Anonim

[AMV] En ny eld

I slutet av FMA: Brotherhood (Fullmetal Alchemist) -serien försökte Edward använda alkemi och misslyckades eftersom han ville ha tillbaka sin bror och lagen om motsvarande utbyte säger tydligt att

Människan kan inte vinna någonting utan att först ge något i gengäld. För att erhålla måste något av samma värde gå förlorat.

Därför skulle Alphonses alkemi vara lika stort som Edwards alkemi. så min fråga är om Edward Elric bytte sin brors (Alphonse Elric) kropp och själ med sin alkemi, varför kan inte Alphonse byta sin alkemi mot Edwards alkemi?

Tidigare frågades det varför kan inte Edward få tillbaka sin makt för att göra alkemi? Den frågan var (i mitt perspektiv) att Ed borde använda en filosofs sten för att göra alkemi, för en filosofs sten ignorerar lagen om motsvarande utbyte. Min fråga fokuserar på observationen att en transmutation av Al för att ge upp sin alkemi för Eds bör vara ett bra exempel på att följa lagen om motsvarande utbyte.

3
  • Tja, efter det skulle Alphonse förlora sin alkemi och jag tror inte att Edward skulle vilja ha det. Och mer än så, efter allt de har gått igenom skulle jag inte byta någonting igen hos dem haha
  • Jag är inte säker men jag tror inte att Alphonse någonsin sa att han ville byta sin alkemi mot Ed? Jag skulle vilja se några referenser till det faktum att han inte kan gilla när han försökte och det fungerade inte.
  • om några problem med min fråga och resonemanget för att det inte är en duplikat, vänligen inkorga mig (om möjligt).

Detta är en utvidgning av mina tankar i Varför kan inte Edward få tillbaka sin makt att göra alkemi?

Det finns ingen tydlig indikation på att detta är omöjligt, men det skulle inte överensstämma med mangan (vilken Broderskap ungefär anpassar sig) kunde Edward återhämta sin alkemi. Edwards beslut att byta port för Alphonse framställs som ganska slutligt, enligt Sanningens fråga till honom efter att han föreslagit utbytet:

Sanningens port finns inom alla. Det är så alla kan använda alkemi. Kommer du att försämra dig till en vanlig person som inte kan använda alkemi?

Broderskap påpekar mer uttryckligen:

Är du säker på det här? Om du förlorar din gateway kommer du aldrig att kunna använda alkemi igen.

Det är därför osannolikt att utbytet kan vändas; Edward konstaterar till och med att hans återhämtning av Alphonse är "Fullmetal Alchemists slutliga transmutation." Dessutom får portens personliga natur att jag tvivlar på att det är möjligt för någon annan att byta ut mot Edwards egen port. (Om Edward är den enda personen som kan komma åt sin port och därmed kunna ge bort den, är han förmodligen den enda personen som skulle kunna byta tillbaka den, i scenariot där det är möjligt att återfå ens alkemi.)

Bortsett från frågan om utbytet är tekniskt möjligt bryr sig Edward inte riktigt om att återfå sina förlorade förmågor. Även om han sörjde förlusten är det tveksamt att han skulle låta Alphonse offra sig själv på detta sätt. (Alphonse konstaterar efter tidshoppet att Edward inte har något emot att hålla sitt bilben "som en påminnelse" och att "tydligen hade han ingen avsikt att försöka få tillbaka det" - Edward brydde sig verkligen om att återhämta Alphonse kropp. bryr sig inte om att vara "en vanlig person" som inte kan använda alkemi, om han ens är villig att leva med sitt bilspår.)

2
  • ok, tack rödbrun för att du hjälpte mig att förstå det problem som jag hade med slutet av FMA Brotherhood
  • Jag har en liten tvivel om att även om Al och Ed accepterar att använda Al's gate för att få tillbaka Eds alkemi, kommer det inte att vara möjligt. Eftersom, sista gången när Als kropp hämtades, tror jag att det berodde på det faktum att Al förlorade sin kropp under samma transmutation där Ed förlorade sin arm och ben och de hade anslutningen till samma transmutation. Men är den här gången möjligt att ta tillbaka Eds alkemi utan någon tidigare koppling?