Anonim

10 saker du inte visste om framtida trunkar

  • Vid Start från Dragon Ball GT, Goku förvandlades till ett barn av Ultimate Shenron när Pilaf av misstag sa "Jag önskar att du var ett barn igen!" efter att ha uttalat blev Goku alldeles för mäktig och han har ingen chans mot honom nu, men skulle om han skulle bli barn igen. (önskan beviljas, goku blir tillbaka till ett barn)

  • Under sin kamp med Baby vände Goku sig SSJ4 och med det blev så stark att Ultimate Shenrons magi inte kunde påverka honom längre. Detta stod i anime. Han var för kraftfull för att Shenrons magi skulle kunna påverka honom.

    • Efter att ha vänt tillbaka till sin basform, han blev barn igen. Han gick inte tillbaka till att vara vuxen. Så Ultimate Shenrons magi återupprättade sig själv när han inte längre var SSJ4.
  • I själva verket slutet av GT ser vi framtiden. Vi ser Pan vara en mycket gammal dam och en mini-goku och mini-vegeta slåss i World Martial Arts Tournament. Mini-Goku antogs vara Pans barnbarn. Eftersom vi inte ser dem kan vi anta att alla Z-fighters har gått bort från ålderdomen. Goku går nu runt på turneringsplatsen, alla vuxna upp igen i sin basform och har fortfarande sin svans (bevisar att önskan inte var omvänd, för då skulle hans svans ha varit borta) strax innan slutkrediterna spelas in.

Frågan

Om Goku vi ser i slutet blev SSJ4, skulle han bli gammal och dö?

Om Goku inte hade blivit barn och vuxit upp igen på grund av Ultimate Shenrons magi, skulle han antagligen vara död i ålderdom vid finalen precis som alla andra är. Men som vi såg tidigare, om han vänder SSJ4, försvinner Ultimate Shenrons magi och påverkar honom inte längre. Så är Ultimate Shenrons magi det enda som håller honom vid liv? Utan den, skulle han bli gammal och dö som om han aldrig hade påverkat honom i första hand?

1
  • relaterat: scifi.stackexchange.com/questions/39180/…

Nej. Önskan var att göra Goku till barn igen. När han växer tillbaka till en vuxenkommer inte önskan att gälla längre. Ungdomen han får skulle bara vara en bieffekt av önskan. Formuleringen av en önskan är mycket viktig, vilket man kan se när Shenron beviljade önskan att återuppliva alla på Namek dödade av Frieza och hans handlangare. Den önskan återupplivade inte de människor som Vegeta dödade eftersom Vegeta bröt av från Frieza.

Om man antar att önskan fortfarande anses vara i kraft, skulle han fortfarande inte bli en gammal man när han transformerade. Anledningen till att han blir vuxen är att negera negativ effekt av önskan om hans makt. När han väl har blivit vuxen igen har önskan faktiskt en positiv effekt eftersom det håller honom i sin bästa tid. Under Saiyain-sagan berättade Shenron för alla att han inte kunde använda sin magi för att döda Vegeta och Nappa eftersom de var för starka. Samtidigt tvivlar vi inte på att Shenron skulle kunna göra Saiyains odödliga om deras planer på att få Dragon Balls lyckades.Så det handlar inte bara om Shenrons magi som inte påverkar människor som är starkare än honom. Det är också en fråga om personen vill bli påverkad. Detta kan uttryckligen ses när Porunga inte kan föra Goku tillbaka till jorden efter att Namek exploderar eftersom Goku vägrar.

Om du kommer ihåg ville kung Piccolo återställa sin ungdom, men han var också starkare än Shenron, vilket framgår av att han kunde förstöra draken. Önskan fungerade fortfarande.

Också, om någon är förvirrad, var alla exemplen jag använde från original Shenron och Porunga, men de bör fortfarande gälla Ultimate Shenron. Den enda skillnaden är att Ultimate Shenron är starkare, så det kräver mer styrka (super saiyain 4 nivå) för att övermäla sin magi.

1
  • Mekaniken i Shenrons magi är en av de mest invecklade, inkonsekventa sakerna i hela den invecklade, inkonsekventa DB-universum, men du tog med några bra exempel för att bevisa din poäng. +1.

Dör Vegetta när han gick SSJ4 som vuxen? Önskan om att Goku skulle bli ett barn igen, var inte - gör honom till ett barn för alltid. Så småningom växer han, blir äldre och skulle så småningom dö. Transformationen kommer inte att göra honom supergammal eller något annat än SSJ4.

1
  • 2 Tack för svaret, men inte poängen. Det anges i DBZ att Goku blir "gammal" igen, inte på grund av själva SSJ4-formen, utan för att han var så stark påverkade inte drakens magi honom i den formen. Vegeta skulle inte bli äldre eftersom han inte ville bli ung igen. Goku hålls ung av magi, som försvinner när han blir för kraftfull.

Nej på grund av att transformationen inte åldrar användaren. Att ha antagandet att Goku skulle ha dött i ålderdom är också lite av en sträcka. Kom ihåg att fullblodiga saiyaner åldras mycket långsammare när de träffar vuxenlivet. Detta visades genom åldrande Bulma, Yamcha, Chichi, Krillin etc från Freeza-bågen till Buu-bågen i originalet.

Nästa, och den verkliga clencher här är Goku tillstånd i slutet av GT. Jag har inte tittat på det för mycket men det teoretiseras ganska bra av flera människor att Goku lärde sig evigt liv när han lämnade för att träna med Shenron efter att ha besegrat Omega. Jag tvivlar uppriktigt på att den tidigare magin som hölls över honom skulle ha någon effekt efter det.

Slutligen var önskan att göra honom till ett barn igen. Eftersom han växte ut ur det skulle magin inte hålla fast vid honom längre. Du antog i din fråga att för att han fortfarande hade sin svans var trollformeln fortfarande i kraft men så är inte fallet. Kami tog bort svansen som barn permanent men när han återvände kom den tillbaka. Han tog aldrig bort den igen.