Anonim

PS4 Instant Expert - 20 saker du behöver veta om PlayStation 4

Vi vet att Sabres verkliga identitet är Arthur Pendragon ("Chief-Dragon") och att hon är kopplad till drakar genom Merlins trolldom:

King Arthur gjordes till inkarnationen av en drake av Merlin genom att infundera henne med en drakens blod, och en visas i Realta Nua som en representation av hennes magiska kretsar och syns synlig nära hennes Magic Core.

Det verkar dock som att Sabre är mer kopplat till lejon än drakar:

Även om hon en gång kände sig mer kopplad till drakar, kom hon för att njuta av lejon efter att ha tagit hand om en lejonunga i en månad någon gång i sitt liv. Hon hävdar att det inte är att hon "gillar" dem, utan snarare lyckan hon upplevde när han blev knuten till henne skapade ett band med dem. Han var väldigt energisk, ofta bitande eller kliande, men hon ville kunna stanna hos honom till slutet. Hon har haft känslor för dem sedan dess och till och med kommer ihåg de goda minnen när hon håller ett uppstoppat lejon. Shirou ser minnet av att hon gnuggar kinden mot lejonet och kommenterar att det är en tid där hon ser ut som en flicka i hennes ålder.

Om jag gör en bildsökning på Sankaku Channel med taggarna saber lion, Jag får 129 resultat, vilket är mycket högre än de 31 resultat som jag får om jag söker med taggarna saber dragon. En blick genom bilderna avslöjar det, förutom det fyllda lejonet i originalet Öde / övernattning, det finns också Sabre Lion, racerbilen Unit Lion som visas i Carnival Phantasm, och ett vuxet lejon visade sig ofta också följa Gilgamesh och Iskander.

Det verkar inte som om Sabre tycker om lejon är centralt för handlingen, så varför den starkare associering av Sabre med lejon än gamla gamla drakar? Var det någonsin avslöjat (t.ex. i en intervju) varför Kinoko Nasu valde att skildra Sabre mer som en lejoninna än en Dragon Lady?

Lejonreferensen kan dateras tillbaka till hennes barndom. det nämns inte på hennes sida utan Sir Kays avsnitt. Sir Kay är son till Sir Ector som Merlin lämnade Arturia under vård av, vilket gör honom till Arturias styvbror även om hon hade tänkt på honom som sin riktiga bror (trots att hon visste sanningen).

En gång när hon tog hand om henne medan hon var sjuk sa hon till honom att hon skulle vilja ha en dröm om ett lejon som springer på ett gräsplan. Han formade ett dåligt snidat trälejon som såg ut som en kombination mellan en hund och en katt och lämnade den vid hennes säng. När hon tackade honom och berättade att hon hade en trevlig dröm om ett ungt lejon, blev Kay chockad när han tänkte göra ett gammalt lejon som inte kunde skada en råtta. Han hade varit orolig för att lejonet skulle stöta på henne i hennes drömmar.

så medan hon är knuten till Dragons, skilde sig Lions från sin uppväxt eftersom bror hon älskade huggade ut ett lejon när hon var sjuk vilket troligen blev en mycket omhuldad besittning av henne och det är förmodligen en undermedveten sak av Arturia som sträcker sig från detta. inte helt säker på varför hon ville drömma om ett lejon i första hand

Jag är inte säker på hur stor inverkan detta drag av Arturia har på historien.Saber Lion är en parodi som liknar hur Magical Amber och andra Magical Girls i Nasuverse är en parodi på Magical Girls. så vitt jag vet står det inte om original- Arthurian Legend skildrar lejon i samband med en förbindelse med Arthur (Pendragon-vapenskölden visar normalt, som man skulle förvänta sig, drakar. Enligt Wikipedia Sir Tristrans tidigast tillskrivna vapensköld hade lejon men Kay's Lion skulle före detta) eller om någon härledda verk gör eller till och med vilken legend Kinoko Nasu kan ha använt som grund för Arturia

Om jag skulle skapa en gissning är det förmodligen att göra en mer unik Arthurian Legend. Mordred är praktiskt taget incest från den mest bisarra metoden, Nero, Frankenstien och Great Holy Grail War Jack är alla kvinnor och de flesta av Hassan-i-Sabbah beskrivs som att de inte har ansikten alls så mycket möjligen medan de alla har en basisk verklighet legenden Kinoko Nasu förändrar dem något för att ha lite frihet att utveckla sina bakgrunder och legender för att passa hans behov.