Anonim

Topp 5 framtidens vägtransport

I Ajin-chan wa Kataritai, det finns en student från Dullahan som heter Machi. I kapitel 23 sades det att skolan inte tillät henne att använda en ryggsäck, och hon kunde bara använda en vanlig skolväska eller en totepåse.

Först trodde jag att det bara var deras skolregler, men sedan kom jag ihåg det Yuru Yuri, på skolans första dag använde Akari en ryggsäck för att hon glömde att hon redan var i gymnasiet. Senare byter hon ut ryggsäcken till en tygväska.

Jag försökte ta en snabb titt på några high school-anime jag har, de flesta använder exakt samma tygväska (skolväska antar jag?), Men det finns några anime där varje elev använder en annan väska. Det verkar som om ingen av eleverna använder en ryggsäck.

I D-Frag, varje elev använder en annan väska, men ingen använder en ryggsäck.

1
  • IIRC Kaizaki Arata från Re: LIFE använde en ryggsäck på sin första skoldag och han var 3: e året i Senior High.

Kort svar

För att svara på din fråga: vissa skolor anger väskor som elever använder, medan andra inte gör det; det varierar.

Långt svar

Liksom uniformer specificeras väskor också av skolor, vilket innebär att stränghetsnivån varierar från skola till skola. Vissa skolor tillåter elever att ta med sig vilken väska de än väljer, medan andra kräver att eleverna köper från en specifik tillverkare, så att alla väskor har skolemblemet.

Medan de handbärade väskorna som ofta ses i anime en gång var den huvudsakliga typen av väska, använder de flesta skolor idag en 2-vägs eller 3-vägs väska, som möjliggör flera sätt att bära: för hand, diagonalt över en axel eller på baksidan. Observera också att vissa skolor använder olika färger för manliga och kvinnliga elever.

Det bör också noteras att de "ryggsäckar" du nämner i Yuru Yuri och Nichijou inte är ryggsäckar i vid bemärkelse (vilket skulle vara (ryggsäck) på japanska), men "randoseru" eller "ransel", som är ryggsäckar speciellt för elever i grundskolan. Att bära en över den åldern skulle definitivt se udda ut för en japansk person.

Även när det är tillåtet är ryggsäckar inte alltid förstahandsvalet. Medan ryggsäckar håller mycket, fördelar vikten mellan axlarna och möjliggör fri användning av båda händerna, har de också nedgångar, som att behöva ta bort ryggsäcken för att komma åt den, vara otrevlig i trånga utrymmen som tåg och göra ryggen svettig, särskilt på sommaren.

Eftersom den här skolspecificerade väskregeln är allmänt känd för den genomsnittliga japanska tittaren, utelämnas någon förklaring i verket. Så när en genomsnittlig tittare ser att alla har samma väska, antar han / hon automatiskt att skolan i denna anime anger påsen som ska användas, och när en annan anime har olika väskor, antar han / hon automatiskt att den här anime-skolan har ingen sådan reglering.

Wikipedia-referens

Väska tillverkare referens

Som jag sa i kommentaren använder Kaizaki Arata från Re: LIFE en ryggsäck och han är ett tredje år på Senior High School.

Yoake Ryo använder dock en tygpåse.

En annan kille, Ohga använder också tygväska.

Såsom du nämnde i din fråga använder de flesta studenter på Senior High School således tygväska. Men när du ser att Kaizaki kan använda ryggsäcken bra, betyder det att ryggsäcken inte är förbjuden.

3
  • poäng tas men då är Hakase-kommentaren inte meningsfullt
  • 2 Är det inte mer som "du går i gymnasiet, du kan bara bära en tote väska." Jag tror inte att Hakase säger att ryggsäck är förbjudet. Jag läser dock inte mangan, så jag skulle inte veta historiens sammanhang.
  • Säger du att elementär inte får använda tote? eftersom de verkligen är (tjejerna från non non biyori och ichigo mashimaro använder det). Men nu när jag tänker på det, kanske hon hänvisade till deras gymnasium, inte alla gymnasier eftersom alla på gymnasiet använder samma tygväska, det är förmodligen deras skolväska. Tack för ditt svar