Anonim

Konstnär mot recession

I 2003-serien ser vi vid olika tillfällen att de röda stenarna används som ett instabilt alternativ till filosofens sten trots att de inte har några själar inneslutna i dem. De är bara konstgjorda.

Om så är fallet, varför kunde profeten Cornello tydligen kringgå motsvarande utbyte med de röda stenarna? Mer kontroversiellt är återupplivandet av fåglar genom alkemi med hjälp av en röd sten. Varför matas homunculi med röda stenar som en källa till själar? Allt läggs bara inte till.

I den här berättelsen har en röd sten verkligen makten att kringgå de naturliga lagarna i alkemi som1:

  • Kravet på transmutationscirklar
  • Lagen om motsvarande utbyte
  • Den nödvändiga alkemiska kunskapen för att utföra alkemi

Målet för alkemister var att hitta en väg runt alkemins kända lagar, varför de hade som mål att skapa filosofens sten i första hand. Röda stenar är ett resultat av deras ansträngningar för sådan forskning och har därmed liknande förmågor som en sann filosof. Men även om de inte kräver mänskliga offer är de inte lika kraftfulla och kan orsaka negativa effekter för användaren i form av rebound. Ett exempel på dessa returer är effekten på Cornellos arm när den röda stenen smulnade.

När det gäller din fråga om fåglarna har en liknande fråga redan ställts här på stackbyte.

Det är viktigt att notera att den information jag har gett bara är relevant för 2003 års produktion. I den ursprungliga mangan är Red Stone helt enkelt ett annat namn för en filosof och Stone som Cornello använde sönder eftersom den hade gått tom för själar. Ed trodde att det var en falsk eftersom han fortfarande var under intrycket att filosofens sten var en källa till obegränsad makt1.

2
  • Hur återupplivades fåglarna i första hand eftersom de redan var döda? Deras själar kunde inte ha förts tillbaka, så hur rörde de sig? Sådan alkemi ses också i avsnitt 35. Hur är det med homunculi som matas med röda stenar medan de behövde själar för att forma som människor?
  • Som du kan se i den andra frågan finns det inget svar om fåglarna som vi hittat ännu. Om du hittar ett svar kan du gärna lägga till det i Memor-X-frågan.

De röda stenarna skapas genom att stelna det som kallas rött vatten. Rött vatten består av en samling andra kemikalier som sedan kan användas i ens alkemi.

Så i grund och botten kringgår användarna av Red Stones inte lagen om likvärdigt utbyte, de införlivar bara de kemikalier som utgör stenen i deras alkemi som ytterligare material.

2
  • I så fall hur är innehavet att röd sten gör att även icke-alkemister utför ännu bättre alkemi än de riktiga alkemisterna?
  • @ J.Doe Eftersom alkemisterna använder det de har runt sig och icke-alkemisterna har samma resurser tillsammans med de koncentrerade material som finns i stenen.