Anonim

Nighteye har en karaktär som gör att han kan förutse framtiden och när han gör det (som i fallet med All Might) försöker han göra något för att förhindra att det händer när det är något dåligt. Varför kunde han inte förutse sin egen framtid eller såg han den och gjorde ingenting?

Två skäl.

För det första kräver Nighteye's Quirk att han ser in i ögonen på den person vars framtid han vill se. Det anges inte om icke-direkt ögonkontakt fungerar, men förutsatt att det inte gör det kan han inte se sin egen framtid bara genom att titta in i en spegel.

För det andra trodde han inte att framtiden kunde förändras, bara reagerade på. När vi först ser Nighteye demonstrera sin Quirk använder han den på Deku så att han har perfekt kunskap om sina framtida rörelser. När de slåss försöker han inte komma i vägen för Deku eller på annat sätt försöka ändra dessa rörelser, han använder bara den kunskapen för att undvika att vara där Deku är. På samma sätt sa han själv att han ångrade att han såg All Mights framtid eftersom han aldrig har kunnat förändra vad han ser - så antagligen, om han såg sin egen död skulle han anta att det var en fast möjlighet (och faktiskt i kampen med Overhaul verkar det som att han har använt sin förmåga att se sin egen död ur någon annans perspektiv och antar att det är en självklarhet). Det är bara när Deku slår översyn och inte dö i processen, som Nighteye såg, att han inser att framtiden kan förändras.