Anonim

Motorhead på de unga

I det första avsnittet av den första säsongen ser vi en viskad kvinna tas bort från en rysk anläggning. Mithril dyker upp och skyddar området innan Sousuke injicerar ett lugnande medel i henne och tar bort henne.

Vi vet att Teletha "Tessa"Testarossa är en viskad och arbetar som kapten för Tuatha De Danaan medan Chidori är relativt övergiven till sitt eget liv (under skydd).

Vad gör Mithril med Whispered att de räddar? Sätts de i arbete som Tessa, eller flyttas de och hålls säkra på samma sätt som Chidori är (dvs. får leva ett normalt liv men övervakas)?

1
  • Jag har en känsla av att Tessa och Kaname ändå är speciella fall. De skulle packa upp och sluta titta på Kaname efter att ha förstört det ryska laboratoriet (gjorde de inte bara Start aktivt övervakade henne för att de misstänkte att hon riktades mot?). Och Tessa gillar tydligt sitt jobb och de relationer hon har med sina underordnade, så hon tvingas sannolikt inte (även om jag inte vet hur hon fick jobbet i första hand). Förmodligen lämnar de de flesta där de är och kanske inte aktivt övervakar dem, även om jag inte har läst ljusromanerna, så ...

Den viskade kvinnan som du hänvisar till är Mira Kudan, som Sousuke räddade i Khabarovsk. Hon är den enda viskade "fångade" av Mithril, av vilken vi får några detaljer om hennes efterföljande liv. I den lätta roman-serien arbetar hon först i Mithrils ingenjörsavdelning och hjälper till att bygga Arbalest för Sousuke för att tacka honom för att han räddade henne. Senare flyttas hon till ett hemligt värdeskåp där hon, förmodligen, lever ett normalt liv i lugn och ro.

I den sista romanen "Always, Stand by Me: Part 2", hon och Sousuke är i kontakt med varandra över internet, och innan hans sista strid mailar hon honom en kopia av en video som hans klasskamrater laddade upp och önskade honom och Kaname en säker återkomst till skolan. Hon verkar glad och i fred, men lider fortfarande av kvarvarande trauma från sina erfarenheter.

Jag antar att andra räddade Whispered behandlas på samma sätt: de kan hjälpa Mithril med sina färdigheter om de vill, eller sättas i skyddande vårdnad där de kan leva tyst långt ifrån allt detta.

Bani Morauta är en annan Whispered som arbetade med Mithril. Han utvecklade AI-systemet 'AL' för ARX-7 Arbalest. Enligt sin wiki-sida begick han självmord precis innan ARX-7 Arbalest slutfördes. Han försökte för hårt för att öka sin viskade förmåga genom att dyka in i resonans. Han tappade sinnet i slutet.

1
  • Tack för redigeringen, Dimitri.