Anonim

Joe Biden de gömmer sig för dig

Jag är en erfaren utvecklare och mitt mål är att skapa en anime-strömmande webbplats. Jag har gjort en anpassad CMS i Python men behöver nu innehållet. När jag skapade webbplatsen insåg jag snart att innehållet måste vara riktigt och jag vet inte hur jag ska få det.

Jag forskade vidare på fältet och såg att jag behöver en licens för att köpa dubbad, subbed eller något relaterat till anime. Efter att ha sett detta brainstormade jag och såg att det bara sa att för att KÖPA anime kostade det så mycket. En webbplats som heter Crunchyroll gör detta och tjänar pengar på prenumerationsavgifter.

Jag ändrade mig och tänkte att jag kunde skapa en ideell anime-webbplats utan licens. Är detta sant? Jag redigerar, ändrar eller lägger inte till saker i manga / anime och kommer inte att tjäna pengar på det.

6
  • 7 Tyvärr är vi inte advokater och kan förmodligen inte ge det konkreta svaret du letar efter. Såvitt jag vet, ja, skulle du behöva en licens, eftersom du i princip erbjuder andras innehåll gratis när de ska få betalt för det (via innehållsköp eller prenumerationer som på CrunchyRoll).
  • Ok. Jag förstår. När jag tittade på internet hittade jag många webbplatser som är "olagliga" (utan licenser) som inte har tagits ner eller ens nämnts.
  • Leta efter liknande frågor om vanliga tv-serier. Det bör finnas några allmänna riktlinjer för licensiering för gratis streamingwebbplatser som gäller både för anime och alla andra tv-program. Vi är inte advokater här, bara anime-fans, så vi är inte tillräckligt kunniga för att ge dig konkret svar.
  • Tack. Jag vet att dina bara fans men det var därför jag trodde att du kan ha erfarenhet av att titta på anime på webbplatser.
  • CrunchyRoll låter dig titta på videor gratis men du är begränsad, du kan se skillnad mellan gratis och deras medlemsabonnemang här

Enkelt uttryckt: Ja, du måste licensiera ditt innehåll.

Oavsett om det är vinstdrivande eller gratis, har du fortfarande att göra med upphovsrättsskyddat innehåll. Om du vill distribuera detta upphovsrättsskyddat innehåll lagligt måste du licensiera det. När du gör detta, se till att licensvillkoren faktiskt tillåter denna typ av distribution. Annars driver du inte annorlunda än andra olagliga distributionswebbplatser.

Du kanske ser många webbplatser som liknar dina som inte verkar nämnas. Ta detta med ett saltkorn, många liknande operationer använder olika "knep" för att komma runt lagen. Sådana knep kan innebära värd i ett land med mer slappa upphovsrättslagar. Bara för att du ser sådana operationer betyder inte att dina planer kommer att gå lika bra.

Naturligtvis är allt i det offentliga området bra. Det kan finnas äldre program där upphovsrätten har upphört, så att du kan komma undan med att publicera dem.

Men vad du inte vill göra är att bara lita på någon slumpmässig kille från internet. Om du på allvar överväger denna typ av operation, då rådfråga en upphovsrättsadvokat.

2
  • 1 Observera också att upphovsrättslagar fungerar lite annorlunda i Japan. Vad som är tillämpligt i ett land kanske inte är detsamma i ett annat. Du hittar en översatt engelsk referensresurs om japansk upphovsrättslag här: japaneselawtranslation.go.jp/?re=02
  • 1 @ z Jag har försökt vara så generisk som möjligt i det avseendet. Speciellt för någon som inte känner till internationell upphovsrättslag är det bättre att ta filten "allt är upphovsrättsskyddat om inte annat sägs".