Anonim

Lev utan ånger ⭐ Ge allt. Lämna inget.

Varför finns det så många fall av yngre kvinnliga karaktärer som blir kär i äldre manliga vuxna karaktärer? Är det en kulturell sak?

7
  • Kan du ge några exempel?
  • @kuwaly i Card Captor Sakura en av Sakuras klasskamrater (den som blir besatt av Svärdet) slutar vara förlovad med sin lärare men det visas aldrig i anime, bara i mangan, det kan vara en
  • mörkare än svart: hei och yin
  • @rtr Jag tror att de är i samma ålder faktiskt infact jag tror att hon var ett barn innan False Stars dök upp
  • @JonLin Även om det kanske finns några anslutningar här och där, tror jag inte att den här länken är direkt relaterad till de troper som förekommer i viss anime (t.ex. Zettai Karen Children)

Det är något som förekommer överallt och i alla medier. Titta bara på Lolita, som publicerades 1955 och har ett förhållande som du beskriver det.

Jag tror att det måste vara lite tydligare i din definition av "yngre hona" och "äldre hane". En 16-årig flicka som blir kär i en 18-årig pojke passar också dina kriterier.

Jag antar att du menar något mer i linje med CardCaptor Sakuras Yoshiyuki Terada och Rika Sasaki, där hon är en grundskolestudent och han hennes lärare?

Sådana saker händer faktiskt också i verkliga livet. Även om de flesta människor i den typen av situation inte vill att deras förhållande ska vara känt av juridiska och sociala skäl.

Skillnaden mellan japansk och amerikansk (som ett exempel) medietäckning av ämnen som detta är att i Japan, så länge inget riktigt barn skadas, är det okej (åtminstone så vitt jag vet), och om det fanns problem så kan lika gärna säga att det är en 800 år gammal gud som bara ser ut som ett barn. Men i Amerika ser många människor det som att tillgodose pedofiler och förbjuder det. Titta bara på alla intressanta diskussioner om det nyligen licensierade och kraftigt censurerade "Monster Monpiece".

Så även om det är ett oskyldigt förhållande utan intim kontakt skulle det vara mycket missnöjt i USA, medan de i Japan bara skulle rycka på axlarna för att ingen skadade någon.

Mer generellt sett: vissa människor gillar bara en mer mogen partner. Titta bara på Hugh Hefner och hans tjejer (låt oss bara alla oskyldigt anta att de inte alla är efter hans pengar).

1
  • Jag gillar den sista punkten du gjorde. Det var vanligt i det västerländska samhället att föräldrar uppmuntrade sina döttrar att gifta sig med en man som är minst tio år gammalare, även om de inte plockade ut honom för henne. Hon skulle nå barnbar ålder och han borde redan vara självförsörjande och potentiellt beredd att försörja en familj. Den amerikanska kulturen och dess effekt globalt har förändrat det.