jinta et al om att hon fortfarande är där; många av dem har blivit tillbakadragna och vill glömma bort hennes död.

Poppo sätter faktiskt olika blommor i burken på Menmas dödsplats, där tusenskönor är bland dem. Något säger till mig att han inte är med på hela Glöm mig-inte-voodoo.

Och slutligen ja, den Blå bokmärke är också ett Glöm-mig-inte.

1: Han är utan tvekan en av de värsta poeterna i brittisk historia, vilket får mig att fundera över varför en sådan pärla valdes för en noitaminA-show. 2: Det finns inget officiellt ord om detta, men McGonagalls berättelse verkar i linje med omständigheterna för Menmas död; de är båda baserade på glöm-mig-inte, och båda drunknar av misstag medan deras älskade tittade.

1
  • 3 McGonagall är en hemsk poet, men skulle en japansk läsare veta det? Personligen skulle jag inte kunna skilja den stora japanska poeten Bashous verk från den inte så stora Batou. När jag läste en antologi av japansk tanka för några år sedan sa förordet att sådan poet var stor och så och så var medelmåttig, men jag kunde inte riktigt se skillnaden (och jag tvivlar på att översättningen hjälpte till ).