Anonim

Pokémon-fakta: visste du det? Del 3 - Giratina är Pokemon Devil!

Mycket anime baseras på handlingen av manga och / eller lätta romaner. Ibland är en anime ett originalverk som får en mangahistoria efteråt, men så är det inte alltid.

Jag kommer ihåg att jag såg Amagami, där man uppenbarligen kunde märka att det var baserat på ett spel, och vissa är till och med uppkallade efter spelen som Final Fantasy.

Så hur vanligt är det att en anime baseras på ett spel? Jag har bara sett det en eller två gånger men är det verkligen så ovanligt? Eller är de bara animerade på ett sätt som du inte direkt märker att det kommer från ett spel om du inte redan vet det?

2
  • Jag skulle tro att de mestadels fungerar som prequels som med Tales of Vesperia First Strike eller .hack-serien. annars är de spel de bygger på Visual Novels och de försöker antingen kombinera alla rutter till 1 eller fokusera på en viss rutt (Steins; Gate, Fate / Stay Night, Cavas 2, Clannad, ef). inte säker på om det är vanligt / ovanligt dock
  • Jag är inte säker på om det är vanligt, men dramatiskt mord är ett spel och det blir en anime och jag tror att djävulska älskare var ett spel innan det blev en anime.

Precis som i det här svaret, låt oss ta en titt på / u / homus data.

Detta svarar i grund och botten på din fråga här: mellan 8% och 15% (genomsnittlig 10%) av anime varje år 2000-2013 baserades på ett videospel av viss variation. Spel är en mindre men inte obetydlig källa för anime.

Nu, om du frågar "hur stor andel videospel som förvandlas till en anime" avrundas svaret nästan säkert till 0%. Det är en massa av videospel där ute (förmodligen i de höga hundratals per år, åtminstone), men mindre än 200 anime per år, varav bara en bråkdel är baserade på videospel.

Den här datauppsättningen täcker bara TV-anime (exklusive ONA, OVA och filmer), men jag ser ingen anledning att förvänta mig att en ovanligt stor andel av något av dessa medier skulle baseras på spel.

3
  • Jag tror att jag kommer ihåg att jag såg det tidigare i en av mina tidigare frågor.
  • @MiharuDante Ja, svaret jag länkade högst upp i detta inlägg var ett svar på en av dina frågor.
  • 1 Historiskt sett kan spel ha varit mer benägna att anpassas till OAV och anime-filmer än till TV-anime-serier, så det är olyckligt att grafen ovan utesluter dessa. Tidigare, när spel var en mer nischdemografisk än tittaren på TV-anime, var shoujo-spel som blev animerade vanligtvis OAV före 2005 (som Fire Emblem, Angelique, Haruka naru Toki no Naka de och Sotsugyou "M"). Sedan 2005 har fler shoujo-spel anpassats till TV-anime; detta är troligtvis också fallet för bishoujo-dejting-sims som Tokimeki Memorial, Debut och Kakyuusei.

Verkligen. Jag har sett några anime baserat på videospel, och även om de inte är så vanliga är de inte ovanliga heller. En del anime används bokstavligen för att marknadsföra spel, men det här är vanligtvis kortspel som Yu-Gi-Oh! och Duel Masters. En av min favoritanime, Hoshizora e Kakaru Hashi, eller Bridge to the Starry Skies, bygger på en visuell roman!

2
  • Ett av svaren ovan har siffror som stöder sina påståenden. Även om dina påståenden till stor del är anekdotiskt korrekta, finns det inga väsentliga bevis för att säkerhetskopiera dem.
  • Jag förstår. Jag är ingen expert, jag vill bara hjälpa till så lite jag kan.