Anonim

Paramore: Hard Times [OFFICIAL VIDEO]

Varför gör karaktärernas ansikten detta vid olika punkter i dialogen och vad är det meningen att förmedla? Jag undrar om det här kanske är en japansk kultur eller ett anime-kulturuttryck som jag inte har sett tidigare?

2
  • Jag tror att det är ett "Ohh, jag förstår det nu." ansikte för att uttrycka karaktärernas psykologiska tillstånd att förstå en förklaring, särskilt Yumas förståelse av situationen.
  • Jag tror att jag måste hålla med "r zark" om att 3-ansiktet, dvs. 3 (ofta ses på Y ma Kuga), kan indikera brist på uttryck eller ett avsiktligt okontrollerat ansikte, inte puckerade läppar! Se hans kommentar på anime.stackexchange.com/questions/23328/…

Baserat på karaktärernas handlingar och Yumas unika personlighet tror jag att det är mer "Jag förstår orsaken, men inte logiken" som att förstå att vattenkokaren är varm utan att förstå varför, eller snarare inte bry sig varför.

Det lilla barnet i Tamakoma gör samma ansikte, som Yuma när det kommer till vår värld kan lika gärna vara ett barn. han säger också ofta "naru hodo" som ungefär översätts till "nu förstår jag det" men i verkligheten gör han det inte.

Det här är en stiliserad skel. Det är inte specifikt för World Trigger eller Yumas personlighet.

Denna stiliserade skel är en variant av att använda horisontella linjer för att indikera ögonfransar. Detta populariserades i shoujo manga, där ögonfransarna ursprungligen var mycket tjocka.

Över tiden har ögonfransarna i allmänhet blivit tunnare.

Och över tid, alltmer abstrakta versioner, som en skiss av horisontella linjer, har dykt upp.

Yumas 3 horisontella linjer är en abstraktion av de vanliga ögonfransarna med horisontell linje, som i det här fallet förmedlar att agera som om man försöker förstå eller hålla med: att knepa indikerar tänker så hårt att du slutar kisla från belastningen på hjärnkraften och / eller på grund av fokus genom att stänga av din omgivning. Ibland används det när en karaktär tänker (naruhodo = "Åh, jag förstår ..." eller "Åh, så det är vad det betyder") huruvida han eller hon faktiskt förstår vad som hände / vad som sa. Här kan du se Teruo från Malm Monogatari !! gör samma sak med en abstraktion av en horisontell linje.

Ibland används det för att kasta ögon för synändamål, till exempel när en karaktär tar av sig glasögonen och inte kan se tydligt. Detta är baserat på riktiga japanska som föreställer sig att knäböj förbättrar synen på långa avstånd när de inte känner för att ha glasögonen eller om deras recept på glasögon är för lågt (en mycket vanlig förekomst i det japanska klassrummet). Den 3-formade abstraktionen är en utveckling där de horisontella linjerna blir en mycket stiliserad klottring (konstnären plockar inte upp pennan mellan varje horisontell linje, så knepet är kopplat till en enda linje).

Ibland används det för att indikera att du sover med slutna ögon.