Anonim

Shanks Hidden Ambition & Why He Met the Gorosei - One Piece Theory

I ett stycke, kapitel 907, ger Gorosei (Five Elder Shanks att gå in i Mary Geoise och till och med gå så långt som att ha ett möte med honom och det verkar som en seriös dubbel standard, med tanke på det faktum att de fem äldste inte gillar pirater, och använd Marines och Warlords för att fånga dem.

Varför skulle Gorosei tillåta en Yonko (vem är en av deras största fiender) att komma in i sitt heliga land? Jag vet att krigsherrar är ett undantag från denna regel eftersom de gör marineringarna i utbyte mot Amnesty. Emellertid är Shanks kejsare och med tanke på hans inflytande skulle det vara logiskt att fånga honom det bästa alternativet, men istället skulle de ha ett möte med honom.

Kan detta innebära att Shanks i hemlighet är i förbindelse med världsregeringen? Eller har han någon form av hävstång över dem? Det kompletterar inte eftersom Aces-utförande i det senaste kriget (Battle of Marinefold) användes för att dra ut Whitebeard (Yonko vid den tiden). Och det var Shanks som avslutade kriget. Därefter har de ett möte. Finns det en allians eller saknades något?

1
  • Mycket spekulation men om Shanks har hävstång, kommer det förmodligen från hans tid under Roger. Han kanske eller inte har varit på Raftel och Gorosei kanske eller kanske inte vet om han gjorde det.Jag brydde mig inte om den scenen för mycket eftersom han inte är den första piraten som vänder sig till Gorosei (Blackbeard's quy, for lat to google) och hans ställning som Warlord gör honom mäktig men han borde inte uppnå politisk makt - för att hålla balansen , du vet.

Kort svar - Vi vet inte kanoniskt eftersom det absolut inte finns någon information om saken. Allt som följer är tolkning av deras utbyte när de träffas.

Baserat på de få korta panelerna för deras interaktion ser vi Gorosei nämna:

"Vi är mitt i Reverie. En man med en position som din är inte lämplig att engagera sig i politikens värld. Vi tog bara tid att prata för att det var du."

Vid första tanke kommer det att verka absurt att ståndpunkten skulle hänvisa till att han var en Yonko, eftersom marinisterna är emot dem. Många teorier har verkligen dykt upp att Shanks kan ha någon annan status som allierar honom med Gorosei eller gör honom värdig att behandlas på ett sådant sätt. Enligt min mening är det mycket emot Shanks karaktär att vara en dubbelagent, med tanke på hur den har utvecklats. Nedan följer några andra tekniska egenskaper att tänka på.

För det första beror anledningen till att Marines lämnar Yonko i stor utsträckning på grund av deras inflytande och förmåga att slåss en stor kamp. De skulle behöva spendera mycket för att fånga någon på Yonko-nivån, vilket inte är värt deras ansträngningar om inte något större händer. Även i de två fallen när Shanks interagerade med andra Yonko (Whitebeard och Kaido) försökte de bara stoppa mötet genom att blockera honom och försökte inte fånga.

För det andra är världsregeringen och marinisterna separata. Gorosei är under WG, som har sina egna dagordningar utöver att helt enkelt fånga pirater för att upprätthålla fred. Marinerna faller under WG, men det gör också flera hemliga styrkor som CP0.

I nästa kapitel (908) ser vi Gorosei nämna att "världens balans inte kan upprätthållas för alltid". Alla deras framträdanden tycks tyda på att de väljer att upprätthålla balansen mellan de tre stormakterna (marinister, krigsherrar och pirater), även om man antar att de skulle vara glada om alla pirater eliminerades. Således finns det definitivt mer än vad som syns.

Det räcker med att gissa att Gorosei kanske inte har någon direkt motivation att fånga pirater (som marinisterna), och definitivt inte de på Shanks-nivå.

4
  • Egentligen är de fem äldste de som styr världsregeringen, Gorosei (5 äldste) inrättade krigsherrsystemet. kan du inte komma ihåg i en av de episoderna där de till och med gav kommandon till Sengoku (som var admiral då) för att försöka leta efter en krigsherre som ersätter Gecko Moriah. Vi vet också att Gorosei hatar pirater eftersom de använder marinorna för att låsa pirater som fångas i Impel down, som ägs av världsregeringen, (och de äldre stjärnorna är världens regerings huvuden och högst rankade adelsmän)
  • Jag är inte säker på om de "kontrollerar" WG, men resten är i princip vad jag sa. De har auktoritet över marinisterna, och krigsherrarna är också tänkta att vara svurna allierade till dem och vid förlängning marinorna. Vad jag säger är att de av någon anledning söker den "maktbalansen". Naturligtvis är de inte vänliga med pirater, eftersom de kunde (och ofta gör) störa balansen, men jag kände att det inte fanns tillräckligt med direkt fiendskap för att reagera särskilt mot någon på Yonkou-nivån.
  • Hmm du har en poäng i argumentet "Att upprätthålla maktbalansen", men om Gorosei inte har fiendskap mot Yonko, varför försökte de använda Ace för att höra Whitebeard? Hela striden vid Marinefold syftade faktiskt till att dra ut hela styrkorna i Whitebeards, Gorosei ville att marinorna skulle fånga vitskägg genom att offentliggöra avrättningen.
  • 2 Bra poäng. Det enda som kan komma nära att förklara det är förmodligen Will of the D, dvs. hans härstamning. Ace var son till den tidigare Piratkungen, Gol D. Roger, var redan någon som WG märkte när han var kapten på Spadepiraterna. Men Whitebeard tog honom under sina vingar innan de kunde komma till honom. Nu hade Whitebeard angett att han skulle lägga alla sina förhoppningar på att Ace skulle bli hans efterträdare och nästa piratkung (även om Ace själv ville att Whitebeard skulle göra det). Det kan ha tippat vågen. Inget fast men.

Det är helt klart att Shanks har viss kunskap om all världsgammal kunskap på grund av det faktum att han var på Piratkungens skepp. Även om han inte gick på skrattband. (btw Raftel är inte det rätta namnet på den sista ön per Oda själv. Den sista ön kallas skratt eller skratt. Hur som helst.)

Det är väldigt tydligt att Shanks är där för att antingen prata om Blackbeard eller Luffy. Anledningen är att Shanks är symbolen för att upprätthålla balans mellan alla stormakter. Till skillnad från andra yonko kämpar Shanks bara för att försvara människor han bryr sig om och hans besättning. Han söker inte aktivt mer makt som Kaido, Blackbeard och Big Mom.

Han skulle hellre behålla saker som det är, men eftersom han vet att han inte kan stoppa förändringarna i ordet Luffy har medfört, utfärdar han sannolikt en stor varning till regeringen, eventuellt om att Blackbeard gör mer än vad som någonsin har gjorts i historien .

Många teorier hävdar att Blackbeard faktiskt är 3 personer och Shanks kan varna dem för att på grund av vad som kommer att hända i wano. Det kommer att leda till att Blackbeard förvärvar en tredje djävulens frukt eller kanske en vägponneglyph eller gammalt vapen.

Det finns inget sådant som att Shanks är dubbelagent. Han är för nära stora pirater: Roger, Luffy, Rayleigh, bullet Buggy och många andra. Det ligger inte i Shanks natur att vara en illojal person.